Ελλάδα: Στην ελίτ η Εθνική Νεανίδων

Ελλάδα: Στην ελίτ η Εθνική Νεανίδων

Newsroom
Ελλάδα: Στην ελίτ η Εθνική Νεανίδων

bet365

Η Εθνική Νεανίδων έκλεισε τον κύκλο των αγώνων της στην 2η φάση της League A του Ευρωπαϊκού (ηττήθηκε 1-0 από το ΕΪΡΕ) και πέτυχε τον στόχο τής διατήρησής της στην ανώτερη λίγκα της κατηγορίας.

Οι διεθνείς παίκτριες έδειξαν προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο που εκπονήθηκε για το τουρνουά της Τσεχίας και το οποίο έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ίδια τακτική εφαρμότηκε και στο ματς με το ΕΪΡΕ, στη διάρκεια του οποίου η Ελλάδα προσπάθησε και κατάφερε να περιορίσει τον αντίπαλο και επιχείρησε να απειλήσει στην άμεση επιθετική μετάβαση. Ωστόσο, στην τελευταία φάση του αγώνα και το 4ο λεπτό του επιπλέον χρόνου, η Ε. Ντόχερτι σκόραρε ύστερα από κόρνερ της Μπρέναν.

ΕΛΛΑΔΑ:
Παναγιωτοπούλου, Γεωργούλα (82’ Σαββίδου), Παυλοπούλου, Γκούνη, Ζώτου (82’ Μούκα), Γιαννακά, Μπαξεβάνου (53’ Κρομύδα), Παπαθεοδώρου, Τζαφέρη, Πλακιά και Καρτωπόδη.

ΕΪΡΕ: Οσκαλνάιτ, Σλέβιν, Μπρέναν, Ε. Ντόχερτι, Στέιπλετον, Γουότσινς, Κλάνσι, Ντ. Ντόχερτι (88' Βίγιερς - Τούθχιλ), ΜακΛάγκλιν (88' Σλέιτερι), Ρέινολντς και Κορμπέτ. Στον άλλο αγώνα του Ομίλου, η Γαλλία νίκησε 5-1 την Τσεχία.

Ο προπονητής της Εθνικής Νεανίδων Γιώργος Παπακώστας μίλησε μετά τον τελευταίο αγώνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην 2η φάση της League A για την πορεία του στη διοργάνωση, σχολιάζοντας ταυτόχρονα τα πεπραγμένα του παιχνιδιού με το ΕΪΡΕ. «Τον περασμένο Οκτώβριο προβιβαστήκαμε από την League B και φτάσαμε στο σημείο να πετυχαίνουμε τον στόχο της παραμονής μας στην League A από τον 2ο αγώνα μας! Η προσπάθεια των κοριτσιών απέδωσε καρπούς και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη σπουδαία αγωνιστική πορεία τους, με την οποία απέδειξαν πάνω απ’ όλα στους ίδιους τους εαυτούς τους ότι έχουν πολλά να προσφέρουν στο ποδόσφαιρο γυναικών. Στο παιχνίδι μας με το ΕΪΡΕ, η τελευταία φάση του αγώνα μάς στέρησε ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα και τη 2η θέση στη βαθμολογία του ομίλου μας, η οποία φάνταζε πολύ μακρινή όταν αρχίσαμε την προσπάθειά μας πριν από λίγους μήνες», σχολίασε σχετικά. Δείτε πιο κάτω την τελική βαθμολογία.

ΝΕΑΝΙΔΕΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα