Γκατούζο: «Περίμενα 3 μέρες στο κρύο έξω από το προπονητικό της Μπάγερν τον Γκουαρδιόλα»

Newsroom
GATTUSO

bet365

Σε συνέντευξή του στην L'Equipe, ο Τζενάρο Γκατούζο αφηγείται την παραμονή του στο Μόναχο το 2013 για να παρακολουθήσει την προπόνηση του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μπάγερν.

Όταν τον ρωτούν τον Γκατούζο για τα πρότυπά του, ο 45χρονος Ιταλός αναφέρει αυθόρμητα πολλά ονόματα: τον Σκωτσέζο Γουόλτερ Σμιθ, ο οποίος ήταν προπονητής του στη Ρέιντζερς, αλλά και τους Κάρλο Αντσελότι, Μαρσέλο Λίπι, Αλμπέρτο Ζακερόνι μεγάλες μορφές του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην L'Equipe αυτό το Σάββατο, ο νυν προπονητής της Μαρσέιγ λέει επίσης ότι σημαδεύτηκε από την καταλανική σχολή. Ήταν όταν αντιμετώπισε «την Μπάρτσα των Τσάβι, Ινιέστα, Ροναλντίνιο, Μέσι» με τη Μίλαν στο Champions League που του έκανε κλικ.

«Τρέχαμε για ενενήντα πέντε λεπτά, έκανα έναν μαραθώνιο σε κάθε αγώνα εναντίον τους και άγγιξα την μπάλα τρεις ή τέσσερις φορές. Δεν καταλαβαίναμε τι μας συνέβαινε. (...) Και άρχισα να καταλαβαίνω γιατί η τότε νοοτροπία μας δεν μας έδωσε τους καρπούς που ελπίζαμε. Και τότε ήταν που άρχισα να ενδιαφέρομαι πραγματικά για το θέμα, μελέτησα, κοίταξα», εκμυστηρεύεται.

Εντυπωσιασμένος από την Μπάρτσα του Ράικαρντ, ο Γκατούζο στη συνέχεια άρχισε να ενδιαφέρεται για τις μεθόδους του Πεπ Γκουαρδιόλα. Το 2013, όταν ήταν νέος προπονητής, πήγε στο Μόναχο για να παρακολουθήσει την προπόνηση του Καταλανού στην Μπάγερν. Με ένα αστείο ανέκδοτο που ανέφερε στην L'Equipe αποκάλυψε πως: «Περίμενα κυρίως τρεις ημέρες έξω από το προπονητικό κέντρο της Μπάγερν, ελπίζοντας να δω το αυτοκίνητο του Γκουαρδιόλα να φτάνει! Δεν είχα ζητήσει από κανέναν τίποτα, γιατί δεν μου αρέσει να ζητάω χάρες. Με αναγνώρισε όταν τελικά πέρασε από μπροστά μας, αλλά αυτό έγινε μετά από δύο ημέρες. Πόσο κρυώναμε με τον Τζίτζι (Ρίτσιο, τον αναπληρωτή του)!»

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα