Το μίνιμουμ για...Εμενίκε

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Το μίνιμουμ για...Εμενίκε

bet365

Η κληρονομιά που άφησε ο Ιντέγιε και το «πλεονέκτημα» που έχει ο Χάσι στον σχεδιασμό, γνωρίζοντας πλέον πως διαθέτει τον σέντερ φορ... Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Πρόγκρες – Ρέιντζερς (21+).

Υπάρχει το περσινό –απροσδόκητο- του Όσκαρ Καρντοσο. Η καλύτερη απόδειξη ότι δεν πρέπει να βάζεις το χέρι στη φωτιά για κανέναν. Ποιος το περίμενε άλλωστε ότι ένας φορ σαν αυτόν, θα ολοκλήρωνε σεζόν ολόκληρη στον Ολυμπιακό με μόλις τρία γκολ σε 34 συμμετοχές; Ποιος δεν πίστευε ότι στον χαμηλό Σούπερ Λιγκ ανταγωνισμό, ο Παραγουανός δεν θα είχε για πλάκα 15 γκολ στο τσεπάκι του; Έγινε όμως. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, αλλά συνέβη. Τρία γκολ και εννέα δοκάρια από το μεγαλύτερο όνομα στράικερ που έφτασε στα μέρη μας, τα τελευταία χρόνια.

Για τον λόγο αυτό, η μπάλα... χαμηλά γενικώς. Αλλά και ειδικώς με τον Εμάνουελ Εμενίκε, που λογικά σήμερα θα βάλει την υπογραφή του στο μεγάλο λιμάνι. Ηχηρή κίνηση αδιαμφισβήτητα. Μια ιστορία που την έχει ανάγκη συνολικά ο Ερυθρόλευκος οργανισμός. Οι μεταγραφές όμως δεν είναι βιντεάκια στο youtube, ούτε ανάγνωση της στατιστικής του παρελθόντος. Μεταγραφές είναι το... αύριο. Και μέχρι τότε ο Ολυμπιακός έχει αρκετά πράγματα να κάνει, ως ότου φτάσει στην επόμενη εικόνα του. Στη νέα αγωνιστική εκδοχή του. Λείπουν τουλάχιστον τρία-τέσσερα «βασικά» κομμάτια του παζλ. Ο αριστεροπόδαρος στόπερ. Ο box to box δίπλα στον Ρομαό. Ο «καλός» winger που πέρσι δεν μπήκε ποτέ στην εξίσωση.

Έχει μεγάλη σημασία να ξέρει ο προπονητής σε ποιον θα καταλήγει η μπάλα, πριν επιλέξει όλους τους παραπάνω. Να γνωρίζει τον ποδοσφαιριστή που θα σταθεί μπροστά στον Φορτούνη. Και αυτό είναι πιθανότατα το καλύτερο νέο από όσα θα συμβούν σήμερα. Το να μπορεί ο Μπέσνικ Χάσι να «βρει» τους επόμενους, πατώντας στις ανάγκες που δημιουργεί η απόκτηση του 30άχρονου Νιγηριανού φορ. Του Εμενίκε της μεγάλης ταχύτητας, της προσωπικής μονομαχίας, της δύναμης, του ασυνήθιστα υψηλού ποσοστού ευστοχίας στην πάσα για έναν ποδοσφαιριστή που κινείται αυστηρά στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

Μέχρι τον Φλεβάρη οι Ερυθρόλευκοι είχαν στο ρόστερ τους έναν πάρα πολύ καλό στράικερ. Τον Μπράουν Ιντέγιε, που δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής αλλά που έκανε τη δουλειά μια χαρά. Έρχεται κάποιος που του μοιάζει σε μεγάλο βαθμό. Και που ταιριάζει ακόμη περισσότερο με την ψυχοσύνθεση του Ολυμπιακού,όπως θα διαπιστώσουμε άπαντες, προσεχώς. Θα είναι ευχής έργον να έχει την ίδια προσφορά. Αυτό είναι το μίνιμουμ που ψάχνουν οι πρωταθλητές από τον Εμενίκε. Να είναι...Ιντέγιε.

Έφυγε με 28 γκολ, 10 ασίστ, 65 συμμετοχές σε ενάμιση χρόνο ο προηγούμενος. Με καθοριστική συμμετοχή στην κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων. Με υποδειγματική συνεργασία με τον Φορτούνη, ειδικά στη σεζόν Σίλβα. Έφυγε και έφερε στο ταμείο του κλαμπ, και περισσότερα από όσα στοίχισε ολοκληρώνοντας ιδανικά το πέρασμα του από την Ελλάδα. Ήταν μια πραγματικά πολύ επιτυχημένη κίνηση, που έστρωσε το έδαφος και για την επόμενη. Και που δίνει την αίσθηση ότι και ο Εμενίκε μπορεί πραγματικά να βαδίσει στο ίδιο μονοπάτι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής