Πρώτο βήμα για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ κόντρα σε Τσουκαρίτσκι και Χαρτς

Newsroom
elkaampi
Η Τσουκαρίτσκι είναι το τελευταίο εμπόδιο που στέκεται ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τους ομίλους του Europa League. Οι Πειραιώτες πήραν μια δραματική πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, με αντίπαλο τη Γκενκ.

Το προβάδισμα από το 1-0 του Φαλήρου εξανεμίστηκε στο 30' της ρεβάνς επί βελγικού εδάφους. Ο Πέιντσιλ σκόραρε σε εκείνο το χρονικό σημείο με εκτέλεση πέναλτι, αποβλήθηκε ωστόσο στο 65' και έβαλε τη Γκενκ σε κατάσταση πίεσης. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα και με γκολάρα του Αλεξανδρόπουλου στις καθυστερήσεις ισοφάρισε για το τελικό 1-1, που ήταν υπεραρκετό για την πρόκριση.

Τώρα, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ υποδέχεται την Τσουκαρίτσκι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (22:00) για τα playoffs του Europa League. Οι Σέρβοι ξεκίνησαν με 2/2 στο πρωτάθλημα, ωστόσο το 2-2 με την Γιάβορ και η ήττα 3-0 από τη Νόβι, έχουν βαρύνει το κλίμα.

Φιλόδοξη ομάδα, με καλά στοιχεία μεσοεπιθετικά αλλά και αρκετά αφελής ανασταλτικά, καθώς η απειρία της συχνά την οδηγεί σε παρορμητικές αποφάσεις στο χορτάρι.

Νεανικό το ρόστερ, που ξεχωρίζουν οι στόπερ Κοβάτσεβιτς (19 ετών) και Ντρέζγκιτς (20 ετών), ο αριστερός μπακ Τόσιτς, οι μέσοι Ντόσιτς και Κόβατς, καθώς και οι Οβούσου, Ιβάνοβιτς και Μπανταμόσι στη γραμμή κρούσης.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League, παρά το 2-0 επί του Πανσερραϊκού. Φυσιολογική εικόνα για την εποχή, καθώς το βάρος έχει πέσει στην Ευρώπη και τον στόχο των ομίλων, τα συνεχόμενα ματς είναι πλέον στο πρόγραμμα, το εκτενές ροτέισον απαραίτητο, ενώ ακόμη γίνονται προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ.

Δεδομένα το αγωνιστικό πρόσωπο των Πειραιωτών θα είναι πολύ διαφορετικό κόντρα στην Τσουκαρίτσκι. Υπάρχει διαφορά ποιότητας και εμπειρίας, οι Σέρβοι σίγουρα θέλουν προσοχή, ωστόσο σε κάθε περίπτωση πολύ δύσκολα θα φύγουν με αποτέλεσμα από το Φάληρο.

Το συνδυαστικό στοίχημα 1(-1) & Να σκοράρει ο Ελ Κααμπί & Καρβάλιο Over 0,5 προσπάθειες στην εστία σε απόδοση 3.95 στο Bet Builder της Stoiximan.

Τη δική του ευρωπαϊκή μάχη συνεχίζει και ο ΠΑΟΚ, που δοκιμάζεται στο Tynecastle Park απέναντι στη σκωτσέζικη Χαρτς. Πρώτο ματς των δύο ομάδων για τα playoffs του Europa Conference League. Ο «Δικέφαλος» απέκλεισε την Μπεϊτάρ στον 2ο προκριματικό γύρο και θριάμβευσε απέναντι στη Χάιντουκ στον 3ο προκριματικό.

Πήρε 0-0 στο Σπλιτ και επικράτησε 3-0 στη ρεβάνς της Τούμπας, με άψογη τακτική και πολλή υπομονή στο παιχνίδι του. Αήττητος στα πέντε πρώτα επίσημα παιχνίδια του ο ΠΑΟΚ, καθώς επικράτησε 3-0 και του Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League. Το ροτέισον του Λουτσέσκου λειτούργησε καλά, με τον Μουργκ στο 22' και τον Ζίβκοβιτς σε δύο περιπτώσεις (54' & 59') να βρίσκουν δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Η Χαρτς ξεκίνησε την ευρωπαϊκή της περιπέτεια από τον 3ο προκριματικό. Αντιμετώπισε τη Ρόζενμποργκ και πέτυχε σπουδαίο πρόκριση με το συνολικό 4-3. Ηττήθηκε 2-1 στο Τρόντχαϊμ και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 6ο λεπτό της ρεβάνς στο Εδιμβούργο.

Ο Σάνκλαντ ισοφάρισε στο 13', ο Ντέβλιν της έδωσε το προβάδισμα στο 50' και ο ίδιος παίκτης στις καθυστερήσεις έκανε το 3-1, χαρίζοντας το εισιτήριο των playoffs στη Χαρτς. Καλό το ξεκίνημα της και εντός συνόρων, καθώς μετράει τέσσερις κερδισμένους βαθμούς στις πρώτες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ενώ επικράτησε 4-0 της Πάρτικ Θιστλ για το League Cup.

Δεν διακρίνεται για την ποιότητα της η Χαρτς. Ο στόπερ Ρόουλς, ο αριστερός μπακ Κίνγκσλεϊ, ο μέσος Ντέβλιν και οι ΜακΚέι, Σάνκλαντ στην επίθεση είναι αυτοί που ξεχωρίζουν στο ρόστερ. Ωστόσο με τον κορυφαίο της χαφ, Μπανινζίμε, τραυματία, η ομάδα του Εδιμβούργου δύσκολα θα στριμώξει τον ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος» έχει περισσότερες λύσεις και ανώτερους τεχνικά μέσους από τη Χαρτς και είναι σε θέση να πάρει αποτέλεσμα στο Tynecastle. Το συνδυαστικό στοίχημα Χ2 & Nα σκοράρει ο Τάισον σε απόδοση 5.20 στο Bet Builder της Stoiximan.

* Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

 

Τελευταία Νέα