Λίβερπουλ - Έβερτον 3-1

Κώστας Ζάλιαρης
Λίβερπουλ - Έβερτον 3-1

bet365

Επιβλητική και αποτελεσματική η Λίβερπουλ στο 228ο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ, άφησε την Έβερτον να κοιτάζει ακόμα τα κιτάπια της ιστορίας για την τελευταία της νίκη στο «Άνφιλντ». Το αφεντικό της πόλης ήταν ξανά οι άνδρες με τα κόκκινα, επικρατώντας με σκορ 3-1!

Με μονάδες σε εξαιρετική μέρα, με γκολ τις στιγμές που αποφάσιζε εκείνη ν' ανεβάσει τον ρυθμό της απόδοσής της και συνάμα του αγώνα και με τα... νιάτα της Έβερτον ν' αδυνατούν ν' ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του μεγάλου ντέρμπι, η Λίβερπουλ είχε την υπεροχή στο πρώτο μέρος και δίκαια βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-1 στην ανάπαυλα της αναμέτρησης στο «Άνφιλντ». Ο Σαντιό Μανέ μόλις στο 8ο λεπτό έβαλε μπροστά τους «κόκκινους» ξεκινώντας κούρσα από το χώρο του κέντρου, αλλάζοντας τη μπάλα με τον Φιρμίνο και φτάνοντας μέχρι και τη μεγάλη περιοχή (με τον Κουτίνιο να του κάνει χώρο) όπου έκανε το χαμηλό διαγώνιο σουτ για το 1-0! Ο Η δουλειά των Λούκας και Τσαν στη μεσαία γραμμή, το πάθος των παικτών του Κλοπ που πήγαιναν πρώτοι πάνω σε κάθε διεκδικίσημη μπάλα και η αδυναμία της τριάδας των αμυντικών αποτέλεσαν παράγοντες που έδιναν την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο στη Λίβερπουλ.

Η Έβερτον δεν μπορούσε να φτιάξει παιχνίδι και ήταν τρομερά τυχερή που έφτασε στην προσωρινή ισοφάριση στο 29ο λεπτό. Σε σημείο της αναμέτρησης που κάπως προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τον λίγο πιο χαμηλό ρυθμό, από εκτέλεση κόρνερ και πρώτη κεφαλιά του Γιαγκέλκα, ο Γουίλιαμς δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και ο επερχόμενος Πένινγκτον σκόραρε για πρώτη φορά, στο ντεμπούτο του στην 11άδα των «ζαχαρωτών» στην Πρέμιερ Λιγκ για το 1-1! Η χαρά των φιλοξενούμενων κράτησε ελάχιστα, αφού στο 31' ο Κουτίνιο έκλεψε τη δόξα του Μανέ, πέρασε σαν σταματημένο τον Γκιγιέ και έχοντας μπροστά του δύο αμυντικούς μέσα στην περιοχή, πλάσαρε υποδειγματικά με το δεξί για ν' αφήσει τον Ρόμπλες απλά να χαζέψει ξανά τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του για το 2-1.

Σοβαρούς κινδύνους η εστία του Μινιολέ δεν διέτρεξε ούτε στο δεύτερο μέρος, ακόμα και τις στιγμές που η Έβερτον ανέβηκε, κυκλοφόρησε τη μπάλα γύρω από την περιοχή του Βέλγου, έστειλε μπαλιές στα καρέ του, όμως οι φάσεις έμειναν μισοτελειωμένες... Από ένα δυσάρεστο γεγονός, αυτό του τραυματισμού και της αναγκαστικής αποχώρησης του Σαντιό Μανέ, βγήκε κάτι εξαιρετικό για τη Λίβερπουλ, αφού έφτασε στο 3-1! Ο Ορίγκι που αντικατέστησε τον Σενεγαλέζο, με πανέμορφο δεξί σουτ στο 60' νίκησε τον Ρόμπλες που για τρίτη φορά στο παιχνίδι έμεινε όρθιος να παρακολουθεί την πορεία του σουτ και τους αντιπάλους του να πανηγυρίζουν! Για να... πέσει και ν' αποκρούσει το μεσημέρι του Σαββάτου ο γκολκίπερ των «ζαχαρωτών», έπρεπε να φτάσει το 75ο λεπτό κι ένα μονοκόματο σουτ του θαρραλέου Αλεξάντερ Άρνολντ για τους γηπεδούχους. Η Έβερτον, λίγο νωρίτερα είχε περάσει κάποιες στιγμές κοντά στα καρέ του Μινιολέ, όμως, από τη μια δεν πέτυχε τίποτα, από την άλλη άφησε πίσω πολλούς χώρους ρισκάροντας με διεύρυνση του σκορ. Ευτυχώς για εκείνη, δεν συνέβη...


All Goals & highlights HD - Liverpool 3-1... από Football_Highlights

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Μάτιπ, Λόβρεν, Μίλνερ, Τσαν, Λούκας, Βαϊνάλντουμ, Μανέ (57' Οριγκί), Φιρμίνο (90' Κλαβάν), Κουτίνιο (74' Αλεξάντερ Άρνολντ)

Έβερτον: Ρόμπλες, Πένινγκτον (67' Μπάρι), Γουίλιαμς, Γιαγκέλκα, Χόλγκεϊτ, Ντέιβις (66' Ε.Βαλένσια), Γκιγιέ, Μπέινς, Μπάρκλεϊ, Λουκάκου, Κάλβερτ – Λιούιν (82' Μιραλάς)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα