Κοντοές: Συμφώνησε και αναλαμβάνει βοηθός του Σάντσεθ στην Καρταχένα

O Γιάννης Κοντοές

bet365

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta ο Γιάννης Κοντοές αναμένεται να είναι ο άμεσος συνεργάτης του Βίκτορ Σάντσεθ στην Καρταχένα και απομένουν μόνο τα τυπικά για την ολοκλήρωση του deal.

O πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και προπονητής του Ολυμπιακού, Βίκτορ Σάντσεθ επιστρέφει στους πάγκους έπειτα από περίπου 3,5 χρόνια, καθώς υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Καρταχένα και έχει ήδη ανακοινωθεί. Ο Ισπανός κόουτς αναμένεται να έχει και έναν Έλληνα στο επιτελείο του. Ο λόγος για τον Γιάννη Κοντοέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta o Έλληνας πρώην αμυντικός έχει συμφωνήσει σε όλα τα επίπεδα τόσο με τον 47χρονο κόουτς όσο και με το κλαμπ. Το ζήτημα είναι καθαρά τυπικό και τις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί από την ομάδα της Segunda Division ως άμεσος συνεργάτης του Σάντσεθ.

Το «προφίλ» του Κοντοέ

Ο παλαίμαχος πλέον μπακ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα του από τον Άγιο Δημήτριο και εν συνεχεία πέρασε από Αθηναϊκό, Φωστήρα, Πανιώνιο, ΑΕΚ, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, Απόλλωνα Σμύρνης και τις ρουμανικές Κλουζ και Κλιντσένι.

Τον Οκτώβριο του 2020 επέστρεψε στον Πανιώνιο για να κλείσει την καριέρα του. Στην ομάδα της Νέας Σμύρνης ανέλαβε και χρέη τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών στις 24 Μαΐου του 2021 και στις 7 Ιουλίου του 2022 αποχώρησε.

Τον περασμένο Νοέμβριο έγινε άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Σπανού στον Ιωνικό και στο πρώτο του ματς οι Νικαιώτες νίκησαν τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο με 2-0. Τον Γενάρη του 2023 αποχώρησε μετά την αντικατάσταση του 53χρονου κόουτς από τον Μιχάλη Γρηγορίου.

Ο Κοντοές είναι απόφοιτος πανεπιστημίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών με ειδικότητα στην προπονητική ποδοσφαίρου, έχει τελειώσει επίσης πρόγραμμα αναλυτή και είναι σε διαδικασία απόκτησης του UEFA Pro. Είναι κάτοχος διπλωματών αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής και ισπανικής γλώσσας, η οποία και θα του... χρειαστεί στο νέο βήμα της καριέρας του.

Η σχέση του με τον Βίκτορ

Ο Βίκτορ Σάντσεθ και ο Γιάννης Κοντοές γνωρίζονται για περισσότερη από μια δεκαετία, από όταν ο πτρώτος ήταν βοηθός του Μίτσελ στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός τον είχε ξεχωρίσει ως ποδοσφαιριστή και σε συζητήσεις που είχαν κάνει είχαν διαπιστώσει πως έχουν κοινή οπτική για το ποδόσφαιρο.

κοντοες-οσφπ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta ο Βίκτορ είχε προσπαθήσει να τον αποκτήσει το 2019, όταν κοούτσαρε τη Μάλαγα στη La Liga 2. Ο Κοντοές μάλιστα είχε ταξιδέψει στην Ισπανία, όμως το deal δεν ολοκληρώθηκε, λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών που είχε επιβληθεί στο ισπανικό κλαμπ.

Οι δυο άνδρες έχουν μια σχέση αλληλοεκτίμησης, η οποία κρατάει αρκετά χρόνια και έφτασε η ώρα να συνεργαστούν. Τα τυπικά αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ώρες και θα ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις.

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα