ΟΦΗ - Ιωνικός 0-2: Πρώτη νίκη με σπουδαίο Μάντζη, σε θέση υποβιβασμού οι Κρητικοί! (vids)

Γιώργος Ντυμένος

bet365

Με δυο γκολ του πρώτου σκόρερ του, Βασίλη Μάντζη (56', 84'), ο Ιωνικός πέτυχε την πρώτη του εφετινή νίκη, «ξεκόλλησε» από τον πάτο της βαθμολογίας και... έριξε σε θέση υποβιβασμού τον απογοητευτικό ΟΦΗ.

Την πρώτη του νίκη στη σεζόν πήρε σήμερα (5/11) ο Ιωνικός και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερα κομβικό ματς, καθώς επικράτησε 2-0 του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» και αυτόματα ξεκόλλησε από την τελευταία θέση. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι παραμένουν χωρίς «τρίποντο» στην Κρήτη και καθηλωμένοι, επίσης, στην ουρά.

Ο ΟΦΗ, ξεκίνησε με τον Μανδά στο τέρμα, τους Λάρσον, Βούρο, Διαμαντή, Μπαλογιάννη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μεγιάδο, Περέα, Ντιουσέ στον άξονα, τους Τζου, Τοράλ στα άκρα και τον Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Ιωνικός είχε τον Χουτεσιώτη κάτω από τα γκολπόστ, τους Μύγα, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα, Σάκιτς στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Ρομαό, Φαντιγκά στον άξονα, τους Ελευθεριάδη, Σεμπά στα άκρα και τον Λοβέρα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μάντζη.

Ο ΟΦΗ έβγαζε φάσεις, ο Χουτεσιώτης κράτησε το «μηδέν»

Το πρώτο 20λέπτο ανήκε στον ΟΦΗ, καθώς σε αυτό το διάστημα έβγαλε περισσότερη ενέργεια στο γήπεδο και πήρε τον άξονα. Οι Κρητικοί αναπτύσσονταν κυρίως από τα αριστερά (ο Μπαλογιάννης ήταν αρκετά δραστήριος), έφταναν στο επιθετικό τους τρίτο και ναι μεν ο Ιωνικός είχε την πρώτη τελική του ματς (σουτ Σεμπά στο 4'), εκείνοι «φλέρταραν» τρεις φορές με το 1-0. Σε όλες όμως για εκείνους ο Χουτεσιώτης αντέδρασε σωστά, κυρίως στο 11' όταν ο Τοράλ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο 28χρονος πορτιέρε του είπε «όχι». Κάτι ανάλογο έκανε και στα σουτ των Ντιουσέ (10'), Τζου (20') και έτσι ήταν καταλυτικός στο ότι οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν κάποιο γρήγορο γκολ.

Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και ισορρόπησαν. Ανασταλτικά «έσφιξαν» τις γραμμές τους και στο 25' απείλησαν για πρώτη φορά ουσιαστικά με τον Μάντζη που από καλή θέση πλάσαρε άουτ. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι θέλησαν να μεταφέρουν την ανάπτυξή τους και από τα δεξιά αφού ο Λάρσον πήρε πρωτοβουλίες και στο 34' για εκατοστά δεν βρήκε τον Γκερέρο.

Ο Μάντζης «φλέρταρε» στο 52' με το γκολ και το πέτυχε στο 56'

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να κρατά μπάλα, όμως με το «καλημέρα» (52') ο Ιωνικός απείλησε ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια του Σεμπά που έπαιξε για τον Μάντζη ο οποίος πλάσαρε από κοντά αλλά ο Μανδάς απέκρουσε. Εκείνη η φάση ήταν κάτι σαν... μήνυμα, για ότι θα επακολουθούσε. Λίγο αργότερα (56') και μετά από δυο-τρία στατικά της ομάδας του ο Ελληνας φορ πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά ύστερα από γέμισμα του Λοβέρα άνοιξε το σκορ. Αυτόματα τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν, όπως και ο εκατέρωθεν προσανατολισμός.

