Ξεκάθαρο μήνυμα από FIFA-UEFA: «Αλλάζετε ή... Grexit»

Ξεκάθαρο μήνυμα από FIFA-UEFA: «Αλλάζετε ή... Grexit»

bet365

Ξεκάθαρο καμπανάκι από FIFA και UEFA (και προς τις μεγάλες ομάδες της Λίγκας) για όλες τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε να μην επανέλθει το θέμα Grexit. Τοποθετείται άμεσα επιτροπή παρακολούθησης.

Εκπρόσωποι των FIFA και UEFA βρίσκονται στην Ελλάδα και είχαν συναντήσεις με με τους εκπροσώπους των τεσσάρων «μεγάλων». Eκεί έγινε ξεκάθαρη η πρόθεση που υπάρχει για Grexit αν δεν γίνουν οι αλλαγές που έχουν ζητηθεί ως προς την ΕΠΟ, το καταστατικό και θέματα των κανονισμών.

Η FIFA θα ορίσει μια επιτροπή παρακολούθησης η οποία θα τσεκάρει αν τηρούνται οι κανονισμοί του καταστατικού στην ΕΠΟ στην συνέχεια και όλα όσα αφορούν τη διαιτησία και γενικότερα τους κανόνες.

Ξέχωρα απ' αυτό για το κομμάτι του Grexit τονίστηκε ότι η FIFA περιμένει να εφαρμοστούν όλες οι αλλαγές που θέλει στους κανονισμούς και στο καταστατικό της ΕΠΟ, κάτι που θα επικυρωθεί στις 30 Ιουνίου στη Γενική και Καταστατική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Στην περίπτωση που δεν περάσουν οι αλλαγές και οδηγηθούμε πάλι σε αδιέξοδο, τότε θα επανέλθει ο... μπαμπούλας του Grexit. Κάτι το οποίο κατέστη ξεκάθαρο προς τους ανθρώπους των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στις συναντήσεις που έγιναν.

Επίσης, ζητήθηκε από τις FIFA / UEFA μείωση του αριθμού των μελών του Δ.Σ. της ΕΠΟ από 21 σε 15 και αύξηση της δύναμης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στις Συνελεύσεις της ΕΠΟ από 11% σε 22% με 25% του σώματος. Στόχευση είναι να αυξηθεί η δύναμη της Σούπερ Λιγκ ως προς την εκπροσώπηση σε ΕΠΟ.

 

Τελευταία Νέα