Μπαλτάκος: «Η ΕΠΟ δεν προσκλήθηκε στην κλήρωση»

Newsroom
 Μπαλτάκος: «Η ΕΠΟ δεν προσκλήθηκε στην κλήρωση»

bet365

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ άφησε «αιχμές» για τη Super League και έκανε λόγο για σύμπραξη του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

«Πυρά» κατά της Super League αλλά και του Λευτέρη Αυγενάκη εξαπέλυσε ο Τάκης Μπαλτάκος, πρόεδρος της ΕΠΟ, μέσω των όσων είπε στο Metropolis. «Δεν ήμουν στην κλήρωση της Super League της γιατί δεν έλαβα πρόσκληση. Οχι μόνο εγώ, κανένας από την ΕΠΟ. Να ρωτήστε τους ανθρώπους της Λίγκας το γιατί. Ουτε καν το είχα σκεφτεί. Οταν ρώτησα τελευταία μέρα μου είπαν ότι δεν υπάρχει πρόσκληση. Εγώ δεν θέλω να οξύνω τα πράγματα, ούτε να ρίχνω επιθετικές κορώνες. Το αφήνω στην κρίση του κόσμου. Δεν είναι θέμα προσωπικό με τον κ. Μαρινάκη. Είναι κάτι που αφορά την Λίγκα. Δεν έχω καμία όρεξη να έχω αντιπαλότητα με κανέναν», σχολίασε αρχικά. Και συνέχισε. «Ο κάθε άνθρωπος, η κάθε ομάδα έχει έναν ρυθμό. Οταν ακολουθείς τον δικό σου ρυθμό δεν χάνεις ποτέ. Αν ακολουθήσεις τον ρυθμό του άλλου θα χάσεις. Δεν μπαίνω ποτέ στον ρυθμό του άλλου. Αν απαντήσεις, θα απαντήσει και ο άλλος και θα μπεις στον ρυθμό του. Ολοι οι προπονητές που γνωρίζω λένε το ίδιο».

Μετά ανέφερε πως «δεν είναι στο χαρακτήρα μου να κάνω τον... τροχονόμο. Θα εφαρμόσω το καταστατικό της ΕΠΟ. Ρωτήστε τον Αυγενάκη γιατί ήταν αυτός στην κλήρωση και όχι κανείς από εμάς. Εξέπληξε πολύ κόσμο ότι δεν κλήθηκε κανείς από την ΕΠΟ και δίνει ένα τέμπο αντιπαλότητας που εγώ δεν θέλω να μπω». Για το ζήτημα της διαιτησίας ανέφερε ότι «αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν θα υπάρξει καμία υποχώρηση σε θέματα της Ομοσπονδίας. Η διαιτησία ανήκει στην ΕΠΟ. Αν του χρόνου αποφασίσουμε να γίνει επαγγελματική τότε θα το δούμε. Προσωπικά συμφωνώ και εγώ. Το καταστατικό της ΕΠΟ λέει ότι δικαιούται 5% από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Εμείς θα πούμε στην UEFA ότι είναι ευθεία παρέμβαση της κυβέρνησης στην ΕΠΟ. Θα ρωτήσουμε τι έχουν να πουν για την παρέμβαση στο καταστατικό, το οποίο το έχουν εγκρίνει».

Κλείνοντας ρωτήθηκε αν υπάρχει σύμπραξη μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη, προέδρου της SL, και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. «Το βλέπουν όλοι, αλλά δεν θέλω να μπω σε τέτοια αντιπαράθεση».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα