Ισπανία - Σουηδία 2-1: Σούπερ φινάλε και η Ρόχα σε τελικό Μουντιάλ για πρώτη φορά!

Η Καρμόνα έστειλε την Ισπανία για πρώτη φορά σε τελικό Μουντιάλ γυναικών

bet365

Σε ένα σούπερ τελευταίο δεκάλεπτο όπου σημειώθηκαν και τα τρία γκολ, η Ισπανία πήρε το εισιτήριο για τον παρθενικό τελικό Μουντιάλ γυναικών της ιστορίας της χάρη σε τέρμα της κάπτεν, Όλγα Καρμόνα στο 89'!

Ένα βήμα μακριά από το στέμμα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας η Ισπανία! Μετά από μια αμφίρροπη «μάχη» κόντρα στη Σουηδία με εκπληκτικό φινάλε και τρία γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Ρόχα γέλασε τελευταία επικρατώντας με 2-1 χάρη σε γκολάρα της Όλγα Καρμόνα στο 89' και βρίσκεται για πρώτη φορά σε τελικό Μουντιάλ γυναικών!

Η ομάδα του Χόρχε Βίλντα ήξερε πως είχε απέναντί της την «πολύ σκληρή για να πεθάνει» Σουηδία των δύο σερί ηχηρών προκρίσεων επί των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας. Και λίγο έλειψε να «προδοθεί» με τον ίδιο τρόπο που συνέβη στον δικό της προημιτελικό κόντρα στην Ολλανδία, όταν ισοφαρίστηκε στο φινάλε και χρειάστηκε να παίξει παράταση για να σφραγίσει το εισιτήριο.

Σε ένα ματς αρκετά κλειστό με την Ισπανία να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τη Σουηδία να στέκεται επάξια στο ύψος των περιστάσεων ενός ημιτελικού, η Ρόχα θα μπορούσε να έχει προηγηθεί στο 70' με τη Ρεδόνδο, η οποία δεν κατάφερε όμως να ευστοχήσει, πλασάροντας πεσμένη στο έδαφος με προβολή στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Αυτό που δεν μπόρεσε εκείνη, όμως, το πέτυχε για δεύτερο σερί παιχνίδι η Σάλμα Παραγιουέλο. Και πάλι ερχόμενη από τον πάγκο, η 20χρονη υψηλόσωμη φορ βρήκε δίχτυα όπως και με την Ολλανδία (το νικητήριο γκολ στο 111΄), με υπέροχη περιστροφή και τελείωμα με μία κίνηση για το 1-0 στο 81ο λεπτό.

Δεν είχε, όμως, μόνο η Ισπανία τη χρυσή της αλλαγή. Και η Σουηδία δύσκολα θα συμβιβαζόταν τόσο εύκολα με την ήττα, όπως έχει δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια. Οι Σκανδιναβές το απέδειξαν στο 88' με την Μπλόμκβιστ, η οποία εκτέλεσε άψογα την Κολ μετά την ασίστ της Χούρτιγκ με κεφαλιά και έδωσε πνοή στην ομάδα της.

Η χαρά της ισοφάρισης, ωστόσο, κράτησε μόλις δύο λεπτά. Την τελευταία λέξη του ματς την είπε η κάπτεν της Ρόχα, Όλγα Καρμόνα, η οποία σε αντίθεση με το συρτό σουτ που έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι στο 14', σήκωσε την μπάλα και με πανέξυπνο «κεραυνό» στην ευθεία του οριζόντιου δοκαριού άφησε μηδενικό περιθώριο στη Μούσοβιτς κι έγραψε το ιστορικό 2-1 στο 89'!

Πλέον η Ισπανία περιμένει αν θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Αυστραλία ή την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αγγλία στον μεγάλο τελικό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα