Στόουκ - Τσέλσι 1-2

Gazzetta team
Στόουκ - Τσέλσι 1-2

bet365

Κέιχιλ ο λυτρωτής! Η Τσέλσι πέρασε από το «Μπριτάνια», επικράτησε 2-1 της Στόουκ και βρέθηκε στο +13 από την Τότεναμ. Τεσσάρα η Εβερτον, τρένο η Λέστερ.

Τσέλσι για τίτλο! Οι Μπλε έκαναν ένα μεγάλο βήμα για την επιστροφή στην κορυφή της Premier League και είναι ακόμα πιο κοντά στην κούπα! Βέβαια, για να βρεθεί στο +13 από τη Τότεναν, χρειάστηκε μια γκάφα του Πίτερς, ο οποίος... έστρωσε στον Κέιχιλ για το 2-1! Οι Λονδρέζοι μπήκαν πιο δυνατά, πήραν τον έλεγχο, αλλά δεν κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα της Στόουκ. Ενα στημένο ήταν αυτό που έφερε αποτέλεσμα! Ο Γουίλιαν ανέλαβε την εκτέλεση, ο Γκραντ δεν υπολόγισε σωστά και δέχθηκε γκολ στην κλειστή του γωνία. Οι Λονδρέζοι προσπάθησαν να κλειδώσουν το ματς, αλλά δεν είχαν την ουσία. Οι «Πότερς» πήραν τα πάνω τους και είδαν τον Μπεραχίνο να σκοράρει, ωστόσο σωστά ακυρώθηκε για φάουλ στον Αθπιλικουέτα! Στο 38' η Στόουκ έφερε το ματς στα ίσα, ο Κέιχιλ ανέτρεψε τον Γουόλτερς και ο τελευταίος από την άσπρη βούλα πέτυχε το 1-1. Ο Αλόνσο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, ο Κόντε πέρασε στο ματς τους Φάμπρεγας, Λόφτους-Τσικ και η ομάδα του έγινε πιο δραστήρια. Ο Πέδρο έχασε μεγάλη ευκαιρία, όχι όμως και ο Κέιχιλ στο 87'. Ο Πίτερς έκανε τη γκάφα της αγωνιστικής, έστρωσε την μπάλα στον διεθνή αμυντικό, ο οποίος διαμόρφωσε το 2-1. Στην τελευταία φάση του ματς ο Μπάρντσλεϊ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για το μαρκάρισμα στον Σεσκ

Σαν πρωταθλήτρια η Λέστερ!

Η Λέστερ θυμήθηκε όχι μόνο πώς είναι να κερδίζεις, αλλά και το πώς είναι να παίζεις σαν πρωταθλητές. Οι αλεπούδες δεν έμειναν στον θρίαμβο του Champions League, αλλά κέρδισαν με 3-2 την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, κάνοντας ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, καθώς μόλις στο 7’ το σκορ ήταν 0-2! Και μπορεί στο πρώτο γκολ του Μαχρέζ να υπήρξε μικρή δόση τύχης για την Λέστερ, όμως στο δεύτερο του Χουτ όλα ήταν υπολογισμένα μετά τον συνδυασμό των Όλμπραϊτον και Μαχρέζ.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στο 20’ με το εξαιρετικό φάουλ του Λανσίνι, όμως στο τέλος του πρώτου μέρους ο Βάρντι έκανε το 1-3 από κοντά έπειτα από κόρνερ του Μαχρέζ για να τους κόψει τα φτερά. Ο Οκαζάκι με το ξεκίνημα της επανάληψης θα μπορούσε να είχε κάνει το 1-4, όμως λίγα λεπτά αργότερα ο Αγιού σκόραρε στην άλλη εστία, για να κάνει το 2-3 και να δώσει ελπίδα στα σφυριά. Οι φηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια, όμως ο Σμάιχελ με κάποιες εντυπωσιακές αποκρούσεις, κράτησε τη νίκη για την Λέστερ μέχρι το τέλος.

Βήμα παραμονής η Πάλας!
Από τον πάτο στη σωτηρία, κι αυτή η Πάλας αισθάνεται σίγουρα! Οι Λονδρέζοι επικράτησαν 1-0 της Γουότφορντ, πέτυχαν την τρίτη διαδοχική τους νίκη και βρέθηκαν στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη! Κακό παιχνίδι, ελάχιστες φάσεις κι ένα αυτογκόλ που έκρινε την αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, αλλά δε μπόρεσαν να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα της αντιπάλου. Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, η Πάλας πρέσαρε και στο 68' ήρθε η λύτρωση. Στο καλό κόρνερ του Καμπάιγ, ο Ντίνι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν, ο Σαξές είχε κάποιες ενέργειες, αλλά δεν έκανε τη διαφορά...

Συμβόλαιο όχι, γκολ ναι από Λουκάκου
Η βδομάδα ξεκίνησε με άρνηση του Ρομέλου Λουκάκου να επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Εβερτον, αλλά ο Βέλγος επιθετικός φρόντισε να την κλείσει με τον καλύτερο τρόπο, ολοκληρώνοντας στις καθυστερήσεις με δύο δικά του γκολ το γεμάτο 4-0 επί της Χαλ. Στο 9' είχε ανοίξει τον λογαριασμό με πλασέ ο πιτσιρικάς Κάλβερτ-Λιούιν και ο Βαλένσια είχε γράψει το 2-0 με κεφαλιά (78'), με τον Χάντλστοουν της Χαλ να αποβάλλεται λίγο νωρίτερα (73'). Ο Λουκάκου χτύπησε στο 91' και στο 94', έφτασε τα 21 ως πρώτος σκόρερ στην Premier League και η Εβερτον έπιασε στην 5η θέση της Αρσεναλ, συνεχίζοντας τις εκπληκτικές εμφανίσεις της στο 2017.

Δεν μπορεί η Σάντερλαντ...
Μπορεί το ματς με τη Μπέρνλι να ήταν... τελικός, παραμονής, αλλά στη Σάντερλαντ δεν το είδαν έτσι! Οι Μαυρόγατες έσπασαν το αρνητικό σερί των τριών ετών, αλλά η ισοπαλία (0-0) την κράτησε στον πάτο της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, αλλά χωρίς ουσία στο παιχνίδι τους. Μάλιστα, στο α' μέρος η Μπέρνλι ήταν αυτή που έχασε μια απίθανη ευκαιρία, αλλά ο Άσλεϊ Μπαρνς δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει. Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, Λάρσον, Ντεφόε και Μπορίνι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να σκοράρουν!

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα