Γερμανία - Μαρόκο 6-0: Επίδειξη δύναμης απ' την παρέα της Ποπ απέναντι στο πρωτοεμφανιζόμενο Μαρόκο

Newsroom
germany_world_cup

bet365

Η Γερμανία επικράτησε με το εμφατικό 6-0 του Μαρόκου και έκανε άκρως εντυπωσιακό ξεκίνημα στο Μουντιάλ της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Η Αλεξάντρα Ποπ, μια από τις κορυφαίες «killer» στο κόσμο του ποδοσφαίρου γυναικών, σκόραρε δις για τη Γερμανία που δεν είχε κανένα πρόβλημα κόντρα στο Μαρόκο που ντεμπούταρε σε Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών διαλύοντάς το με 6-0.

Οι δύο φορές πρωταθλήτριες κόσμου και νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA, είχαν χάσει μόνο έναν από τους προηγούμενους 24 αγώνες της φάσης των ομίλων στο Μουντιάλ και οι Atlas Lionesses δεν φάνηκαν ικανές να χαλάσουν το εντυπωσιακό τους ρεκόρ. Έμειναν πίσω στο σκορ ήδη από το 11ο λεπτό όταν το υψηλό pressing της Γερμανίας τους ανάγκασε να... παραδοθούν και να οπισθοχωρήσουν στο δικό τους αμυντικό τρίτο.

Η Χέντριχ «τάισε» την Ποπ κι εκείνη με δυναμική κεφαλιά έκανε το 1-0, ενώ στο 39' η επιθετική της Βόλφσμπουργκ διπλασίασε το προβάδισμα για τη Γερμανία (2-0). Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπιούλ «έγραψε» το 3-0 στο 46' και το σκορ πήρε διαστάσεις θριάμβου λόγω των αυτογκολ των Ελ Χατζ και Μεραμπέτ (5-0). Η Γερμανία συνέχισε να προκαλεί προβλήματα και ολοκλήρωσε το show με το τέρμα της Σούλε μετά από μια γρήγορη αντεπίθεση απ'τα δεξιά.

Παρά την απουσία βασικών παικτριών όπως η Όμπερντορφ λόγω τραυματισμού, η Γερμανία διατήρησε το εντυπωσιακό ρεκόρ της στους ομίλους της διοργάνωσης. Το Μαρόκο, μία από τις οκτώ ομάδες που έκαναν το ντεμπούτο τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο φέτος, δεν κατάφερει να γίνει απειλητικό κόντρα σε έναν αντίπαλο σαφώς ανώτερο (κατετάγη 70 θέσεις χαμηλότερα από τη Γερμανία). Αξίζει να αναφέρουμε βέβαια ότι δεν ήταν τόσο κακό αγωνιστικά όσο υποδηλώνει το σκορ, καθώς πίεσε ψηλά και προκάλεσε προβλήματα στην αντεπίθεση.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα