Το «λαβράκι» του Παναιτωλικού που λέγεται Σελεμανί

Γιώργος Ντυμένος
Το «λαβράκι» του Παναιτωλικού που λέγεται Σελεμανί

bet365

Ο νεαρός εξτρέμ κλέβει τις εντυπώσεις στον Παναιτωλικό και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει το story του 20χρονου απόφοιτου του Μίσιγκαν
Σε «λαβράκι» εξελίσσεται για τον Παναιτωλικό ο «άγνωστος Χ» που λέγεται Αχίνγκα Σελεμανί. Ο νεαρός εξτρέμ που τις τελευταίες ημέρες δοκιμάζεται στα «καναρίνια» και συνεχώς κερδίζει πόντους ώστε να γίνει μόνιμος κάτοικος Αγρινίου, όταν έφτασε στα μέρη μας ήταν ένα «στοίχημα» για την ομάδα. Πλέον κλέβει τις εντυπώσεις και είναι πολύ πιθανό να «κερδίσει» το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο.
Γεννημένος τον Μάρτιο του 1996 στο Μόρκτον του Καναδά με μάνα και πατέρα που έχουν καταγωγή από το Κονγκό και μέλος πολύτεκνης οικογένειας, η φαμίλια του μετρά έξι τέκνα, από νωρίς έδειξε την κλίση του προς τα σπορ. Ξεκίνησε με μπάσκετ και στίβο, αλλά ο πατέρας του άρχισε να τον «σπρώχνει» στην μπάλα. Που τελικά τον κέρδισε. Οταν ήταν μικρός η οικογένεια μετακόμισε στις ΗΠΑ, εκείνος ήταν από τους καλύτερους μαθητές και πήρε υποτροφία στα οικονομικά, αρχικά για το κολέγιο Σάντα Μπάρμπαρα και μετά για το Μίσιγκαν. Παράλληλα άρχισε να αγωνίζεται στο εκεί κολεγιακό πρωτάθλημα και να «κλέβει» τις εντυπώσεις. Ετσι ήρθε η κλήση του τόσο στην Κ-17 όσο και στην Κ-20 των ΗΠΑ και σταδιακά αναγορεύτηκε στην Generation X του soccer πέρα από τον Ατλαντικό.
Ο «Jings» (σ.σ. έτσι είναι το παρατσούκλι του και έχει κινέζικες καταβολές) μπορεί να παίξει τόσο ως εξτρέμ, όσο και σαν περιφερειακός φορ. Την πρώτη του χρονιά στο κολεγιακό πρωτάθλημα σημείωσε 13 γκολ και την επόμενη διετία είχε σταθερά διψήφιο αριθμό τερμάτων. Πλέον άρχισε να δείχνει έτοιμος για το «άλμα» στην καριέρα του. Παρότι θα μπορούσε να δοκιμάσει την τύχη του στο MLS, εκείνος «ψήφισε» Ευρώπη. Φανατικός φίλος της Τσέλσι και με ποδοσφαιρικά ινδάλματα τους Ντρογκμπά και Ετό, είχε ως βασικό στόχο να περάσει τον Ατλαντικό και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην «Γηραιά Ηπειρο».
Ετσι βρέθηκε στο Αγρίνιο. Παιδί χαμηλών τόνων, στο Μίσιγκαν άφησε εκεί το έτερον ήμισυ για να δοκιμάσει την τύχη του στον Παναιτωλικό. Η προσαρμογή δείχνει εύκολη, ενώ φαίνεται να απολαμβάνει ότι ο κόσμος ασχολείται με την ομάδα. Αλλά επειδή είναι και... οργισμένο νιάτο, μην απορήσετε αν τον δείτε με κανά extreme κούρεμα. Αρέσκεται σε τέτοιες «εκπλήξεις» και γενικά στον ελεύθερό του χρόνο επιδίδεται σε ότι θα έκανε ένα παιδί της ηλικίας του. Πολύ μπάλα, «κολλημένος» με το FIFA Pro και τον καθηλώνει το Game of Thrones. Σίγουρα μεγάλωσε στον Καναδά και τις ΗΠΑ; Μάλλον για Μεσογειακός τύπος μοιάζει.
Για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν ήξερε πολλά, αλλά δεν του είναι άγνωστο. Η πρώτη του... γεύση από την χώρα μας ήταν στο φιλικό Μίλαν-Παναθηναϊκός που έγινε το καλοκαίρι του 2010 στις ΗΠΑ και πλέον ζει από κοντά την εδώ πραγματικότητα. Που είναι διαφορετική από εκείνη που έχει συνηθίσει. Συνηθισμένος περισσότερο σε στυλ παιχνιδιού που «κυριαρχεί» η δύναμη, πλέον καλείται να δώσει βάρος στην τακτική. Μεγάλο του προσόν είναι η ταχύτητά του και το φυσικό του ταλέντο, ενώ από την στιγμή που από μικρός δείχνει ένας καλός μαθητής, άρα μπορεί να τα καταφέρει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα