Mundo Infographics: Αντουάν Γκριεζμάν, ο νέος Mr. Assist της εθνικής Γαλλίας!

Νίκος Κικίδης
Mundo Infographics: Αντουάν Γκριεζμάν, ο νέος Mr. Assist της εθνικής Γαλλίας!
Οι συντάκτες του Gazzetta δημιουργούν, σε συνεργασία με το Jack Daniel's, τα Infographics του Μουντιάλ.

Κάθε φορά που ντύνεται με αυτό το βαθύ Μπλε της Γαλλίας φροντίζει να μεταμορφώνεται! Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 αποτελούσε πηγή κινδύνου από τα εξτρέμ, στα γήπεδα της Ρωσίας δεν σταματούσε να σκοράρει σαν δεύτερος επιθετικός, ενώ πλέον στο Μουντιάλ του Κατάρ αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ κέντρου και επίθεσης, επιφορτισμένος με το ρόλο του δημιουργού.

Και μπορεί οι θέσεις του στο γήπεδο συχνά - πυκνά να μεταβάλλονται, όμως η γενική αρχή που τον διέπει παραμένει μέχρι και σήμερα ακλόνητη: όποιο κι αν είναι το καθήκον, εκείνος θα φροντίζει πάντοτε να το επιτελεί! Όπως ακριβώς δηλαδή έπραξε από το νέο του ρόλο και στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου απέναντι στην Αγγλία! Σαν άλλος μαέστρος ορχήστρας με δυο ασίστ, ο Αντουάν Γκριεζμάν οδήγησε την Γαλλία στη νίκη - πρόκριση με 2-1 και σκαρφάλωσε σε μια ιστορική κορυφή, κερδίζοντας έτσι την ψήφο των Gazzetta και Jack Daniel's για το πρόσωπο των Mundo Infographics της χθεσινής αγωνιστικής ημέρας* (10/12).

.

Ποιος άλλωστε θα μπορούσε να κοντράρει τον επιθετικό της Ατλέτικο γι΄ αυτό τον τίτλο; Ο Ζιρού και ο Τσουαμενί μπορεί μεν να πέτυχαν τα γκολ, όμως εκείνος που κινούσε τα νήματα καθ΄όλη τη διάρκεια του ντέρμπι ήταν ο Γκριεζμάν, ο οποίος σε μια ξάστερη βραδιά απέναντι στα Τρία λιοντάρια ανακηρύχθηκε ως ο νέος Mr. Assist της εθνικής Γαλλίας. Με τις δυο άλλωστε που μοίρασε στους συμπαίκτες του έφτασε τις 28 για να ξεπεράσει τον Τιερί Ανρί και να γίνει ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της πατρίδας του!

Αν κάποιος πάντως τον παρακολουθεί από την αρχή του τουρνουά, τότε δεδομένα δεν θα έχει εκπλαγεί από το νέο του κατόρθωμα. Σε πέντε ματς εξάλλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ έχει δημιουργήσει 17 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, τις περισσότερες δηλαδή από κάθε άλλον στη φετινή διοργάνωση! Ήταν δεδομένο πως ορισμένες από αυτές θα μετατρέπονταν σε ασίστ από τη φονική επίθεση των Μπλε, η οποία απέναντι στην Αγγλία δεν απογοήτευσε.

Πέραν όμως από το final product και το.... ραντεβού με μια ιστορική κορυφή, ο Γκριεζμάν έδρασε παράλληλα και σαν τον απόλυτο μαέστρο στο οργανωτικό παιχνίδι των Γάλλων. Οι 58 επαφές του με τη μπάλα μεταφράστηκαν σε 38 πάσες με 88% ακρίβεια, δυο εκ των οποίων αποδείχθηκαν πάσες - κλειδιά! Το ποσοστό επιτυχίας μάλιστα εκτοξεύθηκε στο 100% στις μακρινές μεταβιβάσεις, ενώ μια από τις συνολικά πέντε σέντρες που δοκίμασε κατέληξε σε συμπαίκτη του μέσα στην περιοχή.

Παράλληλα, αν και απέφυγε να κάνει πολλές ντρίμπλες, ολοκλήρωσε τελικά το παιχνίδι με 50% επιτυχία (1/2), τη στιγμή που το ποσοστό στις κερδισμένες μονομαχίες του ανήλθε στο 36% με 100% επιτυχία στον αέρα! Όλα αυτά μαζί συντέλεσαν σε μια ηγετική εμφάνιση από τον 31χρονο... μπαλαντέρ των Μπλε, ο οποίος σε κάθε Μουντιάλ φροντίζει να εντυπωσιάζει κι από έναν διαφορετικό - κάθε φορά - ρόλο...

*Τα στατιστικά αφορούν τη συνολική εικόνα του Γκριεζμάν σε Μουντιάλ

Creative Design: Θοδωρής Μπιτσαξάκης

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα