Mundo Infographics: Λιονέλ Μέσι, χιλιάρης και... πρωτάρης μαζί!

Νίκος Κικίδης
Mundo Infographics: Λιονέλ Μέσι, χιλιάρης και... πρωτάρης μαζί!
Οι συντάκτες του Gazzetta δημιουργούν, σε συνεργασία με το Jack Daniel's, τα Infographics του Μουντιάλ.

Παρέμενε το μεγάλο του «αγκάθι» με τη φανέλα της εθνικής. Εκείνο που οι επικριτές του φρόντιζαν να του υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε σπαρακτικό αποκλεισμό. Τέσσερα Μουντιάλ άλλωστε δεν του αρκούσαν για να σπάσει αυτήν την μακρόσυρτη κατάρα που τον κυνηγούσε. Μια κατάρα που τον ήθελε να μην σκοράρει ποτέ με την Αργεντινή σε νοκ - άουτ φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στην χιλιοστή εμφάνιση της καριέρας του ωστόσο, ο «Πούλγκα» άφησε οριστικά πίσω του το παρελθόν και έσπασε το ρόδι! Ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη - πρόκριση της Αλμπισελέστε με φοβερό πλασέ, ο Μέσι πέτυχε επιτέλους το πρώτο του γκολ στη φάση των νοκ - άουτ, σε μια βραδιά μάλιστα που έμελλε να ξεπεράσει τον σπουδαίο Ντιέγκο Μαραντόνα! Τι άλλο έπρεπε να κάνει δηλαδή για να κερδίσει την ψήφο των Gazzetta και Jack Daniel's για το πρόσωπο των Mundo Infographics της χθεσινής αγωνιστικής ημέρας* (3/12);

Ρητορικό φυσικά το ερώτημα, αφού ο ίδιος φρόντισε να δώσει την απάντησή του μέσα στο χορτάρι. Εκεί όπου με φανταστικό γκολ στο α΄μέρος έβαλε σε τροχιά πρόκρισης την Αργεντινή απέναντι στην μαχητική Αυστραλία, η οποία πάλεψε έως το τέλος αλλά έπεσε ηρωικά στο φινάλε με ήττα 2-1. Και σαν κύριος λόγος πίσω από αυτόν τον αποκλεισμό στέκεται αυτός ο απίθανος βραχύσωμος τύπος με τις μαγικές ικανότητες.

.

Με το ένατο γκολ που σημείωσε σε Μουντιάλ (σχεδόν ακριβής ταύτιση με τα συνολικά xGoals του στη διοργάνωση, 8,75) αφήνοντας οριστικά πίσω του τον Ντιέγκο Μαραντόνα και με τη συνολική του εικόνα μέσα στο γήπεδο, ως ο καταλύτης πίσω από την πρόκριση της Αλμπισελέστε. Ο 35χρονος άλλωστε αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνου για τα καρέ των Καγκουρό με έξι συνολικά σουτ (δυο στον στόχο, τρία άστοχα και ένα που μπλοκαρίστηκε), με την ποιότητα των τελικών του να ανεβάζουν τα xGoals στο 0,48. Παράλληλα αρίστευσε και στη δημιουργία, αγγίζοντας το 90% σε ποσοστό ακρίβειας μέσα από 58 συνολικά πάσες, τέσσερις εκ των οποίων ήταν πάσες κλειδιά!

Την ίδια στιγμή με 75 επαφές με τη μπάλα αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό της Αργεντινής απέναντι στην Αυστραλία, αν και δεν δοκίμασε πολλές ντρίμπλες οι οποίες μοιραία περιορίστηκαν μόλις στις δυο με 50% ποσοστό επιτυχίας. Δεν χρειάστηκε άλλωστε μιας και ο Αργεντινός τραβούσε συνεχώς πάνω του την προσοχή, προτού «σπάσει» τη μπάλα την κατάλληλη στιγμή, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο απειλητικές στιγμές για την ομάδα του.

Όσο μάλιστα οι Αυστραλοί ανέβαιναν για το γκολ της ισοφάρισης, τόσο αυξάνονταν και οι κενοί χώροι που άφηναν στα μετόπισθεν. Χώροι που στα τελευταία λεπτά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο με πάσες κλειδιά για τους συμπαίκτες του! Κι αν ο Λαουτάρο ήταν λίγο πιο ψύχραιμος μπροστά από την αντίπαλη εστία, τότε πιθανότατα η Αργεντινή να γλίτωνε από το... καρδιακό που της προκάλεσαν τα ψυχοφθόρα τελευταία λεπτά.

*Τα στατιστικά αφορούν τη συνολική εικόνα του Μέσι σε αγώνες Μουντιάλ

Creative Design: Θοδωρής Μπιτσαξάκης

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα