Μπίσεσβαρ στο gazzetta.gr: «Θέλω να γράψω ιστορία με τον ΠΑΟΚ»! (vids)

Μπίσεσβαρ στο gazzetta.gr: «Θέλω να γράψω ιστορία με τον ΠΑΟΚ»! (vids)

Μπίσεσβαρ στο gazzetta.gr: «Θέλω να γράψω ιστορία με τον ΠΑΟΚ»! (vids)

bet365

Ο άνθρωπος που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον ΠΑΟΚ αποκαλύπτεται στο gazzetta.gr. ΑΠΟΣΤΟΛΗ-ΧΟΡΣΤ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ είναι ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες έχει να παρουσιάσει το ρόστερ του φετινού ΠΑΟΚ. Για κάποιους, μάλιστα, είναι ο ποιοτικότερος παίκτης, με τον ίδιο να δηλώνει έτοιμος να υπογράψει συμβόλαιο «ακόμη και για δέκα χρόνια» προκειμένου όπως λέει «να κλείσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ».

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Η συγκεκριμένη δήλωση δεν έγινε τυχαία, ούτε είναι λόγια του… αέρα. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός μέσα σ’ ένα χρόνο αγάπησε την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, την Τούμπα. Γι’ αυτό και δε θα πει όχι σε περίπτωση που οι «ασπρόμαυροι» αποφασίσουν κάποια στιγμή (το συμβόλαιο του λήγει το καλοκαίρι του 2019) να καθίσουν στο τραπέζι και μιλήσουν για το μέλλον του. Γεννημένος στις 8 Μαρτίου (όπως και ο Ροντρίγκο Ρέι) στο Άμστερνταμ βαδίζει στο 29ο έτος της ηλικίας του, έχει μπροστά του τέσσερα πέντε χρόνια καλής και ποιοτικής καριέρας.

Ο «Ντιέγκο των ΠΑΟΚτσήδων» υπερασπίστηκε των θέσεων και των απόψεων του νέου προπονητή της ομάδας, Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς, παρότι στο «4-4-2» η μοναδική θέση που μπορεί να παίξει είναι αυτή του αριστερού εξτρέμ. Έδειξε αισιόδοξος, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, για τη νέα χρονιά, ενώ δεν ξέχασε κι αυτός να πει μια καλή κουβέντα για τον Βλάνταν Ίβιτς. «Μπορούμε να λέμε, πλέον, ότι έχουμε έναν φίλο από τη Σερβία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε και δείτε όλα όσα είπε στο gazzetta.gr ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ κατά τη διάρκεια της παραμονής του «Δικεφάλου» στο Χορστ της Ολλανδίας.

-Σε προβληματίζει ότι η αλλαγή συστήματος ενδεχομένως δημιουργεί ένα θέμα με το ρόλο σου στην ομάδα;

«Έχουμε έναν νέο προπονητή και νέο σύστημα. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή εξάσκηση. Είναι ένα καλό σύστημα που το δουλεύουμε αρκετά στις προπονήσεις. Και πέρυσι είχαμε κάποια θέματα όταν ξεκινήσαμε να παίζουμε το 4-3-3 και μετά στην πορεία καταφέραμε και σημειώσαμε πρόοδο. Το ίδιο θα γίνει και τώρα. Δεν ξέρουμε πολλά από αυτό το σύστημα για αυτό και ρωτάμε τον προπονητή. Εκείνος από την πλευρά του προσπαθεί να αναλύει τα πάντα στην προπόνηση. Δεν έχω πρόβλημα προσαρμογής στο νέο σύστημα. Νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε και φέτος πολλά με αυτό το σύστημα».

-Να περιμένουμε μετά την προσαρμογή σου τον πρώτο χρόνο στον ΠΑΟΚ έναν ακόμα καλύτερο Μπίσεσβαρ;

«Ελπίζω να είμαι καλύτερος. Να παίξω περισσότερο να είμαι πιο σημαντικός, να σκοράρω περισσότερο. Έχουμε καλή ομάδα, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι τώρα που γνωριζόμαστε καλύτερα. Να είμαστε υγιείς και σε καλή κατάσταση και να μπορέσουμε να πετύχουμε τους νέους στόχους που έχουμε βάλει ως ομάδα».

-Με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία σου στη Super League θα πρότεινες σε κάποιον να έρθει στην Ελλάδα;

«Η οικογένεια μου περνάει πολύ ωραία στη Θεσσαλονίκη. Ο γιος μου θέλει να γυρίζουμε συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, τώρα που ήρθαμε στο Άμστερνταμ για διακοπές μας ρωτούσε γιατί φύγαμε από το σπίτι μας στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από τη γυναίκα μου και η μητέρα μου έχει επισκεφτεί την πόλη και της άρεσε πολύ. Είναι ένα καλό κλαμπ ο ΠΑΟΚ, μου αρέσει πολύ και η πόλη. Μου αρέσουν οι άνθρωποι στην ομάδα. Θα ήθελα κάποια ημέρα να ανανεώσω το συμβόλαιο μου, κάτι βέβαια που πρέπει όταν έρθει η ώρα να συζητήσουμε με τον ιδιοκτήτη. Αν με ρωτούσε κάποιος για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα του έλεγα μόνο θετικά πράγματα. Υπάρχουν και αρκετά αδύναμες ομάδες στη Super League, αλλά αυτό είναι κάτι που το συναντάς και σε άλλα πρωταθλήματα. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλό και σκληρό πρωτάθλημα. Θέλουμε και πρέπει να κάνουμε μία καλή σεζόν για να είναι όλοι ευτυχισμένοι στη Θεσσαλονίκη».

-Τι κατά τη γνώμη σου θα πρέπει να διορθώσει η ομάδα συγκριτικά με την περσινή σεζόν;

«Θα πρέπει να αλλάξουμε το ξεκίνημα μας στη σεζόν, πέρυσι δεν ξεκινήσαμε καλά, είχαμε αρκετές ισοπαλίες, χάσαμε σημαντικούς βαθμούς κόντρα σε θεωρητικά πιο βατούς αντιπάλους. Αν είχαμε πάρει αυτές τις νίκες θα είχαμε παραπάνω βαθμούς στο πρωτάθλημα. Πλέον γνωριζόμαστε μεταξύ μας, αυτό είναι καλύτερο για την ομάδα. Πλέον γνωρίζουμε και το πρωτάθλημα καλύτερα και τους αντιπάλους που έχουμε. Φέτος υπάρχουν λίγα νέα πρόσωπα στην ομάδα, έχουμε νέο τερματοφύλακα και κάποιες ακόμα προσθήκες. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να μη σπαταλήσουμε βαθμούς, δίνοντας ισοπαλίες σε παιχνίδια κόντρα σε μικρότερες ομάδες, κάτι που θα μας βοηθήσει να έχουμε συνολικά μία καλύτερη σεζόν».

-Είδαμε μία σεζόν με εξαιρετικά γκολ και ασίστ από εσένα, αλλά όχι με την απαραίτητη σταθερότητα. Είπες ότι θα ήθελες να παίξεις παράπονο, εκφράζεις παράπονο ή κάνεις αυτοκριτική;

«Στην αρχή της περσινής σεζόν ήμουν νέος στην ομάδα, ήθελα χρόνο κι έπρεπε να προσαρμοστώ, να με μάθουν και οι συμπαίκτες μου. Στη μέση της σεζόν νομίζω πως η κατάσταση μου ήταν αρκετά καλή, όπως και στο τέλος της χρονιάς. Θα ήθελα να συνεχίσω φέτος με εμφανίσεις όπως αυτές που έκανα στα δέκα τελευταία παιχνίδια της περσινής σεζόν και ελπίζω φέτος να παίξω έτσι όλη τη χρονιά, να βοηθήσω και να είμαι σημαντικός για την ομάδα.

Ελπίζω φέτος να ξεκινήσω δυνατά από την αρχή και να συνεχίσω έτσι ως το τέλος με σταθερότητα. Είχαμε και πέρυσι μία καλή ομάδα και ένα καλό σύστημα και θεωρώ ότι πλέον μπορεί να τα καταφέρουμε από την αρχή. Τώρα με νέο προπονητή δε γνωριζόμαστε καλά και θα μας μάθει στην πορεία, οι αλλαγές παρότι είναι κάτι που δε μας αρέσει είναι συχνές στο ποδόσφαιρο και θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα κατάσταση».

-Έχεις συζητήσει με τον προπονητή σε τι θέση σε υπολογίζει και ποιος θα είναι φέτος ο ρόλος σου στην ομάδα;

«Έχω καταλάβει ότι με υπολογίζει στα αριστερά στην επίθεση σε αυτό το νέο σύστημα. Μου αρέσει να συγκλίνω και να τροφοδοτώ με πάσες τους συμπαίκτες μου και ο προπονητής μου δίνει την ευχέρεια να κάνω το παιχνίδι μου, να προσθέτω τα στοιχεία μου στην ομάδα. Είναι λογικό να είμαστε κουρασμένοι τώρα στην προετοιμασία, το σημαντικό είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι στα επίσημα παιχνίδια. Δεν είναι ότι δεν παίζουμε καλά σε αυτά τα φιλικά παιχνίδια που έχουμε δώσει, αλλά και η κούραση παίζει σημαντικό ρόλο στην απόδοση μας αυτή την περίοδο».

-Πως σχολιάζεις τη δήλωση του Ίβιτς που σε συμπεριέλαβε στους τρεις πιο ποιοτικούς παίκτες της Super League πέρυσι και πως νιώθεις που έφυγε από τον ΠΑΟΚ;

«Είναι φανταστικό που είπε για εμένα αυτά τα λόγια. Είναι ένας καλός προπονητής που βοήθησε την ομάδα να πάρει πέρυσι το Κύπελλο. Στις διακοπές μας μάθαμε για την αλλαγή προπονητή και στεναχωρηθήκαμε όλοι. Θεωρώ ότι δεν είχαμε τελειώσει με τους στόχους που είχαμε θέσει με τον Ίβιτς στην ομάδα. Μπορούμε να λέμε, πλέον, ότι έχουμε έναν φίλο από τη Σερβία. Εχουμε έναν νέο καλό προπονητή, ο οποίος ξέρει τι θέλει και δουλεύει βήμα-βήμα για αυτό που θέλει να εφαρμόσει στην ομάδα. Πρόκειται για δύο καλούς προπονητές. Θα πρέπει να δώσουμε ευκαιρία στον νέο προπονητή να δείξει ποιος είναι. Είχαμε μία καλή σεζόν με τον Ίβιτς και του εύχομαι το καλύτερο στην καριέρα του. Ελπίζω να πετύχουμε τους στόχους μας και με τον νέο προπονητή».

-Με ποια ευρωπαϊκή πορεία θα ήσουν ικανοποιημένος για τη νέα σεζόν; Σε καλύπτει το ελληνικό πρωτάθλημα ή θα ήθελες μία μεγαλύτερη πρόκληση για την καριέρα σου;

«Στην Ευρώπη πρέπει να έχουμε μεγαλύτερους στόχους από πέρυσι, μετά από όσα καταφέραμε πέρυσι. Δεν μπορέσαμε να ξεπεράσουμε τη Σάλκε, χάσαμε με άδικο τρόπο στην έδρα μας και τελικά δεν τα καταφέραμε. Φέτος μπορούμε να πάμε και στο επόμενο στάδιο στην Ευρώπη. Βέβαια σε πρώτη φάση θα πρέπει να περάσουμε στους ομίλους, να ασχοληθούμε με τον αντίπαλο μας στον 3ο προκριματικό γύρο. Για μένα ο στόχος μας θα πρέπει να είναι να αγωνιζόμαστε στην Ευρώπη τουλάχιστον ως τον Φεβρουάριο του 2018. Όσον αφορά στην καριέρα μου, μου αρέσει πολύ που είμαι στον ΠΑΟΚ γιατί βλέπω ότι είναι καλά τα παιδιά μου και η οικογένεια μου. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί μελλοντικά στο ποδόσφαιρο, όλοι οι παίκτες έχουμε πάντα μεγάλες φιλοδοξίες, έτσι και εγώ. Μπορεί αύριο να ανανεώσω στον ΠΑΟΚ για 10 χρόνια, κι έτσι να τελειώσω εδώ την καριέρα μου. Περνάω καλά, θα ήθελα να μείνω κι άλλο εδώ, να γράψω ιστορία με τον ΠΑΟΚ. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να ξέρεις από νωρίς τι θα σου συμβεί, είδαμε τι έγινε με τον Ροντρίγκες που έφυγε πέρυσι και με τον Μακ που επέστρεψε φέτος και πάλι στην ομάδα».

-Τι κατά τη γνώμη σου λείπει από τον ΠΑΟΚ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα;

«Δε μας λείπει κάτι για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία φέτος με τους αντιπάλους μας, με τους ίδιους βαθμούς κάτι που δεν ίσχυε πέρυσι. Πρέπει να ξεκινήσουμε καλά στην αρχή, να πιέσουμε τον Ολυμπιακό και τους άλλους αντιπάλους μας. Πλέον γνωριζόμαστε καλύτερα μεταξύ μας, ξέρουμε το πρωτάθλημα, τους αντιπάλους. Πέρυσι ήμασταν πολλοί οι καινούργιοι στην ομάδα. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα για να φτάσουμε στους στόχους μας. Ο Ολυμπιακός άλλαξε αρκετά, πήρε αρκετούς παίκτες φέτος. Δεν είναι τρελοί για να το κάνουν αυτό, νιώθουν την πίεση μας, ότι είμαστε κι εμείς εδώ και για αυτό το κάνουν. Πρέπει να είμαστε καλά στην ομάδα, να μην έχουμε θέματα με τραυματισμούς. Μας λείπει ο Γλύκος που θα απουσιάσει για μήνες, κι ελπίζουμε να γυρίσει στην κατάσταση που ήταν και πέρυσι γιατί ήταν εξαιρετικός. Πρέπει να λειτουργήσουμε ακόμα καλύτερα φέτος και να μπορέσουμε να είμαστε αυτοί που πρέπει για να πετύχουμε τους στόχους μας».

-Τι φταίει που ο ΠΑΟΚ απέτυχε πέρυσι στα πλέι οφ; Ήταν η έλλειψη δυνάμεων στο τέλος ήταν αποτέλεσμα κακής διαχείρισης ή η ομάδα έμεινε στην κατάκτηση του Κυπέλλου;

«Όλοι μας ήμασταν κουρασμένοι, το ίδιο κι οι αντίπαλοι. Κάποιοι παίκτες δεν είχαν ξαναπαίξει τόσα παιχνίδια προηγούμενες χρονιές. Από τα 30 και κάτι παιχνίδια πήγαμε στα 58 ματς. Είναι λογικό στο φινάλε της σεζόν να νιώθεις πόνους στα πόδια σου και να μην έχεις κάποιες φορές και την τύχη με το μέρος σου. Και για τους άλλους συμβαίνει αυτό. Δεν παίξαμε καλά, ίσως χρειαζόμασταν μεγαλύτερη ξεκούραση».

-Πως σου φαίνεται που στα πρώτα παιχνίδια της χρονιάς ο ΠΑΟΚ δε θα μπορεί να έχει τον κόσμο στο πλευρό του;

«Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει με την έλλειψη του κόσμου. Και για τον κόσμο είναι πολύ λυπηρό. Ο κόσμος είναι ο δωδέκατος μας παίκτης και πάντα μας βοηθάει. Η ομοσπονδία αποφάσισε όμως έτσι, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Πρέπει να κερδίσουμε τα παιχνίδια που θα λείπει ο κόσμος και να τους κάνουμε χαρούμενους μέχρι να επιστρέψουν για να έχουν τη θέληση να έρθουν στη συνέχεια στο γήπεδο και να βοηθήσουν την ομάδα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα