EURO U19: Eλλάδα - Ισλανδία 0-0 (vid)

EURO U19: Eλλάδα - Ισλανδία 0-0 (vid)

Γιώργος Μανταίος
ελλαδα

bet365

Η Εθνική Νέων έμεινε στο 0-0 με την Ισλανδία και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Μάλτας

Το «πάθημα» των δύο προηγούμενων αναμετρήσεων έγινε μάθημα για την εθνική Νέων. Έτσι, το συγκρότημα του Τάσου Θέου έπαιξε στον τελευταίο της αγώνα του EURO U19 για να μη χάσει και τα κατάφερε. Με το 0-0 εναντίον της Ισλανδίας αποχαιρέτησε τη Μάλτα με δύο ήττες και μία ισοπαλία. Κακή παρουσία γενικά, όμως αυτό δεν επισκιάζει την επιτυχία της πρόκρισης στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Η εθνική ήταν παρούσα σε ένα ραντεβού από το οποίο απουσίαζαν η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο...

Με τριάδα στην άμυνα και επιλογές-έκπληξη στα άκρα, επέλεξε η Ελλάδα να ανταποκριθεί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Έτσι, ξεκίνησαν οι Κεραμίτσης, Προδρομίτης, Καλογερόπουλος στα στόπερ, ενώ δεξιά έπαιξε ο Σπυράκος και αριστερά ο Αποστολάκης. Η άμυνα «έδεσε» με το σύστημα αυτό, όμως μπροστά ο Τζίμας παρέμενε απελπιστικά μόνος. Η επιθετική μετάβαση ήταν η «Αχίλλειος πτέρνα» της εθνικής στο σημερινό ματς, αφού όποτε ο φορ του ΠΑΟΚ έπαιρνε τη μπάλα, βρισκόταν περιστοιχισμένος από 4-5 Ισλανδούς, χωρίς στηρίγματα. Οι Ισλανδοί είχαν το κίνητρο αφού θεωρητικά ήταν μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Πιο επικίνδυνος παίκτης τους ήταν ο Γκούντμουντσον που είδε δύο γκολ του να ακυρώνονται. Αμφότερες οι αποφάσεις ήταν σωστές αφού στην πρώτη η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του άουτ πριν σκοράρει με κεφαλιά και στη δεύτερη χρησιμοποίησε το χέρι του.

Με την είσοδο του Σμυρλή στο 66΄ ο Θέος προσπάθησε να ενισχύσει την επίθεση, αλλά και πάλι η μετάβαση ήταν προβληματική. Γενικά η εθνική έπαιξε για να μη χάσει, όχι για να κερδίσει. Λογικό, αφού θα ήταν βαρύ το πλήγμα να φύγει με μηδενική συγκομιδή από τη Μάλτα. Ο ένας βαθμός που –τελικά- κατέκτησε απόψε της έδωσε τουλάχιστον την 7η θέση στην τελική κατάταξη, μπροστά από τη διοργανώτρια Μάλτα. Ο Προδρομίτης και ο Αποστολάκης ήταν οι καλύτεροι της εθνικής μας. Ειδικά η εμφάνιση του δεύτερου ως αριστερό φουλμπακ ήταν απρόσμενη, αφού στον ΟΦΗ αγωνίζεται ως «8» ή «10».
Στους ημιτελικούς της Πέμπτης (13/7) η Πορτογαλία θα αντιμετωπίσει τη Νορβηγία και η Ισπανία την Ιταλία, ενώ ο τελικός θα γίνει την Κυριακή (16/7)

Διαιτητής: Γιαμπλόνσκι (Γερμανία)
Κίτρινες: Γκούμας, Τσίκος, Τζίμας, Νικολάου, Κωττάς - Μπρινγιόλφσον

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Τάσος Θέος): Μοναστηρλής, Κεραμίτσης, Καλογερόπουλος, Προδρομίτης, Σπυράκος, Αποστολάκης, Τσίκος (84΄ Κωττάς), Νικολάου (74΄ Συμεωνίδης), Γκούμας (66΄ Σμυρλής), Κυριόπουλος (74΄ Γεωργιάδης), Τζίμας (84΄ Γκολφίνος)
ΙΣΛΑΝΔΙΑ (Ίνγκι Σκούλασον): Πέτερσον, Κρίστιανσον, Ανταλτσένινσον, Ρόμπερτσον, Κάρλσον (65΄ Μπιάρνασον), Ε.Γκούντουμντσον, Γιόρουντσον, Τορστέινσον (78΄ Άντρεσον), Νόκβασον (65΄ Χάραλντσον), Μπρινγιόλφσον (58΄ Τόρνταρσον), Μπίργκισον (58΄ Τόρκελσον)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα