Ρομάριο: «Υπήρξαν μόνο δύο καλύτεροι παίκτες από εμένα στην ιστορία»

Ρομάριο: «Υπήρξαν μόνο δύο καλύτεροι παίκτες από εμένα στην ιστορία»

Ιάσονας Θεριός
Ρομάριο: «Υπήρξαν μόνο δύο καλύτεροι παίκτες από εμένα στην ιστορία»

bet365

Την άποψή του πως υπήρξε ο τρίτος καλύτερος παίκτης στην ιστορία εξέφρασε ο Ρομάριο, αφήνοντας εκτός τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρομάριο προκαλεί αίσθηση με τις δηλώσεις του. Άλλωστε, το πρόσφατο «Π*#τ@ν@ς γιοι οι Αργεντίνοι» που είχε πει, είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Αυτή τη φορά πάντως, ο Βραζιλιάνος θρύλος «χτύπησε» περιαυτολογώντας για την ποδοσφαιρική του ποιότητα.

Μάλιστα, δεν δίστασε να δηλώσει σε συνέντευξή του πως σε ολόκληρη την ιστορία του ποδοσφαίρου υπήρξαν μόνο δύο παίκτες καλύτεροι από εκείνον. Ο Ρομάριο σε σχετικές ερωτήσεις τόνισε πως δεν... βλέπει κανέναν εκ των Χάαλαντ, Μπαπέ, Σουάρες, όπως και τους Ριβάλντο, Μπεμπέτο, Ζίκο και Νεϊμάρ.

Για τον ίδιο, οι μόνοι που τον ξεπέρασαν ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα και ο Πελέ. Πάντως, δεν αμέλησε να δώσει και μια λίστα ισάξιων με εκείνον ποδοσφαιριστών. Σε αυτή συμπεριέλαβε τους Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρονάλντο Ναζάριο και Ροναλντίνιο, καθιστώντας σαφές ωστόσο πως δεν θεωρεί κανέναν από αυτούς πραγματικά καλύτερο από τον ίδιο.

Ο Ρομάριο έμεινε στην ιστορία κυρίως για τα όσα έκανε με τη Σελεσάο, κατακτώντας το Μουντιάλ του 1994 ως ο καλύτερος παίκτης στη διοργάνωση. Στην Ευρώπη αγωνίστηκε με τις φανέλες της Αϊντχόφεν και της Μπαρτσελόνα.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα