Ρότα: Ενας «βράχος» απέναντι στα «κύματα» των Κολό Μουανί - Μπαπέ

Ρότα: Ενας «βράχος» απέναντι στα «κύματα» των Κολό Μουανί - Μπαπέ

ροτα

bet365

Με τη βοήθεια του WyScout, σας παρουσιάζουμε τα εντυπωσιακά νούμερα του Λάζαρου Ρότα απέναντί στους σταρ της Γαλλίας, Κολό Μουανί, Ερναντέζ, Ζιρού και Μπαπέ!

Ο Λάζαρος Ρότα είχε ένα εξαιρετικό ματς κόντρα σε μια Γαλλία που πέτυχε δύο γκολ και είχε και τρία δοκάρια.

Με την τριάδα των στόπερ από πίσω του, είχε απέναντί του παίκτες όπως οι Κολό Μουανί, Τεό Ερναντέζ και... Κιλιάν Μπαπέ. Χαρακτηριστικό ήταν το πλάνο στο 79' με τον μπακ της ΑΕΚ να... κοντράρει τον Γάλλο σούπερ σταρ σε μια φάση που η μπάλα είχε περάσει άουτ, ύστερα από μαρκάρισμά του Σαν να ήθελε να του σπάει τον τσαμπουκά. Σε ποδοσφαιρικά πλαίσια βέβαια, αφού μετά του ζήτησε και τη φανέλα του, ο διεθνής ακραίος αμυντικός.

Ρότα-Μπαπέ

Πώς αποτυπώνεται όμως η σούπερ αγωνιστική του εικόνα απέναντι στους «τρικολόρ».

Το heatmap του Ρότα στο ματς με τη Γαλλία
Το heatmap του Ρότα στο ματς με τη Γαλλία

Το WyScout μάς δίνει με απόλυτη σαφήνεια το τι έκανε ο Ρότα το βράδυ της Τρίτης στην Opap Arena.

Μάλιστα, αξίζει να τονίσουμε πως Ενώ στην παράταξη φαίνεται να είναι από τ' αριστερά - δηλαδή στο χώρο ευθύνης του Ρότα - το γκολ στο 42' το έβαλε από την άλλη πλευρά.

Χαρακτηριστικό είναι ότι είχε 40/50 επιτυχημένες ενέργειες (80%), 29/32 επιτυχημένες πάσες (91%), 0/1 σέντρες, 1/1 ντρίμπλες, 9/11 μονομαχίες κερδισμένες (82%), 5 κοψίματα προς την εστία του Βλαχοδήμου, 3/3, τρεις φορές έχασε τη μπάλα στο μισό της Εθνικής (τη μία πήρε φάουλ, στη 2η φάση βγήκε πλάγιο η πάσα του και την τρίτη έχασε ένα μαρκάρισμα από τον Κολό Μουανί). Είχε 7 ανακτήσεις μπάλας, εκ των οποίων οι 3 στο αντίπαλο μισό.

Όλες οι ενέργειές του.
Όλες οι ενέργειές του
Οι κερδισμένες μονομαχίες του
Οι κερδισμένες μονομαχίες του

Άλλο χαρακτηριστικό του πόσο συγκεντρωμένος ήταν και προσεκτικός στα μαρκαρίσματά του ότι δεν έκανε καν φάουλ και δεν πήρε κίτρινη έχοντας 8/8 κερδισμένες μονομαχίες στην άμυνα, απέναντι σε παίκτες όπως οι Κολό Μουανί, Ερναντές, Μπαπέ, Φοφανά και Ζιρού!

Στον τομέα «πάσα», επίσης, είχε συνεισφορά στην ομάδα του, αφού πάσαρε στο επιθετικό τρίτο 3/4 φορές (75%), είχε 1/1 πάσες στο σημείο του πέναλτι και υποδέχτηκε 24 πάσες χάνοντας μόλις τις 5, είχε 9/11 προωθητικές πάσες και 4/4 πάσες προς τα πίσω.

Οι πάσες του
Οι πάσες του

Στο επιθετικό κομμάτι πραγματοποίησε 2 τρεξίματα με τα οποία έβγαλε την ομάδα του μπροστά και πήρε ένα φάουλ.


@Photo credits: INTIME
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα