Μαραντόνα: Σε δίκη οι οκτώ επαγγελματίες υγείας για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Μαραντόνα: Σε δίκη οι οκτώ επαγγελματίες υγείας για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Newsroom
Μαραντόνα: Σε δίκη οι οκτώ επαγγελματίες υγείας για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

bet365

Κατηγορούμενοι με ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και αντιμέτωποι με ποινή κάθειρξης ως 25 χρόνια είναι οι οκτώ γιατροί και νοσηλευτές που εμπλέκονται στην υπόθεση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Πάνω από 18 μήνες έχουν περάσει από τη «μαύρη» ημέρα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, την ημέρα του θανάτου του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα (25 Νοεμβρίου του 2020) και ακόμα εξετάζονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Αργεντινός θρύλος άφησε την τελευταία του πνοή.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Αργεντινής, ο εισαγγελέας Ορλάντο Ντίας έκανε δεκτή την αγωγή που είχε σχηματιστεί κατά των οκτώ επαγγελματιών υγείας, συμπεριλαμβανομένου και του νευροχειρούργου που ανέλαβε την επέμβαση του Μαραντόνα λίγες εβδομάδες πριν τον θάνατό του, Λεοπόλδο Λούκε, οι οποίοι κατηγορούνται για εγκληματική αμέλεια. Οι υπόλοιποι είναι η ψυχίατρος, Αγκουστίνα Κοσάτσοβ, ο ψυχολόγος Κάρλος Ντίαζ, η ιατρική συνεργάτιδα, Νάνσι Φολίνι και άλλοι τέσσερις νοσηλευτές που βρίσκονταν στο αντικείμενο της έρευνας.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, οι κατηγορούμενοι «ήταν οι πρωταγωνιστές μιας άνευ προηγουμένου, εντελώς ελλιπούς και απερίσκεπτης νοσηλείας στο σπίτι» και παρουσιάζονται υπεύθυνοι για «σειρά αυτοσχεδιασμών, διαχειριστικές αστοχίες και ελλείψεις».

Η δίκη των οκτώ δεν έχει οριστεί μετά την έρευνα της εισαγγελίας, η οποία κατηγορεί πλέον τους οκτώ για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Το εν λόγω αδίκημα στην Αργεντινή τιμωρείται με φυλάκιση από οκτώ ως 25 χρόνια.

 

Τελευταία Νέα