ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Οι τρεις εκδοχές για... βιωσιμότητα της Super League (pics & vid)

Οι τρεις εκδοχές για... βιωσιμότητα της Super League (pics & vid)

Οι τρεις εκδοχές για... βιωσιμότητα της Super League (pics & vid)

Οι εταιρείες ερευνών Deloitte και PwC παρουσίασαν την Δευτέρα τρία σενάρια διεξαγωγής της Super League με κοινό στοιχείο την ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω μίνι πρωταθλήματος.

Υπάρχουν λοιπόν τρεις εκδοχές για την Λίγκα. Η μία αφορά πρωτάθλημα 16 ομάδων και οι άλλες για 14. Στην πρώτη περίπτωση θα έχουμε 16 ομάδες. Θα υπάρχει ένας γύρος κανονικής διάρκειας και μετά μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων, στο οποίο θα συμμετάσχουν δύο γκρουπ οκτώ ομάδων.
 
Το ένα γκρουπ θα περιλαμβάνει τις ομάδες που τερμάτισαν από τις θέσεις 1 ως 8 και το άλλο ομάδες που είναι στις θέσεις 9 ως 16. Θα έχει 29 αγωνιστικές όλες μαζί και γίνεται λόγος για αύξηση 50% σε ματς πολύ μεγάλης ζήτησης.
 
Στην 2η περίπτωση θα έχουμε 14 ομάδες. Κανονική σεζόν με δύο γύρους. Μετά μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων, στο οποίο θα συμμετάσχουν δύο γκρουπ των 7 ομάδων. Στο πρώτο γκρουπ θα συμμετάσχουν οι ομάδες που τερμάτισαν από τις θέσεις 1 ως 7 και στο δεύτερο όσες ήταν στις θέσεις 8 έως 14. Σε αυτήν την εκδοχή έχουμε 40 αγωνιστικές με δύο ρεπό ανά ομάδα και προβλέπεται διπλασιασμός των αγώνων υψηλού ενδιαφέροντος.
 
 
Τέλος το σενάριο Νο3. Θα υπάρχουν 14 ομάδες με 2 γύρους κανονική διάρκεια και στην συνέχεια ένα μίνι πρωτάθλημα με δύο γκρουπ των έξι ομάδων. Το πρώτο θα απαρτίζεται από συλλόγους στις θέσεις 1 έως 6.
 
Το Νο2 γκρουπ θα είναι για τις θέσεις 8 ως 13. Ο 7ος της κανονικής διάρκειας δεν θα λαμβάνει μέρος στο μίνι πρωτάθλημα και ο 14ος θα υποβιβάζεται απευθείας. Εδώ έχουν προβλεφθεί 36 αγωνιστικές και διπλασιασμός των αγώνων υψηλού ενδιαφέροντος.
 
 
ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΕΙΔΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΜΙΝΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Για να μπει κανείς στο μίνι πρωτάθλημα δεν θα έχει το... έξτρα βαθμολογικό κέρδος από την κανονική σεζόν που υπήρχε. Δεν θα κουβαλάει δηλαδή πόντους με καθεστώς ειδικής βαθμολογίας, όπως συνέβαινε στα πλέι οφ. Θα είναι μόνο με τους βαθμούς και την κατάταξη που είχε στην κανονική διάρκεια.
 
Η ΑΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Οι ομάδες πάντως έμειναν με μία βασική απορία. Ποιά είναι αυτή; Ποιά εκ των τριών εκδοχών θεωρούν ως πιο ενδεδειγμένη για την Λίγκα οι δύο εταιρείες. Κάτι τέτοιο δεν φάνηκε να διευκρινίζεται...
 
ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ Η ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
Από πλευράς συλλόγων της Λίγκας πάντως και ιδιοκτητών δεν υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που απουσίασαν από την εκδήλωση - παρουσίαση...