Όταν η Μπενφίκα μοσχοπουλάει

Όταν η Μπενφίκα μοσχοπουλάει

Όταν η Μπενφίκα μοσχοπουλάει

bet365

Με αφορμή την επικείμενη μεταγραφή του Ντάργουιν Νούνιεζ στη Λίβερπουλ, έναντι 100 εκατομμυρίων ευρώ, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα πέντε «χρυσά» deal που έχει κάνει η Μπενφίκα, παραχωρώντας κάποιον ποδοσφαιριστή της.

Ζοάο Φέλιξ: Πρόκειται για την τέταρτη πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών, πίσω μόνο από αυτές του Νεϊμάρ και του Μπαπέ στην Παρί και του Κουτίνιο στην Μπαρτσελόνα. Το καλοκαίρι του 2019, η Ατλέτικο Μαδρίτης «τίναξε την μπάνκα στον αέρα» προκειμένου να αποκτήσει τον 20χρονο – τότε – φορ, ο οποίος είχε αγωνιστεί μόλις μία σεζόν στην πρώτη ομάδα της Μπενφίκα. Οι «αετοί της Λισαβόνας» έβαλαν στα ταμεία τους 127 εκατομμύρια ευρώ, στο μεγαλύτερο ποσό που είχε δοθεί ποτέ για Πορτογάλο ποδοσφαιριστή, ξεπερνώντας ακόμη και τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Και φυσικά, αποτελεί το μεγαλύτερο deal που έχουν κάνει ποτέ οι δύο ομάδες (πώληση Μπενφίκα και αγορά Ατλέτικο) για κάποιον ποδοσφαιριστή.

joao

Ρούμπεν Ντίας: Μετά τον Ζοάο Φέλιξ, ένα ακόμη «προϊόν» των ακαδημιών της Μπενφίκα έστρεψε πάνω του τα βλέμματα από την παρθενική του σεζόν στην πρώτη ομάδα. Τότε, οι Πορτογάλοι φρόντισαν να του επεκτείνουν το συμβόλαιο, στοχεύοντας σε ακόμη μεγαλύτερη πώληση τα επόμενα χρόνια. Όπερ και εγένετο, αφού το Σεπτέμβριο του 2020 η Μάντσεστερ Σίτι κατέβαλλε το ποσό των 68 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει τον Πορτογάλο στόπερ, σε ένα ποσό που θα ανέβαινε σχεδόν στα 72 εκατομμύρια, ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών. Πρόκειται για την πέμπτη πιο ακριβή μεταγραφή αμυντικού, πίσω από αυτές των Μαγκουάιρ, Φαν Ντάικ, Ντε Λιχτ και Ερνάντες.

dias

Έντερσον: Μετά την πρώτη του αναγνωριστική σεζόν στο Ετιχάντ, ο Πεπ Γκουαρδιόλα βγήκε στην... αγορά για τερματοφύλακα. Δεν αναζητούσε απλά κάποιον με καλά αντανακλαστικά ή καλές εξόδους, αλλά έναν γκολκίπερ που θα συμμετείχε στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. Για την ακρίβεια, ήθελε κάποιον που να είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, ώστε από εκείνον να ξεκινούν οι επιθέσεις της Σίτι. Εκλεκτός του Ισπανού προπονητή ήταν ο Έντερσον, ο οποίος το 2017 άφησε την Μπενφίκα και μετακόμισε στο Μάντσεστερ. Το κόστος της μεταγραφής ήταν 40 εκατομμύρια ευρώ και τότε ήταν η δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή που είχε γίνει ποτέ για τερματοφύλακα, πίσω μόνο από τον Μπουφόν το μακρινό 2001. Από τότε, μόλις δύο γκολκίπερ έχουν ξεπεράσει τον Έντερσον στη σχετική λίστα. Ο Κέπα της Τσέλσι και ο Άλισον της Λίβερπουλ.

eder

Άλεξ Βίτσελ: Η Μπενφίκα τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2011 από τη Σταντάρ Λιέγης και φρόντισε να του βάλει μια πολύ υψηλή ρήτρα, σε περίπτωση που κάποια ομάδα ήθελε να τον αποκτήσει. Τα 40 εκατομμύρια ευρώ φαίνονταν τότε πάρα πολλά για έναν ποδοσφαιριστή 22 ετών, με κάποιες λίγες συμμετοχές στην εθνική Βελγίου. Έστω κι αν είχε δώσει δείγματα γραφής του τεράστιου ταλέντου του. Πάντως, αποδείχθηκε πως οι «αετοί της Λισαβόνας» είχαν απόλυτο δίκιο στην εκτίμησή τους. Κι αυτό γιατί την αμέσως επόμενη χρονιά, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης κατέβαλλε το συγκεκριμένο ποσό και έκανε δικό της τον Άλεξ Βίτσελ.

wit

Ραούλ Χιμένες: Ο Μεξικανός επιθετικός πέρασε για πρώτη φορά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού το 2014, για χάρη της Ατλέτικο Μαδρίτης. Στους «ροχιμπλάνκος» δεν κατάφερε να στεριώσει και το αμέσως επόμενο καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για την Μπενφίκα. Στο Ντα Λουζ αγωνίστηκε για τρία χρόνια και το 2018 μπήκε στα «ραντάρ» της Γουλβς, η οποία μόλις είχε ανέβει στην Premier League και ήταν λάτρης της πορτογαλικής αγοράς. Μετά από μία σεζόν, ως δανεικός στους «λύκους», ο Χιμένες αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή το 2019, ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ.

jim

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα