Ολλανδία - Νότια Αφρική 2-0: Οι Oράνιε προσπέρασαν το εμπόδιο της Banyana Banyana και... προσεχώς ντέρμπι με Ισπανία

netherlands_v_south_africa

bet365

Με γκολ των Ζιλ Ρουρντ και Λίνεθ Μπιρεστέιν η Ολλανδία προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ γυναικών μετά από μια πειστική εμφάνιση κόντρα στη Νότια Αφρική (2-0).

Το τέταρτο γκολ της Ζιλ Ρουρντ στο τουρνουά και το τραγικό λάθος της τερματοφύλακα της Νότιας Αφρικής που «χάρισε» το γκολ της Μπιρεστέιν, έδωσαν μια επαγγελματική νίκη στην Ολλανδία (2-0) και το εισιτήριο για τους «8». Οι Οράνιε έχουν πλέον... ραντεβού με την Ισπανία στο Wellington την Παρασκευή (11/08).

Οι πρωταθλητές Αφρικής -στην 54η θέση της κατάταξης της FIFA- δεν εγκατέλειψαν ποτέ την προσπάθεια στην πρώτη τους εμφάνιση στα νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών και ήταν πάντα απειλή μέσω της μοναχικής επιθετικού τους Γκατλάνα. Ωστόσο, η Ολλανδή τερματοφύλακας Βαν Ντόμσελαρ ήταν παρούσα κάθε φορά που η ομάδα της τήν χρειάστηκε.

Η φιναλίστ του 2019 ξεκίνησε καλά στο ματς και προηγήθηκε από κόρνερ στο ένατο λεπτό. Η Banyana Banyana απάντησε αμέσως, με το καλό πρώτο άγγιγμα της Γκατλάνα ένα σουτ που ανάγκασε σε απόκρουση την Βαν Ντόμσελαρ. Η 27χρονη επιθετικός ήταν συνεχής απειλεί για τις Ολλανδές που ευτύχησαν να έχουν σε εξαιρετικη βραδιά την κίπερ τους και στο 68ο λεπτό να «κλειδώσουν» τη νίκη-πρόκριση με ένα δεύτερο τέρμα.

Η Μπιρεστέιν εφόρμησε στην αντίπαλη περιοχή και έπιασε ένα πλάγιο σουτ που φάνηκε αρχικά να ελέγχει η Σουάρτ, αλλά τελικώς κοίταξε τη μπάλα και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα της! Η Νότια Αφρική ανταποκρίθηκε ξανά όταν δέχθηκε το γκολ, αλλά η Φαν Ντόμσελαρ ήταν και πάλι εξαιρετική.

Η δευτεραθλήτρια κόσμου προκρίθηκε έτσι στους «8» για δεύτερο διαδοχικό τουρνουά και η Ζιλ Ρουρντ έγινε η κορυφαία σκόρερ όλων των εποχών για την Ολλανδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών (5).

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα