Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 1-0

Αντώνης Σαούλης
Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός 1-0

bet365

Το γκολ του Φερνάντες, αλλά κυρίως οι εκπληκτικές επεμβάσεις του Ντοναρούμα ήταν τα στοιχεία που έδωσαν στον Αστέρα την σημαντική νίκη με 1-0 επί του Λεβαδειακού στην Τρίπολη, αλλά και την βαθιά βαθμολογική ανάσα...

Το 'χει το DNA. Δεν εξηγείται διαφορετικά. ΟΚ, ο... μικρός Ντοναρούμα είναι παγκόσμια κλάση. Αλλά και ο αδερφός το 'χει. Το απέδειξε μάλιστα κόντρα στον Λεβαδειακό. Ο Αντόνιο ήταν ο πολυτιμότερος του Αστέρα και ουσιαστικά ο άνθρωπος που κράτησε το γκολ του Φερνάντες μέχρι το τέλος. Για όσους δεν το είδατε, ο Ιταλός γκολκίπερ έκανε δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις στον Βαγγέλη Μάντζιο. Κι αυτή στο 15' (με το χέρι) κι αυτή στο 40' (με το πόδι).

Γιατί ο Αστέρας Τρίπολης μετά το γκολ (στο 10') έδωσε χώρο στην ομάδα της Λιβαδειάς. Και θα το πλήρωνε από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Αλλά υπήρχε Ντοναρούμα. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε κι από τις δύο μεριές, δεν έγινε φάση και η ομάδα της Αρκαδίας επέστρεψε στις νίκες.

ΓΚΟΛ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΝΤΟΝΑΡΟΥΜΑ
Ο Αστέρας λοιπόν με αρκετές αλλαγές από τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο μπήκε καλύτερα στο γήπεδο. Εκμεταλλεύτηκε το γήπεδό του και στο 10' μετά από σέντρα του Καλτσά ο Νίκο Φερνάντες «εκτέλεσε» τον Ναμάσκο.

Ο Λεβαδειακός αντέδρασε άμεσα. Εχασε τέσσερις σπουδαίες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο να ισοφαρίσει αλλά βρήκε απέναντί του κι έναν σπουδαίο τερματοφύλακα. Ο Αντόνιο Ντοναρούμα έκανε σπουδαία επέμβαση στο μονοκόμματο πλασέ του Μάντζιου στο 15'. Στο ίδιο λεπτό και μετά από το κόρνερ ο Τόνι Σίλβα έστειλε την μπάλα άουτ από την μικρή περιοχή και στο 19' ο Ουόν με κεφαλιά πάλι από το ίδιο σημείο δεν σημάδεψε σωστά.

Ωστόσο η απόκρουση του αγώνα και πιθανότατα της αγωνιστικής έγινε στο 40'. Ο Μουλόπουλος έβγαλε την σέντρα ο Μάντζιος από την μικρή περιοχή έπιασε το μονοκόμματο σουτ και παρά το γεγονός ότι ο Ντοναρούμα είχε αντίθετη πορεία από το πλασέ του Μάντζιο, εντούτοις κατάφερε να το βγάλει με τα πόδια.

ΣΒΗΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Πιθανοτάτα ο λόγος που... έσβησε το ματς στο δεύτερο ημίχρονο να είχε να κάνει με το ματς που είχαν οι δύο ομάδες μέσα στην εβδομάδα για το Κύπελλο. Γιατί ούτε ο Λεβαδειακός συνέχισε την πίεση και τις απειλές προς την εστία του Αστέρα ούτε οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να βάλουν ένα δεύτερο γκολ για να τελειώσουν το ματς.

Ουσιαστικά η μόνη φάση ήταν ένα σουτ του Μιλιάζες το οποίο επίσης έβγαλε ο Ντοναρούμα σε κόρνερ.

Ετσι ο Αστέρας επέστρεψε στις νίκες πήρε βαθιά ανάσα και το πιο σημαντικό αυτοπεποίθηση για την συνέχεια.

MVP: Αντόνιο Ντοναρούμα. Στις τρεις φορές που οι τελικές του Λεβαδειακού βρήκαν στόχο υπήρχε αυτός. Στο 15' στον Μάντζιο με υπερένταση, στο 40' ξανά στον ίδιο με τα πόδια και στο δεύτερο ημίχρονο στο σουτ του Μιλιάζες.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τόνι Σίλβα. Αυτό που έχασε στο 15' δεν χάνεται. Από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ. Συνολικά στο ματς πάντα προσπαθούσε να κάνει το κάτι παραπάνω και δεν τα κατάφερνε.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Νίκο Φερνάντες. Και για το γκολ που έβαλε και για την συνολική του παρουσία στο παιχνίδι. Ηταν ο καλύτερος μετά τον Ντοναρούμα.

Η ΓΚΑΦΑ: Το γκολ που έχασε ο Τόνι Σίλβα στο 15'. Πλασέ από την μικρή περιοχή, άουτ!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα πρόβλημα για τον Γκράνα ο οποίος ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις και δεν έδωσε κανένα δικαίωμα για οποιαδήποτε απόφαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Αστέρας έπαιξε για το αποτέλεσμα και το πήρε. Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έχει ακόμα πολύ δουλειά για να βελτιώσει την εικόνα της Τρίπολης. Εξαιρετικός ο Λεβαδειακός στο πρώτο ημίχρονο τον αδικεί το αποτέλεσμα για αυτά τα 45 λεπτά.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος)
: Ντοναρούμα, Ιγκόρ, Ευαγγέλου, Χαμντανί, Γιαννούλης, Δημούτσος, Τσουκαλάς, Τσιλιανίδης, Φαρίνια (74' Ιωαννίδης), Καλτσάς (70' Κώτσιρας), Φερνάντες (85' Ντουντού)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Μεντί, Ουόν, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί (80' Καλτσάς), Μαχαίρας (67' Βασιλείου), Σίλβα (86' Καραμπουέ), Ζεζίνιο, Γιακουμάκης, Μάντζιος

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα