Σώθηκε η Καέν, στα μπαράζ η Λοριάν

Gazzetta team
Σώθηκε η Καέν, στα μπαράζ η Λοριάν

bet365

Η Καέν έφυγε με ισοπαλία 1-1 από το Παρίσι, σώθηκε και έστειλε την Λοριάν στα μπαράζ. Υποβιβάστηκαν Νανσί και Μπαστιά.

Δραματικό το φινάλε στη μάχη του υποβιβασμού στην Ligue 1. Η Μπαστιά το πάλεψε στη Μασσαλία απέναντι στη Μαρσέιγ, όμως ηττήθηκε με 1-0, έμεινε στην τελευταία θέση και υποβιβάστηκε. Η Νανσί έκανε το χρέος της, κέρδισε με 3-1 τη Σεντ Ετιέν εντός έδρας, όμως γνώριζε ότι τα πράγματα δεν ήταν στο δικό της χέρι. Σε μεγάλο μέρος της βραδιάς είχε μείνει εκτός της ζώνης του απευθείας υποβιβασμού, όμως στο τέλος τα άλλα αποτελέσματα δεν την ευνόησαν και επέστρεψε στη δεύτερη κατηγορία.

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός με επιστροφή, αν ο Λέτο σκοράρει (21+).

Η Λοριάν βρέθηκε στην κόλαση, καθώς έχασε με 1-0 από την Μπορντό, όμως με γκολ του Λε Ζεφ στο 69’ πήρε την ισοπαλία 1-1 εντός έδρας, όμως δεν κατάφερε να κάνει την ανατροπή και θα δώσει αγώνα μπαράζ, προκειμένου να μείνει στην κατηγορία. Η κερδισμένη της βραδιάς ήταν αρχικά η Ντιζόν, που έφυγε με ισοπαλία 0-0 από την Τουλούζη και εξασφάλισε την παραμονή, ενώ η Καέν απέφυγε τα μπαράζ κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Πολύ δύσκολο το ματς στο Παρίσι απέναντι στην αδιάφορη Παρί, από την οποία βρέθηκε να χάνει, όμως με γκολ του Ροντλέν στο 3’ των καθυστερήσεων πήρε την ισοπαλία 1-1 και σώθηκε!

Στο Europa Λιόν, Μαρσέιγ, Μπορντό*
Αναμενόμενα ήρθαν τα πράγματα στις θέσεις που οδηγούν στο Europa League της επόμενης σεζόν χωρίς να αλλάξει η εικόνα από την προτελευταία αγωνιστική. Η Λιόν ήταν σίγουρη στο Ν4 και επικράτησε 3-2 της Νις με δύο γκολ του Λακαζέτ, ο οποίος έφτασε τα 100 στην Ligue1, ενώ για την ομάδα του Λούσιεν Φαβρ σκόραρε δύο φορές ο Τάσος Δώνης. Μία θέση κάτω, η Μαρσέιγ έκαμψε εντός έδρας την Μπαστιά, που υποβιβάστηκε, με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπεφετιμπί Γκομίς και η Μπορντό, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι αν νικούσε η Ολιμπίκ, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 εκτός με την Λοριάν, αν και προηγήθηκε με τέρμα που σημείωσε ο Γιουνούς Σανκαρέ. *Ετσι, οι 6οι, Γιρονδίνοι, ελπίζουν στον τελικό του Κυπέλλου η Παρί Σεν Ζερμέν να πάρει τον τίτλο σε βάρος της Ανζέ.

Τέλος, στα αδιάφορα ματς της ημέρας η Μονακό πήρε ακόμη μία νίκη, προσφέροντας θέαμα, καθώς επιβλήθηκε με 3-2 της Ρεν εκτός έδρας, για να σπάσει ακόμη ένα ρεκόρ με 12 σερί νίκες, η Ανζέ κέρδισε με 2-0 την Μονπελιέ και πάει με ψυχολογία στον τελικό του Κυπέλλου, η Λιλ κέρδισε εύκολα με 3-0 τη Ναντ, ενώ η Γκινγκάμπ με 1-0 τη Μετζ.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα