Πελέ: Το Πράσινο Ακρωτήρι γίνεται η πρώτη χώρα που δίνει σε γήπεδό της το όνομα του Βραζιλιάνου

Newsroom
Πελέ: Το Πράσινο Ακρωτήρι γίνεται η πρώτη χώρα που δίνει σε γήπεδό της το όνομα του Βραζιλιάνου

bet365

Τόπο φαίνεται πως βρίσκει το κάλεσμα του Τζάνι Ινφαντίνο προς κάθε χώρα να μετονομάσει κάποιο γήπεδό της σε «στάδιο Πελέ», με το Πράσινο Ακρωτήρι να δηλώνει πρόθυμο να αποδεχτεί την πρόσκληση.

Η πρώτη χώρα που αποδέχεται το κάλεσμα του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, για να δώσει το όνομά του Πελέ σε κάποιο γήπεδο ετοιμάζεται να γίνει το Πράσινο Ακρωτήρι!

Την πρόθεση των Αφρικανών να τιμήσουν τον Βραζιλιάνο θρύλο έκανε γνωστή ο πρωθυπουργός της χώρας, Ουλισές Κορέια Σίλβα. ο οποίος τόνισε ότι το Εθνικό Στάδιο, χωρητικότητας 15.000 θέσεων, θα μετονομαστεί σε «Στάδιο Πελέ».

«Το Πράσινο Ακρωτήριο και η Βραζιλία έχουν ιστορία και πολιτισμό που πάνε χέρι-χέρι, αν σκεφτείς ότι είναι δύο αδελφικές χώρες, που συνδέονται με τη γλώσσα και πολύ παρόμοιες ταυτότητες.

Και λόγω της του θανάτου του Βασιλιά Πελέ, που γεννήθηκε στη Βραζιλία, εκείνου που πρόωρα έγινε παγκόσμια φυσιογνωμία, είδωλο μαζών, που αποδεικνύει ότι ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ενώσει τον κόσμο, τώρα είναι επιθυμία μας να τον τιμήσουμε.

Ο Πελέ ήταν και θα είναι πάντα μια αναφορά στη Βραζιλία και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, όντας ένα είδωλο που ενώνει αρκετές γενιές.

Ως φόρο τιμής και αναγνώριση σε αυτή τη φιγούρα που μας κάνει όλους σπουδαίους, εκδηλώνω την πρόθεση να ονομάσουμε το εθνικό μας γήπεδο ως "Στάδιο Πελέ", σε μια πρωτοβουλία που, πιστεύω, θα ακολουθήσουν πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Έχουμε ήδη ανακοινώσει στη FIFA την πρόθεσή μας, επειδή ήταν αυτός ο θεσμός που ξεκίνησε την πρόσκληση και ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουμε να κάνουμε πραγματικότητα αυτή τη συμβολική πράξη» ανάφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

 

Τελευταία Νέα