Μπεργκ: Κρεμάει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του στα 37 του χρόνια

Μπεργκ: Κρεμάει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του στα 37 του χρόνια

Νίκος Κικίδης
Μπεργκ: Κρεμάει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του στα 37 του χρόνια

bet365

Τίτλους τέλους σε μια σπουδαία καριέρα γεμάτη γκολ αποφάσισε να ρίξει ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια με τη φανέλα της Γκέτεμποργκ στα 37 του χρόνια.

Μια καριέρα γεμάτη γκολ, γεμάτη στιγμές λύτρωσης όταν η μπάλα αναπαύεται στο πλεκτό. Ο Μάρκους Μπεργκ χάρισε εκατοντάδες τέτοια «καρέ» στις ομάδες που αγωνίστηκε, όμως στα 37 του χρόνια έφτασε η ώρα να πει «αντίο» στο ποδόσφαιρο.

Αν και το τέλος κανονικά θα έπρεπε να έρθει σε μερικές εβδομάδες από τώρα με τη λήξη του πρωταθλήματος Σουηδίας, ένας τραυματισμός που αποκόμισε στην πλάτη κόντρα στη Χάκεν πίσω στον Αύγουστο ανάγκασε τον φορ της Γκέτεμποργκ να πει ένα ελαφρώς πρόωρο «αντίο».

«Ήταν τιμή. Αισθάνομαι τεράστια ευγνωμοσύνη για όσα έχω ζήσει σε αυτή την ομάδα. Είναι πολύ συγκινητικό για μένα, σκέφτηκα πολλά πράγματα τις τελευταίες μέρες. Η Γκέτεμποργκ σημαίνει πολλά για μένα και την καριέρα μου. Ήταν προφανές πως θα επιστρέψω στο σπίτι μου, και γι' αυτό είναι τόσο σκληρό όταν αυτό τελειώνει» τόνισε στη σελίδα της ομάδας, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Ο επίσημος αποχαιρετισμός έχει προγραμματιστεί για τις 7 Οκτωβρίου στο ματς κόντρα στην Σίριους, σε μια στιγμή που θα σηματοδοτήσει το τέλος μιας πλούσιας καριέρας. Μιας καριέρας που κορυφώθηκε στον Παναθηναϊκό, εκεί όπου ο Σουηδός σημείωσε 96 γκολ σε 151 παιχνίδια και με ένα Κύπελλο Ελλάδος να τον συντροφεύει.

Πέρα από τον τίτλο που κατέκτησε με το τριφύλλι ο Μπεργκ πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα Σουηδίας με τον Γκέτεμποργκ, ένα πρωτάθλημα και Κύπελλο στα ΗΑΕ με την Αλ Αΐν, ενώ με τους Ασιάτες έφτασε μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ Συλλόγων το 2018.

Παράλληλα ο Μπεργκ έχει φορέσει επίσης τη φανέλα των Τόρσμπι, Χρόνινχεν, Αμβούργο, Αϊντχόφεν και Κρασνοντάρ, με το κοντέρ να σταματάει στα 282 γκολ σε συλλογικό επίπεδο και στα 24 με τη φανέλα της εθνικής Σουηδίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα