Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης 1-4

Γιουβέντους - Ρεάλ Μαδρίτης 1-4

bet365

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποδείχθηκε μία κλάση πάνω από την Γιουβέντους και με τον Ρονάλντο να βάζει δύο γκολ τη συνέτριψε 4-1 στο Κάρντιφ και χάραξε το όνομά της για 12η φορά στο τρόπαιο του Champions League.

Πέρασαν 24 χρόνια. Φαινόταν ότι δεν θα συμβεί ποτέ. Αν όμως συνέβαινε, θα ήταν με τον Ζινεντίν Ζιντάν στον πάγκο και τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην επίθεση. Ετσι κι έγινε. Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε ότι βρίσκεται σε άλλο επίπεδο από την Γιουβέντους και με τον CR να σκοράρει δύο φορές, έγινε η πρώτη ομάδα που κρατά τον τίτλο της στο Champions League. Η Γιουβέντους στάθηκε πολύ καλά στο πρώτο μέρος όταν και ισοφάρισε αλλά στο δεύτερο μέρος υπέστη αρνητικό makeover και υπέκυψε στους Merengues που έδειξαν απίστευτη φυσική κατάσταση μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η Ρεάλ φόρεσε το στέμμα για 12 φορά στην ιστορία, ενώ οι Bianconeri πήγαν το αρνητικό τους ρεκόρ στις μόλις 2 κατακτήσεις σε 9 τελικούς στην κορυφαία διοργάνωση, δεχόμενη 4 γκολ ενώ στα 12 προηγούμενα ματς, είχε δεχθεί 3. Πρώτος παίκτης με γκολ σε τρεις τελικούς ο Ρονάλντο, που με τα δύο γκολ έγινε ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης για 6η φορά, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Ο Μαξ Αλέγκρι επέλεξε το 3-5-2 και είδε την Γιουβέντους να μπαίνει καλύτερα στο πρώτο κομμάτι του τελικού. Στο 3' ύστερα από σέντρα του Μάντζουκιτς η κεφαλιά του Ιγουαΐν πήγε στα χέρια του Νάβας, ο οποίος με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε στο επόμενο λεπτό το μακρινό σουτ του Pipita. Στο 7' ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα και ήταν για την Μεγάλη Κυρία όταν ο Μίραλεμ Πιάνιτς έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή και ο Νάβας έκανε εξαιρετική επέμβαση. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν ήταν στο δικό της μισό, ένιωσε καλύτερα και πήρε μέτρα φτάνοντας την κατοχή στο 39%-61% και στην πρώτη φάση που βρήκε δείγμα χώρου, άνοιξε το σκορ. Ο Μπενζεμά από αριστερά συνέκλινε και βρήκε τον Ρονάλντο, ο Πορτογάλος αξιοποίησε το δυναμικό overlap του Καρβαχάλ και ο Ισπανός του έκοψε ξανά την μπάλα. Ο CR7 όπλισε οριακά μέσα από την περιοχή και αφού η μπάλα βρήκε και στον Μπαρτσάλι πήγε στα δίχτυα. Ο Κριστιάνο έγινε ο άνθρωπος που σκοράρει σε τρεις τελικούς Κυπέλλου Πρωταθλητριών (0-1).

Η Ρεάλ δεν κατάφερε σε υποψία ευκαιρίας να εκμεταλλευτεί το μίνι-σοκ της Γιούβε μετά το γκολ με τον Ισκο και δεν άργησε να το πληρώσει. Στο 27' ύστερα από σέντρα του Αλεξ Σάντρο από αριστερά, ο Pipita έστρωσε στον Μάντζουκιτς, ο οποίος με εκπληκτικό γυριστό που θα περάσει στα highlight της διοργάνωσης νίκησε τον Νάβας για το 1-1 σκοράροντας με δεύτερη διαφορετική ομάδα σε τελικό (Μπάγερν). Η Γιουβέντους ανέβηκε άμεσα ψυχολογικά μετά το γκολ και αφού στο 33' η κεφαλιά-ψαράκι του Ρονάλντο δεν ήταν καλή, οι ομάδες πρόσεξαν στο φινάλε του πρώτου μέρους, το οποίο ολοκληρώθηκε με 1-1.

Στο δεύτερο μέρος είδαμε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό. Μετά τα πρώτα λεπτά, η Ρεάλ μετέφερε εμφατικά το παιχνίδι στο μισό της Γιουβέντους και δεν έφευγε με τίποτα. Στο 55' ο Μόντριτς σούταρε στον Μπουφόν, στο 56' ο Μαρσέλο άουτ και στο 58' ο Βραζιλιάνος μπακ έκανε τη σέντρα αλλά ο Ρονάλντο δεν πρόλαβε. Η Γιουβέντους δεν μπορούσε να απεγκλωβιστεί από την πίεσω των Blancos, οι οποίοι σκόραραν τελικά με έναν... απίθανο σκόρερ με έναν απίθανο τρόπο. Στο 61' το σουτ του Κροος αποκρούστηκε και η μπάλα έφτασε στον Καζεμίρο που δοκίμασε κεραυνό από τα 25 μέτρα, η μπάλα βρήκε στον Κεντίρα και πήγε στη γωνία του Μπουφόν, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να αποτρέψει το 1-2.

Πριν προλάβει να καταλάβει τι έγινε, η Γιουβέντους είδε ξανά την μπάλα στα δίχτυα της. Υστερα από γρήγορο παιχνίδι από δεξιά, ο Μόντριτς βγήκε και έκανε τη σέντρα, ο Μπουφόν δεν βγήκε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο τον τιμώρησε σκοράροντας σε βάρος του για 7η φορά σε 5 αγώνες και πηγαίνοντας το σκορ στο 1-3. Ούσα πλέον πίσω στο σκορ με δύο γκολ, η Κυρία προσπάθησε να βγει από το δικό της μισό, όμως το μέτριο παιχνίδι των περισσότερων αστεριών της και το γεγονός ότι ο Ιγουαΐν κοβόταν κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα, δεν της επέτρεπε να κάνει πολλά.

Στο 73' μετά το γύρισμα του Μαρσέλο ο Κριστιάνο δεν κατάφερε να γίνει ο πρώτος με χατ-τρικ σε τελικό στο CL και στο 80΄ο Πορτογάλος έκανε τρελό σπριντ και προσπάθησε να δώσει στον Μπέιλ, που μπήκε αλλαγή, αλλά ο Ουαλός κόπηκε τελευταία στιγμή. Στο τελευταίο κομμάτι, αφού δεν είχε τίποτα απολύτως να χάσει, η Γιουβέντους, βγήκε πιο μπροστά. Στο 82' η κεφαλιά του Αλεξ Σάντρο μετά το φάουλ του Αλβες πέρασε έξω και στο 84' η Γιουβέντους έμεινε με δέκα εξαιτίας της δεύτερης κίτρινης που είδε ο Κουαδράδο σε... φάση με τον Ράμος. Στο 86' ο Ιγουαΐν είχε την ευκαιρία αλλά η κεφαλιά του ήταν κακή και για... κακή τύχη των Τορινέζων το σκορ πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις στο 90' με το πλασέ του Μάρκο Ασένσιο μέσα από την περιοχή ύστερα από γύρισμα από αριστερά για το τελικό 1-4.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτσάλι (66΄ Κουαντράδο), Μπονούτσι, Ντάνι Αλβες, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (70΄ Μαρκίζιο), Ντιμπάλα (78΄ Λεμινά), Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος (89΄ Μοράτα), Μόντριτς, Ισκο (82΄ Ασένσιο), Μπενζέμα (77΄Μπέιλ), Ρονάλντο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα