Mundo Infographics: Ένας... Χάβερτς δεν φέρνει την άνοιξη

Νίκος Κικίδης
Mundo Infographics: Ένας... Χάβερτς δεν φέρνει την άνοιξη
Οι συντάκτες του Gazzetta δημιουργούν, σε συνεργασία με το Jack Daniel's, τα Infographics του Μουντιάλ.

Μπορεί να μην είχε δώσει ποτέ δείγματα... killer στην εθνική Γερμανίας. Μπορεί να μην είχε σκοράρει ποτέ σε τελική φάση Μουντιάλ. Μπορεί να μην ξεκίνησε καν βασικός για τα Πάντσερ απέναντι στην Κόστα Ρίκα, όμως ακόμα και με τόσες παραμέτρους εναντίον του κατάφερε να κάνει τη διαφορά! Παρόλο που τελικά δεν μπόρεσε να φέρει μόνος του πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου ελέω... Ιαπωνίας, ο Κάι Χάβερτς έλαμψε με δυο γκολ στη νίκη με 4-2, κερδίζοντας την ψήφο των Gazzetta και Jack Daniel's για το πρόσωπο των Mundo Infographics της χθεσινής αγωνιστικής ημέρας* (1/12).

Σε μια αναμέτρηση άλλωστε που η Γερμανία τα είχε βρει... μπαστούνια, η είσοδος του επιθετικού της Τσέλσι άλλαξε εν ριπή οφθαλμού τα δεδομένα. Εκεί όπου τα Πάντσερ σπαταλούσαν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη με δοκάρια, χαμένα τετ-α-τετ και άστοχα τελειώματα που διατηρούσαν σε θέση οδηγού την Κόστα Ρίκα (2-1), ο 23χρονος κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς μέσα σε 12 λεπτά!

...

Αρχικά ισοφάρισε σε 2-2 για τη Γερμανία (73΄) με υπέροχο πλασέ απέναντι από τον Νάβας προτού ολοκληρώσει την ανατροπή στο 85΄με προβολή στο δεύτερο δοκάρι για να γίνει μόλις ο δεύτερος Γερμανός που σκοράρει ντοπιέτα ως αλλαγή σε ματς Μουντιάλ μετά τον Αντρέ Σίρλε στον διάσημο ημιτελικό - συντριβή της Βραζιλίας με 7-1 πίσω στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μέσα σε μόλις 23 αγωνιστικά λεπτά κατάφερε να αγγίξει τα 1,38 xGoals, δείγμα της επιθετικής του δραστηριότητας μέσα στο αντίπαλο «κουτί». Σε σύνολο μάλιστα ο 23χρονος παραμέρισε το νεαρό της ηλικίας του και με περίσσιο ποδοσφαιρικό θράσος δοκίμασε συνολικά πέντε σουτ (τρία στο στόχο, δυο άστοχα), παίρνοντας τη σκυτάλη από τους κουρασμένους συμπαίκτες του στα τελευταία λεπτά.

Εντυπωσιακά ήταν επίσης και τα ποσοστά ευστοχίας του σε πάσες, καθώς με 82% ακρίβεια δεν βρήκε συμπαίκτη του σε μόλις δυο διαφορετικές περιπτώσεις. Μια πάσα - κλειδί προστέθηκε επίσης στο ρεπερτόριό του απέναντι στην Κόστα Ρίκα, η οποία βίωσε έναν κυριολεκτικό εφιάλτη στο τελευταίο εικοσάλεπτο και μετά την είσοδό του στο παιχνίδι.

Ένας κούκος ωστόσο δεν φέρνει την άνοιξη ή στην περίπτωση του Χάβερτς και της Γερμανίας, την πρόκριση στην επόμενη φάση. Τα Πάντσερ άλλωστε είχαν φροντίσει ήδη να σκάψουν τον λάκκο τους από τις προηγούμενες δυο αγωνιστικές που συγκέντρωσαν μόλις έναν βαθμό, απολογισμός που τελικά αποδείχθηκε μοιραίος για τα όνειρα πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Μουντιάλ.

*Τα στατιστικά αφορούν τη συνολική εικόνα του Χάβερτς με την Εθνική Γερμανίας

Creative Design: Θοδωρής Μπιτσαξάκης

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα