Ινδία: Οι Ελληνες και οι «Ελληνες» που έχουν παίξει μπάλα στη χώρα του ενός δισεκατομμυρίου

Ινδία: Οι Ελληνες και οι «Ελληνες» που έχουν παίξει μπάλα στη χώρα του ενός δισεκατομμυρίου

bet365

Ο Απόστολος Γιάννου ετοιμάζει βαλίτσες για Ινδία και το Gazzetta θυμάται τους Ελληνες και τους... Ελληνες που έπαιξαν μπάλα στη χώρα με το δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο!

Ο Απόστολος Γιάννου θα αγωνιστεί φέτος στην Κεράλα Μπλάστερς. Κι όμως δεν είναι ο πρώτος Ελληνας που παίζει στην εν λόγω ομάδα. Ο Μάρκος Σιφναίος έχει φορέσει τα χρώματα του ινδικού συλλόγου.

Το ποδόσφαιρο της Ινδίας τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να αναπτυχθεί. Κατά καιρούς, η χώρα που έχει πληθυσμό 1.372.989.959 (2η στον κόσμο μετά την Κίνα) έχει προσελκύσει μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού χάρτη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Ζίκο, ο οποίος ήταν προπονητής της Γκόα από το 2014 μέχρι το 2016.

Το 2014, ο «Ελληνας» Μπρούνο Τσιρίλο, επίσης ήταν αρχηγός του Κώστα Κατσουράνη στην Πούνε, η οποία τότε είχε στις τάξεις της και τον Ζερμέν Πίναντ (καριέρα σε Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Σαραγόσα, Στόουκ, Γουλβς. Μεγάλο όνομα της ομάδας ο Νταβίντ Τρεζεγκέ. Τη σεζόν 2014-2015 κι ο Ρομπέρ Πιρές δεν είχε πρόβλημα να πάει να παίξει μπάλα εκεί όπως κι ο Νικολά Ανελκά.

Το 2015, οι Άντριαν Μούτου και Φλορεντίν Μαλουντά πηγαίνουν σε Πούνε Σίτι και Οντίσα αντίστοιχα. Ντιντιέ Ζοκορά και Τζον Άρνε Ρίισε κάνουν αντίστοιχα το ίδιο δρομολόγιο με τους δύο προαναφερθέντες.

Το 2016, Ο Ελντερ Πόστιγκα που έχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε για την ΑΤΚ κι ο Ματέο Ντεφεδερίκο που γνωρίσαμε από το σύντομο πέρασμά του από τον Απόλλωνα Σμύρνης φόρεσε τη φανέλα της Μουμπάι Σίτι.

Τη σεζόν 2017-2018, ο Μπερμπάτοφ είπε το «ναι» στην Κεράλα, ενώ την ίδια χρονιά ο Ρόμπι Κιν φόρεσε τη φανέλα της ΑΤΚ 9 φορές.

Σεζόν 2018-2019: Ο Πάουλο Μασάντο, που έπαιξε στον Ολυμπιακό, αγωνίστηκε στην Μουμπάι Σίτι

O Aσαμόα Γκιάν ήταν άλλο ένα «μεγάλο» όνομα που έπαιξε στην Ινδία τη σεζόν 2019-2020 για την Νορθ Ιστ Γιουνάιτεντ. Tην επόμενη σεζόν, ένας ακόμα γνώριμός μας, ο Φακούντο Περέιρα αγωνίστηκε στην Κεράλα.

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Bengaluru FC ο Γιαγιά Μπανανά, ο οποίος έχει τιμήσει τη φανέλα του Πανιωνίου.

Αναλυτικά οι Ελληνες που έχουν παίξει στην Ινδία:

  • Κώστας Κατσουράνης / Πούνε Σίτι (14 ματς / 4 γκολ)
    Image
  • Αλέξανδρος Τζόρβας / Νορθ Ιστ Γιουνάιτεντ (2 ματς)
  • Ηλίας Πολλάλης Μουμπάι Σίτι
    a
  • Παναγιώτης Τριάδης / Νορθ Ιστ Γιουνάιτεντ (15 ματς, 2 γκολ 1 ασίστ)
    Image
  • Μάρκος Σιφναίος / Κεράλα Μπλάστερς (12 ματς, 4 γκολ, 1 ασίστ) και FC Γκόα (7 ματς, 1 γκολ)

*Είναι Ελληνολλανδός. Γεννήθηκε στο Άμστερνταμ κι έχει την ολλανδική υπηκοότητα. Τον μάθαμε στην Ελλάδα όταν το 2018 ήρθε στον Παναθηναϊκό, ενώ αγωνίστηκε και στον Απόλλωνα Λάρισας. Σήμερα είναι στην Αγία Νάπα.

Photo Credits: Getty

 

Τελευταία Νέα