«Παίξε Καθαρά» και βγες... Νικητής!

Newsroom
fys

bet365

Mε το παιδί πάντα πρωταγωνιστή και στο επίκεντρο, η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, ήταν η αφορμή για την αφετηρία του προγράμματος «Παίξε Καθαρά» που έχει ως βασικό του στόχο την ανάδειξη, αλλά και την παρέμβαση στο μεγάλο πρόβλημα του εκφοβισμού στην παιδική ηλικία.

Το bulling έχει δυστυχώς κυριαρχήσει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας καθημερινά και το πρόβλημα έχει γίνει ακόμη μεγαλύτερο όταν αυτό έχει μπει για τα καλά και μέσα στα σχολεία. Στις αίθουσες, στο προαύλιο, στους χώρους άθλησης. Τα περιστατικά είναι πολλά, συνεχόμενα κι αφορούν κάθε περιοχή της χώρας μας, αλλά και σχεδόν όλες τις ηλικίες. Ακούμε απίστευτα συμβάντα να λαμβάνουν χώρα σε δημοτικά, σε γυμνάσια, σε λύκεια, με τους πάντες να τα παρακολουθούν με... κομμένη την ανάσα, αλλά πολλές φορές χωρίς δυνατότητα παρέμβασης ή πρόληψης.

Η 6η ημέρα του Μάρτη, ημέρα που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως για την καταπολέμηση του Σχολικού Εκφοβισμού ήταν η αφορμή για να κάνει... σέντρα το πρόγραμμα «Παίξε Καθαρά»!

σ

Η Henkel Hellas και το Dixan παρουσίασαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα με προφανή στόχο την ανάδειξη, αλλά και την παρέμβαση, μέσω εκπαίδευσης, στο κοινωνικό πρόβλημα του εκφοβισμού στην παιδική ηλικία.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης που έγινε στο Χαλάνδρι, πραγματοποιήθηκε συζήτηση γύρω από θέματα του αθλητισμού όπου τον λόγο έλαβαν ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 και νυν αθλητικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Τάκης Φύσσας, καθώς και ο Ηλίας Καραπιπέρης, ιδρυτής της ακαδημίας ποδοσφαίρου «Νικητές» και Winners Coaching.

Αμφότεροι ανέδειξαν τρόπους με τους οποίους εκδηλώνεται ο εκφοβισμός, αλλά και την κοινωνική ευθύνη του ποδοσφαίρου, αλλά και του αθλητισμού γενικότερα. Άλλωστε στην αξία του αθλητισμού και στο πως μπορεί να... καταπολεμήσει φαινόμενα εκφοβισμού αναφέρθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος με παρουσία ως πολίστας σε 5 Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι ένας «μύθος» για τον ελληνικό αθλητισμό!

μαυρωτας

«Ο αθλητισμός είναι ένα κοινωνικό εργαλείο, ίσως το καλύτερο κανάλι μετάδοσης επωφελών μηνυμάτων προς την κοινωνία και ένα εργαλείο ενσωμάτωσης, συμπερίληψης και αλληλεγγύης» τόνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Μαυρωτάς προσθέτoντας πως: Όσο μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας βιώνει τον αθλητισμό, τόσο πιο γερές κοινωνίες χτίζουμε».

Από την πλευρά του ο Τάκης Φύσσας, ένας από τους Legends 2004, κοιτώντας στα μάτια τα μικρά παιδιά που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση επισήμανε: «Νιώθω ευτυχισμένος που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας, γιατί υπηρετώ έναν ιερό σκοπό.

νικητεσ

Όπως παρατηρούμε, τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια έξαρση στον σχολικό εκφοβισμό και γενικότερα στον εκφοβισμό που δέχονται τα νέα παιδιά, οπότε οφείλουμε να είμαστε συνειδητοποιημένοι και να συνεισφέρουμε από την πλευρά μας για να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο. Ως πρώην ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης και πρόεδρος των Legends 2004, συμμετέχω με μεγάλη χαρά σε αυτές τις δράσεις ευαισθητοποίησης, γιατί είναι υποχρέωσή μας να δίνουμε το παρόν και να προσφέρουμε τα σωστά πρότυπα στους νέους ανθρώπους».

«Με το πρόγραμμα «Παίξε Καθαρά» καταφέρνουμε να έρθουμε κοντά με τη νέα γενιά και τους νέους αθλητές. Αλλάζουμε το αφήγημα κατά του αθλητικού εκφοβισμού, και διαμορφώνουμε ένα καλύτερο αύριο χωρίς διακρίσεις και ανταγωνισμούς», δήλωσε η κα Στρατηγούλα Βαμβαλή, Marketing & Trade Director για την Ελλάδα και Κύπρο, Henkel Consumer Brands

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα