Μπενφίκα - Πόρτο 0-1: Πρωταθλήτρια για 30ή φορά η ομάδα του Κονσεϊσάο με διπλό στο «Ντα Λουζ» (vid)

Newsroom
Μπενφίκα - Πόρτο 0-1: Πρωταθλήτρια για 30ή φορά η ομάδα του Κονσεϊσάο με διπλό στο «Ντα Λουζ» (vid)

bet365

Τι κι αν χρειαζόταν απλά τον βαθμό; Η Πόρτο σφράγισε το 30ο πρωτάθλημα της ιστορίας της ως νικήτρια και μάλιστα μέσα στο γήπεδο της άσπονδης «εχθρού», Μπενφίκα (0-1) με γκολ του Ζαϊντού στο 90+4'!

Ο τίτλος στην Πορτογαλία βάφτηκε ξανά μπλε. Μετά από διάλειμμα μίας σεζόν, η Πόρτο επέστρεψε στον θρόνο του πορτογαλικού πρωταθλήματος και το έκανε με... στυλ, με νίκη στο «O Clasico» κόντρα στη Μπενφίκα και μάλιστα, μέσα στο «Ντα Λουζ» (0-1) χάρη σε γκολ στο 90+4'!

Το σύνολο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο χρειαζόταν απλά τον βαθμό της ισοπαλίας για να σφραγίσει την κατάκτηση και φρόντισε να μην απειληθεί ιδιαίτερα από την ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, ο οποίος αντιμετώπισε περισσότερες απειλές από ό,τι ο Ντιόγκο Κόστα στα αντίπαλα καρέ. Αποτέλεσμα ήταν η Πόρτο να διατηρήσει το απόλυτο μηδέν μέχρι και τα 90' και τελικά να «κλέψει» και το τρίποντο στο άντρο της άσπονδης «εχθρού» με γκολ του Ζαϊντού στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, γκολ που έδωσε το σύνθημα για τους έξαλλους πανηγυρισμούς των πρωταθλητών.

Αυτό ήταν το 30ο πρωτάθλημα στην ιστορία της Πόρτο, η οποία μείωσε την ψαλίδα από την πολυνίκη Μπενφίκα στα επτά τρόπαια (37) και μετράει τρία την τελευταία πενταετία, όλα υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου τεχνικού και άλλοτε ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Πλέον, η Πόρτο βαδίζει πρόσω ολοταχώς για το ένατο νταμπλ της ιστορίας της, καθώς θα αντιμετωπίσει στον τελικό του Κυπέλλου την «σταχτοπούτα», Τοντέλα.

 

Τελευταία Νέα