Μπενφίκα - Τσάβες: Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έπιασε τρεις εκτελέσεις πέναλτι! (vid)

Νίκος Κικίδης
Σόουζα

bet365

Ο τερματοφύλακας της Τσάβες, Ούγκο Σόουζα, έκανε... περήφανο τον Ντουκαντάμ με τρεις επεμβάσεις σε εκτελέσεις πέναλτι της Μπενφίκα, η οποία ωστόσο κατάφερε να νικήσει με 1-0.

Η μυθική εμφάνιση του Χέλμουθ Ντουκαντάμ στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1986 με τέσσερις αποκρούσεις πέναλτι κόντρα στη Μπαρτσελόνα αποτελεί μέχρι και σήμερα «μνημείο» για όλους τους γκολκίπερ, με τον τερματοφύλακα της Τσάβες ωστόσο να φιλοδοξεί να τον... πλησιάσει.

Ο λόγος για τον Ούγκο Σόουζα, ο οποίος σε 90 λεπτά αγώνα κόντρα στη Μπενφίκα έπιασε όχι μια, ούτε δυο, αλλά τρεις εκτελέσεις πέναλτι! Αρχικά στο 26΄νίκησε τον Ντι Μαρία μπλοκάροντας την αδύναμη εκτέλεση του Αργεντινού, ενώ στη συνέχεια έπιασε και την εκτέλεση του Καμπράλ με επέμβαση στη γωνία.

Ο ρέφερι ωστόσο έδωσε ακόμα μια ευκαιρία στη Μπενφίκα να βρει δίχτυα και σφύριξε επανάληψη για πρόωρη είσοδο τεσσάρων παικτών στην περιοχή, όμως ο Σόουζα είχε πάλι τη λύση με επέμβαση σε τρίτη εκτέλεση πέναλτι!

Σε αντίθεση πάντως με τον Ντουκαντάμ που τότε είχε χαρίσει το τρόπαιο στην Ντιναμό Βουκουρεστίου, ο Σόουζα δεν στάθηκε αρκετός για την Τσάβες που τελικά λύγισε με ήττα 1-0 από τη Μπενφίκα.

 

Τελευταία Νέα