Στη Λουγκάνο ο Ψεύτης

Στη Λουγκάνο ο Ψεύτης

Γιώργος Μανταίος
''

bet365

Ο 20χρονος Έλληνας τερματοφύλακας μετακομίζει από την ομάδα Νέων της Μίλαν στην ελβετική Super League

Μετά από τρία χρόνια στη Μίλαν, ο Φώτης Ψεύτης «ανδρώθηκε» ποδοσφαιρικά και είναι έτοιμος πλέον να αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο 20χρονος Έλληνας γκολκίπερ θα συνεχίσει την καριέρα του στην ελβετική Super League με τη φανέλα της Λουγκάνο η οποία ανακοίνωσε σήμερα την απόκτησή του.

Ο Ψεύτης βρέθηκε το πρωί στην ειδυλλιακή πόλη της Ελβετίας, μόλις 60 χιλιόμετρα βόρεια από το σπίτι του στο Μιλάνο, υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας και στη συνέχεια φωτογραφήθηκε με τον αθλητικό συντονιστή (Sports Coordinator) του συλλόγου, τον Πορτογάλο Κάρλος ντα Σίλβα.

Προερχόμενος από τις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης, ο νεαρός πορτιέρε αποκτήθηκε το 2020 από τη Μίλαν, αρχικά ως δανεικός. Ένα χρόνο μετά, οι «ροσονέρι» κάλυψαν το προσυμφωνηθέν ποσό των 500.000 ευρώ και έκαναν δικό τους τον ύψος 1.90 τερματοφύλακα. Ωστόσο, ο δρόμος προς την πρώτη ομάδα ήταν κλειστός και ο Ψεύτης περιορίστηκε σε συμμετοχές στην Primavera, ενώ πήρε και τρία παιχνίδια στο Youth League. Οι επαφές με τους Ελβετούς της Λουγκάνο άρχισαν περίπου πριν από τέσσερις μήνες και σήμερα «σφραγίστηκε» η απόκτησή του. Ο 20χρονος (2003) Έλληνας προορίζεται για την τριάδα των τερματοφυλάκων, με εξασφαλισμένη συμμετοχή τουλάχιστον στη Β΄ ομάδα (Γ΄ Ελβετίας), εάν βρίσκεται εκτός αποστολής της πρώτης.

 

Τελευταία Νέα