Άρης «Blanka» Θωμάς: «Το ρεύμα με έκαιγε για 6 μέρες, άλλαξα 4 φορές δέρμα»

Άρης «Blanka» Θωμάς: «Το ρεύμα με έκαιγε για 6 μέρες, άλλαξα 4 φορές δέρμα»

bet365

Ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδας Beach Soccer και του Άρη Πατρών, Άρης Θωμάς, είδε να... πηγαίνει στον άλλον κόσμο και να έρχεται. Κυριολεκτικά. Και μέσω του Gazzetta περιγράφει τα όσα έζησε με το ρεύμα των 20.000 volt να περνάει το κορμί του και να τον καίει για τέσσερις (!) μέρες.

Ο Άρης Θωμάς είναι ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ομάδας στο Beach Soccer και του Άρη Πατρών. Με πάνω από 120 συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Τουρνουά είναι από τις ηγετι0κές μορφές της ομάδας.

Πριν λίγες μέρες όμως, ο Άρης Θωμάς, τα... είδε όλα. Όπως μας είπε. «Συνομίλησα με κάποιους που είναι εκεί ψηλά», δηλώνει με χιούμορ με το ρεύμα να έχει βγει από μέσα σου πλέον και τον ίδιο να είναι σε φάση αποκατάστασης από τα βαριά εγκαύματα που του άφησε το ρεύμα των 20000 volt που πέρασε από μέσα του.

Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε πολλές ερωτήσεις, ο Άρης, θυμάται στιγμή στιγμή τη μέρα εκείνη που «πήγε και ήρθε». Κυριολεκτικά. Ο ίδιος πλέον περιμένει από την κορούλα του να τον πάει για παγωτό και μπάνιο στη θάλασσα.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Η ιστορία του Άρη Θωμά όπως τη διηγείται ο ίδιος στο Gazzetta:

«Δουλεύω με τον αδερφό μου, κάνουμε σιδεροκατασκευές.

Τη μέρα του συμβάντος κάναμε μια κατασκευή σε μια ταράτσα, από την οποία περνούσαν κοντά καλώδια. Αυτό το τριπλό, μέσης τάσης.

Συγκεκριμένα, βάζαμε πάνελ οροφής. Είχαμε ένα σίδερο στα χέρια μας, στο οποίο βάζαμε σημάδια για τις βίδες. Ο αδερφός μου το γύρισε, εκείνο έκανε το τόξο όπως λένε, δηλαδή το σίδερο πέρασε μισό μέτρο πάνω από το καλώδιο.

Αν ακουμπούσε το σίδερο στο καλώδιο θα μέναμε εκεί, θα γινόμασταν κάρβουνο. Δεν μας πέταξε το ρεύμα, μας έριξε πάνω στο πάνελ που είναι από λαμαρίνα.

Αποτέλεσμα ήταν επειδή το ρεύμα έμεινε μέσα μου, να πάρω φωτιά. Αυτό ήταν και καλό και κακό. Όπως με χτύπησε το ρεύμα έπαθα ανακοπή. Τα.... είδα όλα. "Συνομίλησα με κάποιους εκεί ψηλά". Και επειδή το ρεύμα δεν βγήκε από μέσα μου, έκανε κύκλωμα και έτσι επανήλθα στη ζωή. Στην ουσία τη δεύτερη φορά μου έκανε κάτι σαν ηλεκτροσόκ ας πούμε. Το πρώτο ήταν το χτύπημα που με έριξε και το δεύτερο ήταν αυτό που έγινε το κύκλωμα επειδή ήμουν κολλημένος πάνω στο πάνελ. Ήμουν τυχερός.

Ο αδερφός μου επειδή ήταν ο πρώτος αγωγός πέρασε το ρεύμα και έφυγε από την πατούσα του.

Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κάλεσε το ΕΚΑΒ. Θυμάμαι τα πάντα, το κάθε δευτερόλεπτα. Ήταν τραγικά. Δεν μπορώ να περιγράψω τον πόνο που ένιωσα. Λόγω ποδοσφαίρου και τρακαρίσματος που είχα παλιότερα έχω νιώσει πόνο, αλλά τέτοιος πόνος δεν πίστευα ότι υπάρχει».

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "2 å 10 UNE 2"

«Είδα το σώμα μου να καίγεται. Η κόρη μου μού έχει τάξει παγωτό και μπάνιο στη θάλασσα»

Θυμάσαι τη στιγμή που σε χτύπησε το ρεύμα;

«Είδα τις μπλε ακτίνες του ρεύματος και στη δεύτερη φάση, είδα το σώμα μου να καίγεται. Η φωτιά βγήκε από μέσα προς τα έξω. Επιασα φωτιά στο χώρο του θώρακα, της πλάτης και της κοιλιάς.

Εκείνη τη στιγμή, εντελώς τυχαία είχε περάσει κι ένας φίλος και εκτός από τις φωνές, μαζεύτηκαν τα παιδιά της γειτονιάς γρήγορα, ενώ κι οι περαστικοί ανέβηκαν να μας βοηθήσουν.

Στο νοσοκομείο του Ρίο έμεινα το πρώτο 24ώρο και μετά πήγα στο Λάτσιο, στην κλινική εγκαυμάτων. Εκεί, έγιναν όλα. Με το που πήγα εκτίμησαν την κατάσταση, μου είπαν ότι αυτά τα βλέπουν πρώτη φορά. Το ηλεκτρικό έγκαυμα με έκαιγε για έξι μέρες. Άλλαξα δέρμα τέσσερις φορές σε δέκα μέρες».

Πως το άντεξες;

«Δεν το αντέχεις. Εκανα να κοιμηθώ έστω 2' για 10 μέρες. Το προσωπικό στο Λάτσιο ήταν απίστευτο, είναι 100 χρόνια μπροστά όλοι τους».

Τώρα πώς είσαι;

«Τώρα είμαι σε φάση ανάρρωσης. Εχω τα εγκαύματα και σε έναν μήνα θα είμαι κομπλέ».

Εννοείται ότι το πρώτο πράγμα που θες είναι να γίνεις καλά, αλλά όταν είσαι στο κρεβάτι έχεις και πολύ χρόνο να σκεφτείς τί θα ήθελες να κάνεις. Εσένα σου πέρασε από το μυαλό ότι χάνεις κάποια ματς;

«Να σας πω την αλήθεια, η Νάπολι Πατρών στο Beach Soccer είναι ήδη στο Winners Cup στο Ευρωπαϊκό και στο Λάτσιο σκέφτηκα ότι χάνω αυτό το τουρνουά, ότι χάνω της υποχρεώσεις με την Εθνική. Μετά έχουμε με τη Νάπολι το Παγκόσμιο Συλλόγων στην Ιταλία και στο Ντουμπάι γίνεται ένα τουρνουά και είμαστε καλεσμένοι. Πιστεύω θα τα προλάβω αυτά, θα είμαι έτοιμος τον Σεπτέμβριο».

Και ήρθε και η ανακοίνωση του Άρη Πατρών, όπου σε αποκαλούν πλέον Άρη «Blanka» Θωμά.

«Αυτό το διάβασα και "πέθανα". Το κακό είναι ότι αυτό θα μου μείνει... Είναι το μόνο σίγουρο. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ομάδας, ο Βαγγέλης Μιχάλης, είναι "Θεός". Αν πάτε και πίσω στη σελίδα του Άρη θα δείτε κι άλλη παρόμοια ανακοίνωση για τον άλλον τερματοφύλακα. Θα μας μείνει το παρατσούκλι, θα είμαι σαν τους πυγμάχους, που έχουν ανάμεσα στο όνομα και στο επίθετό τους και έναν χαρακτηρισμό».

Η πιο έντονη στιγμή σου από το νοσοκομείο και μετά;

«Η πιο έντονη στιγμή μου ήταν όταν ήρθε η γυναίκα μου στο νοσοκομείο. Τα παιδιά μου τα είδα 20 μέρες μετά. Η σύζυγός μου, μου είπε ότι δεν έχω τίποτα κι ότι θα γίνω μια χαρά. Η κόρη μου η μεγάλη είναι 4,5 ετών, ήξερε τι γίνεται και μιλούσαμε κάθε μέρα με video κλήση, μου είπε πως θα με πάει για μπάνιο και ότι θα μου πάρει παγωτό μόλις γίνω καλά. Ο γιος μου είναι μόλις 9,5 μηνών».

 

Τελευταία Νέα