Χρυσή Μπάλα: Στις 30 Οκτωβρίου η λαμπερή τελετή απονομής στο Παρίσι

Χρυσή Μπάλα: Στις 30 Οκτωβρίου η λαμπερή τελετή απονομής στο Παρίσι

bet365

Το «France Football» ανακοίνωσε πως η απονομή της φετινής Χρυσής Μπάλας θα διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου στο Théâtre du Châtelet του Παρισιού, με τις υποψηφιότητες να ανακοινώνονται στις 6 Σεπτεμβρίου.

Η αγωνιστική σεζόν 2022-23 φτάνει στο τέλος της και βάσει των αναμορφώσεων που υπέστη το φορμάτ της Χρυσής Μπάλας από πέρυσι, συνιστά το βασικό πεδίο δράσης για τους υποψήφιους διεκδικητές της, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που απονεμόταν βάσει ημερολογιακού έτους.

Ο πλέον αναγνωρισμένος και περίβλεπτος ατομικός τίτλος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο επιστρέφει για μια ακόμη χρονιά κι όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του από το «France Football», η τελετή απονομής θα διεξαχθεί στις 30 Οκτωβρίου, ως συνήθως στο Παρίσι και το «Théâtre du Châtelet».

Οι 30 υποψήφιοι, όπως και οι υποψήφιοι της Χρυσής Μπάλας των γυναικών και των υπολοίπων βραβείων θα ανακοινωθούν αρκετά νωρίτερα, στις 6 Σεπτεμβρίου και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει διάδοχος στη θέση του νικητή του 2022, Καρίμ Μπενζεμά. Τα πρώιμα φαβορί για την κατάκτηση είναι ο πολυνίκης (επτά) και παγκόσμιος πρωταθλητής πλέον, Λιονέλ Μέσι και ο νέος ρέκορντμαν τερμάτων σε μία σεζόν της Premier League, Έρλινγκ Χάαλαντ. Φαβορί τουλάχιστον για το βάθρο είναι και ο Κιλιάν Μπαπέ.

Υπενθυμίζεται ότι τα κριτήρια ψηφοφορίας έχουν αλλάξει από το 2022. Προτεραιότητα δίνεται πλέον στις ατομικές επιδόσεις και τον «αποφασιστικό και εντυπωσιακό χαρακτήρα των διεκδικητών», ενώ σε δεύτερο πλάνο ακολουθούν τα τρόπαια, το συλλογικό αποτέλεσμα και «η κλάση και το ήθος του παίκτη».

Χρυσή Μπάλα: Πώς καθορίζεται το αποτέλεσμα

Το βραβείο απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας δημοσιογράφων: ένας από κάθε χώρα των 100 πρώτων χωρών στο ranking της UEFA, οι οποίοι επιλέγουν πέντε από τους 30 παίκτες της τελικής λίστας. Η 1η θέση δίνει έξι βαθμούς, η 2η τέσσερις, η 3η τρεις, η 4η δύο και η 5η έναν βαθμό. Αν υπάρξει ισοβαθμία, ως κριτήριο θα μετρήσει ο αριθμός των πρώτων θέσεων.

 

Τελευταία Νέα