Πελέ και Μοχάμεντ Άλι: Η μέρα που οι δύο θρύλοι συναντήθηκαν

Newsroom
Πελέ και Μοχάμεντ Άλι: Η μέρα που οι δύο θρύλοι συναντήθηκαν

bet365

Ο θρυλικός πυγμάχος συνόδευσε τον «Βασιλιά» στην αποχώρησή του. Ο Βραζιλιάνος σταρ ανάρτησε ένα εγκάρδιο αποχαιρετισμό στον Άλι για τον θάνατό του.

Ο Πελέ που θεωρείται από πολλούς ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, «έφυγε» την Πέμπτη (29/12), βάζοντας τέλος σε μια εποχή του ποδοσφαίρου που «γέννησε» τους πρώτους μεγάλους του αθλήματος. Ο «Βασιλιάς» ταξίδεψε στον πλανήτη προωθώντας το άθλημα, κάτι που του επέτρεψε να γνωρίσει αμέτρητες προσωπικότητες, μερικές από τις οποίες βρίσκονταν στο δικό του επίπεδο μεταξύ των καλύτερων εκφραστών του αθλήματός τους. Ένας από αυτούς δεν ήταν άλλος από τον Μοχάμεντ Άλι, που θεωρείται επίσης ο «μεγαλύτερος» όλων των εποχών στο δικό του άθλημα, την πυγμαχία. Αυτή η ιστορική στιγμή συνέβη την 1η Οκτωβρίου 1977, όταν ο Πελέ αποσύρθηκε οριστικά από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, φορώντας τη φανέλα της NY Cosmos.

Πελέ για πάντα: Διαβάστε όλα τα θέματα

Εκείνο το βράδυ, ο «The Greatest» ήταν παρών στο παλιό στάδιο των Giants και στο τέλος του αγώνα κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο για να συγχαρεί τον Βραζιλιάνο μύθο και μάλιστα τον συνόδευσε στα αποδυτήρια! Αυτή ήταν μία από τις πολλές περιπτώσεις στις οποίες οι δύο θρύλοι του παγκόσμιου αθλητισμού συνέπεσαν σε δημόσιο χώρο.Οι δυο τους έτρεφαν αμοιβαίο σεβασμό ο ένας για τον άλλον, και όταν ο Άλι έφυγε από τη ζωή το 2016 νικημένος από τη νόσο του Πάρκινσον, ο Πελέ στο συγκινητικό, αποχαιρετιστήριο μήνυμά του, ανέφερε πως έχασε ένα ξεχωριστό πρόσωπο στη ζωή του: «τον φίλο μου, το είδωλο και τον ήρωά μου. Του εύχομαι να αναπαυθεί με τον Θεό».

Οι δύο χαρακτήρες υπήρξαν κάτι πολύ περισσότερο από διάσημοι αθλητές. Γνώριζαν πολύ καλά ότι η δημοτικότητά τους ξεπερνά κατά πολύ τις αθλητικές σελίδες. Ο Άντι Γουόρχολ, τον οποίο κατάφεραν να γνωρίσουν στο Studio 54 και ψιθύρισε στο αυτί τους: «Έχετε αντικαταστήσει τους κινηματογραφικούς αστέρες του Χόλιγουντ» στις καρδιές των ανθρώπων.

Τον Φεβρουάριο του 2014 ο Πελέ είχε αποκαλύψει ότι είχε μια συνομιλία με τον Άλι, τα σχόλιά του παρέμειναν πάντα διαποτισμένα από ένα βαθύ σεβασμό και εκτίμηση. «Σήμερα είχα μια ευχάριστη έκπληξη. Είχα μια ανταλλαγή μηνυμάτων στο FaceTime με το είδωλό μου, τον Μοχάμεντ Άλι. Δεν είχε δώσει κανένα νέο από την κηδεία του πρώην καλύτερου εχθρού του, του Τζο Φρέιζερ».

 

Τελευταία Νέα