Εκατέρωθεν αλλαγή προσανατολισμού μετά το 0-1

Μετά το 0-1 οι μεν γηπεδούχοι πήγαν σε ένα φουλ επιθετικό σχήμα με τον Ντουρμισάι στην κορυφή και τον Γκερέρο σε ελεύθερο ρόλο, ενώ οι φιλοξενούμενοι σε πιο «σφιχτό» 4-3-3 όπου Κάνιας, Ρομαό και Φαντιγκά ήταν στον άξονα. Οι Κρητικοί είχαν την κατοχή, αλλά τους έλειπε η τελικά πάσα ώστε να απειλήσουν ουσιαστικά, ενώ τα σερί γεμίσματά τους αποτελούσαν εύκολη λεία για τους αμυντικούς του Ιωνικού.

Ο Ιωνικός εκμεταλλεύτηκε τους κενούς χώρους και 0-2

Ετσι μπήκαμε στο τελευταίο 20λεπτο, όπου ο ΟΦΗ θέλησε να τα παίξει όλα για όλα μετά και την είσοδο του Ντίκο. Αυτό όμως «μεταφράζονταν» και σε κενούς χώρους, ενώ οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να κρατούν μπάλα αλλά να μην »«παράγουν» φάσεις. Ωστόσο ήταν πια «ευάλωτοι» στις αντεπιθέσεις, κάτι που οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν στο 84'. Τότε ο Μάντζης βγήκε στο τρανζίσιον, «έκοψε» για τον Ρομαό που σαν «τρέιλερ» ακολούθησε τη φάση και ύστερα από σερί κόντρες που «κέρδισε» ο Ελληνας φορ, διπλασίασε με πλασέ τα τέρματα του Ιωνικού. Ουσιαστικά το ματς τελείωσε εκεί, ενώ οι φιλοξενούμενοι για να «κλειδώσουν» τα μετόπισθέν τους έβαλαν και τρίτο στόπερ (Αντούνες).

MVP: Ο Μάντζης. Ο 31χρονος φορ σημείωσε και τα δύο γκολ του αγώνα, ενώ ήταν «μέσα» και στις τέσσερις φάσεις του Ιωνικού στο ματς (στη μία στο 25' πλάσαρε άουτ, στην άλλη στο 52' ο Μανδάς του είπε «όχι»). Μόνιμη πηγή κινδύνου για την αντίπαλη άμυνα.

Στο ύψος του: Ο Χουτεσιώτης. Στα πρώτα λεπτά ο Ιωνικός δέχθηκε πίεση και ο γκολκίπερ του σε τρεις περιπτώσεις (Τοράλ, Τζου, Ντιουσέ) αντέδρασε σωστά και κράτησε το «μηδέν».

Αδύναμος κρίκος: Ο Τζου. Ο μεσοεπιθετικός του ΟΦΗ έκανε αισθητή την παρουσία του μόνο σε ένα σουτ που επιχείρησε στο πρώτο ημίχρονο, παρότι ο Μπαλογιάννης ήταν δραστήριος στα πρώτα λεπτά δεν του έδωσε βοήθειες (έπαιζαν μαζί στην αριστερή πλευρά) και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα.

Η «γκάφα»: Ο Μάντζης στη φάση του 0-2 πήρε δύο κόντρες μέσα στη περιοχή του ΟΦΗ και δεν βρέθηκε γηπεδούχους να του «κλείσει» το οπτικό πεδίο.

Το «στραγάλι»: Χωρίς τη «δύσκολη» φάση πέρασε το ματς και έτσι ο ρέφερι Κωνσταντίνος Κάτοικος και οι βοηθοί του πέρασαν... απαρατήρητοι.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο ΟΦΗ ξεκίνησε καλύτερα, μετά το 20' όμως ο Ιωνικός ισορρόπησε. Στο δεύτερο μισό οι φιλοξενούμενοι είχαν την ουσία, πήραν άριστα σε τακτικό επίπεδο, οδήγησαν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν, εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους και έκλεισαν τους διαδρόμους.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης (63' Θοράρινσον), Μεγιάδο (74' Ντίκο), Περέα, Τοράλ (25' Μπουζούκης), Ντιουσέ (63' Ντουρμισάι), Τζου (46' Θεοδουσουλάκης), Γκερέρο

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα, Σάκιτς, Ρομαό, Φαντιγκά (76' Μασάς), Σεμπά (87' Αντούνες), Λοβέρα (66' Κάνιας), Ελευθεριάδης, Μάντζης (87' Ιωαννίδης)

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα