Μπιλμπάο: Το προφίλ της αντιπάλου του Παναθηναϊκού

Μπιλμπάο: Το προφίλ της αντιπάλου του Παναθηναϊκού

Gazzetta team
Μπιλμπάο: Το προφίλ της αντιπάλου του Παναθηναϊκού

bet365

Την Μπιλμπάο... ξόρκιζε ο Παναθηναϊκός και τελικά οι Βάσκοι του έπεσαν. Δείτε το προφίλ της ομάδας που θα αντιμετωπίσουν οι «πράσινοι» στα PlayOffs του Europa League.

Η... γκαντεμιά που ταλαιπώρησε τον Παναθηναϊκό τα ξημερώματα της Παρασκευής και για ένα γκολ στο 121ο λεπτό, τον έστειλε στο γκρουπ των αδύναμων του Europa League, συνεχίστηκε και την Παρασκευή στην κλήρωση των play offs.

Και αυτό γιατί από τις 5 ομάδες που μπορούσε να βρεθεί απέναντί του, το «τριφύλλι» έπεσε με την χειρότερη δυνατή. Την Αθλέτικ Μπιλμπάο, η οποία μπορεί να είδε τον Ερνέστο Βαλβέρδε να φεύγει για την Μπαρτσελόνα, αλλά έχει διατηρήσει το ρόστερ της, χωρίς αλλαγές.

ΙΔΡΥΣΗ: 1898

ΕΔΡΑ: San Mames (53.289)

ΤΙΤΛΟΙ: 8 Πρωταθλήματα, 23 Κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ Ισπανίας

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Κούκο Θικάντα. Ο 50χρονος τεχνικός, έχοντας 7 χρόνια στην πλάτη του ως παίκτης των Βάσκων, το 2011 ανέλαβε την δεύτερη ομάδα του συλλόγου, καταφέρνοντας να την ανεβάσει στην δεύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος μετά από απουσία 19 ετών. Η επιστροφή της όμως δεν ήταν ιδανική, καθώς αμέσως υποβιβάστηκε, τερματίζοντάς στην 22η θέση, όμως κατά την διάρκεια της θητείας του κατάφερε να αναδείξει παίκτες όπως ο Άλβαρεζ, ο Αριθαμπαλάκα, ο Λέκουε, ο Λόπεζ, ο Μπερίνο και ο Βέσγκα. Συνολικά στον πάγκο της έκατσε σε 242 ματς, έχοντας 100 νίκες, 63 ισοπαλίες και 73 ισοπαλίες. Τον Μάιο, όταν ο Ερνέστο Βελβέρδε αποφάσισε να δεχθεί την πρόκληση της Μπαρτσελόνα, ανέλαβε να τον αντικαταστήσει, υπογράφοντας συμβόλαιο δύο ετών.

ΑΣΤΕΡΙ: Άριτζ Αντούριθ. Μπορεί να διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του, όμως εξακολουθεί να παραμείνει ένας από τους καλύτερους και πιο διαχρονικούς επιθετικούς του Ισπανικού πρωταθλήματος. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο οτι τα τελευταία 5 χρόνια που έχει επιστρέψει στο Μπιλμπάο από την Βαλένθια, πετυχαίνει διψήφιο αριθμό τερμάτων, τουλάχιστον 14, σε κάθε σεζόν στην La Liga. Άξιος συμπαραστάσης του ο 31χρονος Ραούλ Γκαρσία.

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ: Χρειάστηκε να περάσει το εμπόδιο της Ντιναμό Βουκουρεστίου, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην Ρουμανία, ενώ στον Σαν Μαμές, με δύο γκολ του Γκαρσία και ένα του Αντούριθ, πήρε τη νίκη με 3-0 και την πρόκριση στα play offs.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα