Ακαδημίες: Πρωτοπορεί η Δόξα Αγίας Άννας

Γιώργος Μανταίος
''

bet365

Ο σύλλογος του Μενιδίου δημιουργεί Elite ομάδα Κ17 χωρίς συνδρομή, ανοίγοντας το δρόμο στο μέλλον

Αναπτυξιακό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο τα μικρά τμήματα των ομάδων της Supeleague. Μέσω της τακτικής ενασχόλησής μας με τις «ρίζες» του αθλήματος, γινόμαστε δέκτες πολλών πληροφοριών από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα. Έτσι, εγκαινιάζουμε από σήμερα μια σειρά άρθρων που αφορούν συνοικιακούς συλλόγους οι οποίοι ξεχωρίζουν για την αναπτυξιακή τους δράση, είτε αναδεικνύοντας παίκτες, είτε δοκιμάζοντας πρωτοποριακούς δρόμους.

Μία από αυτές είναι η Ακαδημία της Δόξας Αγίας Άννας. Ο σύλλογος που εδρεύει στο Μενίδι αποφάσισε την ίδρυση Elite ομάδας Κ17 που θα λειτουργεί στα πρότυπα αντίστοιχων τμημάτων της Superleague!

Συγκεκριμένα η έλευση της νέας διοίκησης των ακαδημιών σε συνδυασμό με την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση που αποτελεί τομή για ερασιτεχνικό σωματείο. Είκοσι παιδιά, στην πλειοψηφία τους γεννηθέντα το 2007, θα στελεχώσουν την ομάδα Κ17 που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑΝΑ, με την Αγία Άννα να τους διασφαλίζει όλες τις συνθήκες που διέπουν τα αναπτυξιακά τμήματα των ΠΑΕ: προπονητής και γυμναστής ειδικά για το γκρουπ, προπόνηση υψηλής έντασης και ποιότητας για εξέλιξη-ανάδειξη παικτών, συμμετοχή σε κορυφαία τουρνουά και βέβαια απαλλαγή από συνδρομή! Φυσικά εξυπακούεται ότι τα παιδιά θα επιλέγονται από ενδελεχή δοκιμαστικά με πλήρη διαφάνεια, υπό την εποπτεία του τεχνικού διευθυντή της Ακαδημίας, Μάνθου Χατζηροδίτη και των συνεργατών του.

Αυτό που μπορούμε να ευχηθούμε εμείς είναι καλή επιτυχία, αλλά κυρίως το παράδειγμα της Αγίας Άννας να ακολουθήσουν κι άλλα σωματεία. Γνωρίζοντας πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση στις ακαδημίες των ερασιτεχνικών συλλόγων, η οικονομική θυσία είναι μεγάλη για ένα τέτοιο εγχείρημα αφού ουσιαστικά ένα τμήμα θα συντηρείται με μηδενικά έσοδα. Όμως, μακροπρόθεσμα τα κέρδη θα είναι πολλαπλάσια.

* Εάν γνωρίζετε συλλόγους με πρωτοποριακή δράση στο χώρο των ακαδημιών, επικοινωνήστε μαζί μας @mantaios

 

Τελευταία Νέα