Παυλίδης: Ο Έλληνας φορ στην εθνική… Ολλανδίας!

Ιάσονας Θεριός
ελλαδα

bet365

Όταν ο Λούις Φαν Χάαλ θέλησε να «κλέψει» τον Βαγγέλη Παυλίδη από την εθνική Ελλάδος και να τον ντύσει στα... οράνιε.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης πάει από το καλό στο καλύτερο στην Eredivisie και έχει προκαλέσει τον θαυμασμό όλων. Ακόμη και του μεγάλου Λούις Φαν Χαάλ.

Όπως αναφέρει η «Algemeen dagblad», o διάσημος Ολλανδός προπονητής «είναι ενθουσιασμένος με τις ικανότητες της μηχανής των γκολ της ΑΖ, Βαγγέλη Παυλίδη. Ο πρώην προπονητής των Οράνιε θα ήθελε να τον έχει με την εθνική Ολλανδίας στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, αν δεν υπήρχε το γεγονός ότι ο Παυλίδης είχε γεννηθεί στην Ελλάδα!

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ολλανδική εφημερίδα ότι τον Μάρτιο του 2023, ο Φαν Χάαλ επισκέφτηκε το αθλητικό συγκρότημα Wijdewormer της AZ. «Πού είναι ο επιθετικός σας;» φώναξε και μετά πήγε προς τον Παυλίδη. «Αν ήσουν Ολλανδός, θα σε έπαιρνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Αυτό το ξέρω σίγουρα! Είσαι δικός μου, ένας πραγματικός επιθετικός του Λούις Φαν Χάαλ!».

Ο Παυλίδης αντέδρασε ελαφρώς έκπληκτος και σεμνά. «Αλλά μέσα μου έλαμψα από περηφάνια. Ευτυχώς, ο Πάντα (ο συμπαίκτης του, Παντελής Χατζηδιάκος) μπόρεσε να μου μεταφράσει τα υπόλοιπα, γιατί τα Ολλανδικά του Φαν Χάαλ ήταν πολύ… γρήγορα. Τότε είπα αυτά τα όμορφα λόγια στην οικογένειά μου. Δεν είναι μικρό πράγμα όταν ένας μεγάλος προπονητής όπως ο Φαν Χάαλ το λέει αυτό για σένα».

Ο Παυλίδης έχει 6 γκολ σε 36 διεθνείς αγώνες για την Ελλάδα. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής η ΑΖ με τον Παυλίδη στην επίθεσή της νίκησε 2-0 τον Άγιαξ αναγκάζοντας όλη την Ολλανδία να μιλά και πάλι για αυτόν και την ομάδα του.

Ο Έλληνας φορ έχει φτάσει τα 21 γκολ φέτος με την ομάδα της Άλκμααρ και είναι στη δεύτερη θέση των σκόρερς του ολλανδικού πρωταθλήματος πίσω από τον Λουκ Ντε Γιόνγκ της Αϊντχόφεν που έχει σκοράρει 22 φορές.

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα