Mundo Infographics: Κιλιάν Μπαπέ, ένα αστραφτερό cheat code

Newsroom
Mundo Infographics: Κιλιάν Μπαπέ, ένα αστραφτερό cheat code
Οι συντάκτες του Gazzetta δημιουργούν, σε συνεργασία με το Jack Daniel's, τα Infographics του Μουντιάλ.

Άραγε, θα ξεμείνει ποτέ ο Κιλιάν Μπαπέ από... μουντιαλική αστερόσκονη; Η αλήθεια είναι πως εμφανίσεις σαν αυτή που πραγματοποίησε απέναντι στην Πολωνία για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου μας κάνουν να πιστεύουμε πως η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι αρνητική ενώ εύκολα του χαρίζουν την ψήφο των Gazzetta και Jack Daniel's για το πρόσωπο του Mundo Infographic της χθεσινής αγωνιστικής ημέρας (4/12). Άλλωστε, είναι μόλις 23 ετών, έχει αγωνιστεί μόλις σε δύο τελικές φάσεις Μουντιάλ και ήδη τα ονόματα πολλών ιερών τεράτων του ποδοσφαίρου παρελαύνουν βλέποντας την πλάτη του.

Κι αν κάποιος δύσπιστος δεν εντυπωσιαστεί από τα κατορθώματά του στη μεγαλύτερη διοργάνωση, κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος μπροστά στο πώς φτάνει σε αυτά. Τόσο αβίαστα, τόσο λαμπερά. Κατά κάποιο τρόπο, δείχνει αναπόφευκτο πως οι δικές του ενέργειες αργά η γρήγορα θα είναι αυτές που θα πληγώσουν την οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα. Κάθε σπριντ, κάθε ντρίμπλα και κάθε τελείωμα φαίνονται προορισμένα να καθορίσουν τους αγώνες της Γαλλίας. Και κάθε επίδοξος μνηστήρας του γαλλικού στέμματος της κορυφής του κόσμου μπορεί να τον βλέπει μόνο ως... cheat code. Ως κάτι που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί. Πως να παλέψει κανείς απέναντι στην ικανότητά του να τηλεμεταφέρεται κατά βούληση, να βρίσκεται ανά πάσα στιγμή λιγές επαφές μακριά από το γκολ;

...

Αυτά έδειξε στο χορτάρι για ακόμη μια φορά κόντρα στην παρέα του Λεβαντόφσκι ενώ με δύο γκολ και μια ασίστ πήρε την ομάδα του από το χέρι και την οδήγησε στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτός πέρασε την μπάλα στον Ζιρού για το 1-0, αυτός «τελείωσε» το παιχνίδι με τα πανέμορφα τελειώματά του στο δεύτερο μέρος. Κάπως έτσι, και σε μόλις 11 συμμετοχές, έγινε ο νεότερος παίκτης που φτάνει τα 9 γκολ σε Μουντιάλ, ξεπερνώντας τα 7 του 24χρονου Πελέ.

Το Μουντιάλ μάλλον είναι η διοργάνωσή του και το απέδειξε και πάλι απέναντι στους Πολωνούς. Με πέντε τελικές προσπάθειες «άγγιξε» τα 0.50 Expected Goals και είχε ποσοστό επιτυχίας πασών στο 85%, πράγμα καθόλου απλό αν αναλογιστεί κανείς πως οι περισσότερες μεταβιβάσεις του γίνονται στην επίθεση, εκεί που οι χώροι είναι πολύ λιγότεροι. Επιχείρησε 16 και ολοκλήρωσε με επιτυχία 10 ντρίμπλες ενώ 4 φορές προώθησε την μπάλα «κουβαλώντας» τη για περισσότερα από δέκα μέτρα. Την ίδια στιγμή σέρβιρε δύο φορές σε συμπαίκτες του, με τον Ζιρού να μετατρέπει σε ασίστ τη μια, και μέτρησε 8 επαφές στην αντίπαλη περιοχή.

«Το μόνο που ονειρεύομαι είναι να κατακτήσουμε και πάλι το Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε μετά το παιχνίδι και το σίγουρο είναι πως αν συνεχίσει να έχει αυτή την εικόνα, η Γαλλία θα μπορεί να ελπίζει.


*Τα στατιστικά αφορούν τη συνολική εικόνα του Μπαπέ σε αγώνες Μουντιάλ

Creative Design: Θοδωρής Μπιτσαξάκης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα