ΕΠΟ: Συνεδρίαση της Επιτροπή Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA στην Αθήνα

Newsroom
Η Επιτροπή Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA συνεδρίασε στην Αθήνα

bet365

Η ΕΠΟ ενημέρωσε πως έλαβε χώρα σήμερα στην Ελλάδα η συνεδρίαση της Επιτροπής Ομοσπονδιών της UFEA, κάτι που είχε να συμβεί επτά χρόνια.

Η ΕΠΟ έκανε γνωστό πως διεξήχθη την Τρίτη (23/05) στην Αθήνα η συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA, μέλος της οποίας είναι και ο Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Η επιλογή της πρωτεύουσας της Ελλάδος ως τόπου διεξαγωγής της είναι πολύ σημαντική, αφού κάτι τέτοιο είχε να συμβεί επτά ολόκληρα χρόνια.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ και ο λόγος του κ. Μπαλτάκου:

«Στην Αθήνα συνεδρίασε σήμερα η Επιτροπή Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA. Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές επιτροπές της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, μέλος της οποίας είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΠΟ κ. Ιάκωβος Φιλιππούσης.

Η επιλογή της Αθήνας για τη συνεδρίαση της Επιτροπής αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, καθώς η τελευταία φορά, που η χώρα μας φιλοξένησε συνεδρίαση της UEFA ήταν τον Σεπτέμβριο του 2016.

Στο γεγονός αυτό στάθηκε μεταξύ άλλων στην ομιλία του κατά το καλωσόρισμα που απηύθυνε ενώπιον της Επιτροπής κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο οποίος ανέφερε:

«Σας καλωσορίζω στην πατρίδα του Ομήρου, του Σωκράτη, του Πλάτωνα και πολλών άλλων φιλοσόφων και ιστορικών προσωπικοτήτων. Είμαι ευτυχής που μετά από επτά χρόνια και τις περιπέτειες που πέρασε η ΕΠΟ φιλοξενούμε σήμερα αυτή την τόσο σημαντική συνεδρίαση της Επιτροπής σας. Εκλέχθηκα πρόεδρος πριν από ένα χρόνο και σε αυτό το διάστημα κατάλαβα πόσο σημαντικός και πολύ καλά οργανωμένος οργανισμός είναι η UEFA, η οποία στην Ευρώπη, κυριαρχεί επιτυχημένα και αποτελεσματικά στο πιο λαϊκό άθλημα, το ποδόσφαιρο».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομοσπονδιών της UEFA Servet Yardimci ευχαρίστησε την ΕΠΟ για την εξαιρετική φιλοξενία και την άψογη οργάνωση της συνεδρίασης, που όπως σημείωσε είναι δείγμα της δουλειάς που γίνεται και η οποία είχε ως αποτέλεσμα την άρση της επιτήρησης από τη FIFA τον Σεπτέμβριο του 2022».

 

Τελευταία Νέα