Μπαλτάκος: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ

Newsroom
Μπαλτάκος: Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ

bet365

Ο έμπειρος νομικός, Τάκης Μπαλτάκος, είναι πια και τυπικά ο νέος πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο Τάκης Μπαλτάκος, νομικός με θητεία τόσο στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός όσο και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είναι από σήμερα (1/6) ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ. Στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με την πολιτική έχοντας συνδεθεί με τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία. Για οκτώ χρόνια (από το 1990 μέχρι το 1998) θήτευσε ως νομικός σύμβουλος στην ΕΠΑΕ με πρόεδρο όλα αυτά τα χρόνια τον αείμνηστο Γιώργο Δέδε. Την ίδια περίοδο μάλιστα (1992-1997) βρισκόταν και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός ως νομικός σύμβουλος του Παύλου και του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Ο Μπαλτάκος έχει περάσει και από το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε επίπεδο συνεργασίας. Ήταν ο μόνος υποψήφιος πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και θα διαδεχθεί τους αναπληρωτές προέδρους Παπαχρήστο και Δημητρίου. Ο Δημητρίου είχε αναλάβει μετά τον Θοδωρή Ζαγοράκη που είχε παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους στις 8 Σεπτεμβρίου 2021 (έμεινε ουσιαστικά μόλις πέντε μήνες!) αλλά του επεβλήθη τρίμηνη αργία από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και τον αντικατέστησε για δύο μέρες ο Παπαχρήστος.

Ο Μπαλτάκος με καταβολές από τη Μάνη γεννήθηκε το 1954 και σπούδασε Νομική στην Αθήνα, απ' όπου αποφοίτησε το 1977. Ξεκίνησε τη δικηγορία στο γραφείο του Τρύφωνα Κουταλίδη μαζί με τον Κώστα Καραμανλή. Ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 1977 και συνδέθηκε φιλικά με τον Αντώνη Σαμαρά. Το 1987 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον όρισε μέλος της ΟΚΕ Υπουργείου Εξωτερικών. Ακολουθούσε πολιτικά τον Αντώνη Σαμαρά από το 1977 μέχρι και το 2014.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα