Απασφάλισε κατά του Κριστιάνο Πορτογάλος συγγραφέας: «Έγινε ο χρήσιμος ηλίθιος μιας δικτατορίας»

Απασφάλισε κατά του Κριστιάνο Πορτογάλος συγγραφέας: «Έγινε ο χρήσιμος ηλίθιος μιας δικτατορίας»

cristiano_ronaldo_sad_al_nassr

bet365

Αποδέκτης των «βολών» του Ενρίκε Ραπόσο έγινε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, με τον Πορτογάλο συγγραφέα να στέκεται στις επιπτώσεις της μεταγραφής του CR7 στην Αλ Νασρ και τη Σαουδική Αραβία.

Ο κρότος της μεταγραφής του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ της Σαουδικής Αραβίας ακόμα ηχεί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο με τη συγκεκριμένη επιλογή του Πορτογάλου θρύλου ακόμα να αποτελεί θέμα συζήτησης για πολλούς.

Ανάμεσα σε αυτούς και ο συμπατριώτης του, Ενρίκε Ραπόσο, ο οποίος ωστόσο δεν... στρογγύλεψε τις σκέψεις του και εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του Κριστιάνο. Ο Ραπόσο είναι ένας 42χρονος συγγραφέας ιδιαίτερα γνωστός στην Πορτογαλία, με διπλώματα τόσο στην Ιστορία όσο και την Πολιτική Επιστήμη. Στήλες του φιλοξενούνται σε Μέσα της χώρας και συχνά στο ραδιόφωνο. Αυτό έκανε και στην προκειμένη περίπτωση στεκόμενος αφενός στο προβληματικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας αλλά και στο πώς ο Ρονάλντο με τη μεταγραφή του σε ομάδα μιας τέτοιας χώρας άνοιξε τον δρόμο για άλλους ποδοσφαιριστές.

«Το πρόβλημα άρχισε από τον Ρονάλντο, ο οποίος έγινε ο χρήσιμος ηλίθιος μιας δικτατορίας, μιας από τις χειρότερες στον κόσμο, και άνοιξε την πόρτα σε άλλους παίκτες να είναι επίσης χρήσιμοι ηλίθιοι της ίδιας δικτατορίας που προσπαθεί να νομιμοποιηθεί», ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος.

«Υπάρχει ένας άνθρωπος, ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που κάνει τη Σαουδική Αραβία ένα είδος ευρωπαϊκής δικτατορίας, με ένα συγκεντρωτικό και δικτατορικό κράτος. Σε αντάλλαγμα έδωσε κάποια δικαιώματα στις γυναίκες, και μπορεί να τα αφαιρέσει σε λίγα χρόνια, αν θέλει.

Είναι λίγο λυπηρό να βλέπεις ποδοσφαιριστές που είναι αστέρια, σύμβολα και πρότυπα για τα παιδιά μας, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, να μετατρέπονται σε χρήσιμους ηλίθιους μιας δικτατορίας.

Έχουμε παίκτες που κερδίζουν 5, 6, 7, 10 εκατομμύρια ευρώ καθαρά και λαμβάνουν πρόταση 50, 60 ή 70. Ας δούμε τι γίνεται με την ευρωπαϊκή νεολαία, που βρίσκεται σε απόγνωση», προσέθεσε στη συνέχεια ο Ενρίκε Ραπόσο.

 

Τελευταία Νέα