Mundo Infographics: Ο Ράσφορντ στα... χνάρια του Μπόμπι Τσάρλτον!

Νίκος Κικίδης
Mundo Infographics: Ο Ράσφορντ στα... χνάρια του Μπόμπι Τσάρλτον!
Οι συντάκτες του Gazzetta δημιουργούν, σε συνεργασία με το Jack Daniel's, τα Infographics του Μουντιάλ.

Ένα χρόνο πριν η καριέρα του βρισκόταν σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Οι εμφανίσεις του στο «Ολντ Τράφορντ» δεν έπειθαν, ο κόσμος τον ήθελε εκτός Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ η κριτική εναντίον του γιγαντώθηκε μετά το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Euro 2020 απέναντι στην Ιταλία! Μέσα σε μερικούς μήνες ωστόσο, ο Μάρκους Ράσφορντ έχει καταφέρει να αντιστρέψει την κατάσταση για τα καλά!

Αναγεννήθηκε στο πρώτο μισό με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ και πλέον επόμενος στόχος είναι η εξιλέωσή του με την εθνική ομάδα στα γήπεδα του Κατάρ! Κι αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε ο Άγγλος διεθνής μπορεί ήδη να χαμογελά για το τι μέλλει γενέσθαι... Παρθενικό γκολ σε Μουντιάλ στην πρεμιέρα απέναντι στο Ιράν, αλλά η πραγματική δήλωση προθέσεων ήρθε στο τελευταίο ματς των ομίλων απέναντι στην Ουαλία! Εκεί όπου ο Ράσφορντ πέτυχε δυο φοβερά γκολ για να οδηγήσει την Αγγλία σε μια πειστική νίκη (0-3) και παράλληλα να αποτελέσει το πρόσωπο των Mundo Infographics της χθεσινής αγωνιστικής ημέρας* (29/11) από το Gazzetta και το Jack Daniel's!

...

Ο 25χρονος επιθετικός άλλωστε παρέδωσε μαθήματα απέναντι στους.. γείτονες Ουαλούς, σε μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις που έχουμε αντικρίσει φέτος στα γήπεδα του Κατάρ. Σε έναν αγώνα που για 45 λεπτά είδε την Αγγλία να δυσκολεύεται δίχως φαντασία και ιδέες, ο Άγγλος πέτυχε φανταστικό γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ, ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο της νίκης στο 100ο γκολ της εθνικής Αγγλίας σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Και σαν μην έφτανε αυτό, λίγη ώρα αργότερα είχε τον τρόπο για να προσθέσει το κερασάκι στην τούρτα. Αφού υποδέχθηκε άψογα τη βαθιά μπαλιά του Κάλβιν Φίλιπς στην πλάτης της άμυνας, ο Ράσφορντ απέφυγε με περίσσια δεξιοτεχνία τον προσωπικό του αντίπαλο και με υπέροχη εκτέλεση με το αριστερό διαμόρφωσε το τελικό 3-0 (68΄). Ένα γκολ που έσφυζε από οιωνούς... 1966 για την Αγγλία, αφού έγινε ο πρώτος που σκοράρει τρία γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ για τα Τρία Λιοντάρια μετά τον Μπόμπι Τσάρλτον πίσω στη χρονιά που κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο!

Δραστήριος, κινητικός, κανονικός...διάολος για την άμυνα της Ουαλίας, αποτέλεσε τον MVP των Άγγλων με τη ντοπιέτα να προκύπτει και σαν επακόλουθο των xGoals που άγγιξαν το 0.82. Σε 75 αγωνιστικά λεπτά άλλωστε ο Ράσφορντ δοκίμασε τέσσερα συνολικά σουτ, με μόλις ένα να φεύγει εκτός στόχου, δυο να βρίσκουν δίχτυα, ενώ ακόμα ένα σταμάτησε στα σώματα.

Πέραν ωστόσο από τις επιδόσεις του μπροστά από τα αντίπαλα δίχτυα, ο 25χρονος ήταν θετικός και στις υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες. Επιτυχημένες πάσες στο 74%, κερδισμένες μονομαχίες στο 57,1%, ενώ οι ντρίμπλες του άγγιξαν το 60% επιτυχίας! Αν βάλουμε στην εξίσωση και τις 50 επαφές που έκανε με τη μπάλα, τότε δημιουργείται η εικόνα του MVP των Άγγλων, ο οποίος τους έδωσε έναν ακόμα λόγο να ονειρεύονται για τις δυνατότητες της νέας τους χαρισματικής γενιάς.

*Τα στατιστικά αφορούν τη συνολική εικόνα του Ράσφορντ με την Εθνική Αγγλίας.

Creative Design: Θοδωρής Μπιτσαξάκης

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα