Ρέιντζερς - Σέλτικ 1-2: Φουλ για πρωτάθλημα η ομάδα του Γιακουμάκη, νίκησε με ανατροπή και την Ρέιντζερς (vids)

Κώστας Τόπας
Ρέιντζερς - Σέλτικ 1-2: Φουλ για πρωτάθλημα η ομάδα του Γιακουμάκη, νίκησε με ανατροπή και την Ρέιντζερς (vids)

bet365

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως η ομάδα του Γιώργου Γιακουμάκη, Σέλτικ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και επικράτησε με 2-1 της Ρέιντζερς στο «Old Firm» στο Άιμπροξ. Συμπλήρωσαν 32 ματς χωρίς ήττα οι Κέλτες που απολαμβάνουν τη μοναξιά στην κορυφή της βαθμολογίας με 79 βαθμούς και στο +6.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το ντέρμπι στη Σκωτία, καθώς μόλις στο τρίτο λεπτό η Ρέιντζερς άνοιξε το σκορ. Ο Κεντ από τα αριστερά γέμισε στην περιοχή, εκεί όπου βρήκε τον Άαρον Ράμσεϊ για να ανοίξει ο τελευταίος το σκορ με δυνατό σουτ, πετυχαίνοντας το δεύτερο του τέρμα τη φετινή σεζόν.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Ποστέκογλου έμοιαζε να τα έχει χαμένα μετά το γκολ που δέχθηκε, κατάφερε να φέρει ξανά το ματς στα ίσα, λίγα λεπτά μετά το γκολ του Ράμσεϊ. Συγκεκριμένα στο 7’ ο Χατάτε έκανε το σουτ και υποχρέωσε τον ΜακΓκρέγκορ σε απόκρουση, με τον Ρόγκιτς να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-1.

Η Σέλτικ ανέβασε ρυθμούς και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να φτάσει στην επίτευξη ενός δεύτερου τέρματος, πριν οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια. Από την άλλη η Ρέιντζερς αμυνόταν σωστά και προσπαθούσε να «χτυπήσει» με αντεπιθέσεις. Στο 38’ η Σέλτικ λίγο έλειψε να κάνει την ανατροπή με τον Γιώργο Γιακουμάκη. Στην πρώτη του ευκαιρία στο ματς, ο 27χρονος Έλληνας επιθετικός πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, έπειτα από σέντρα του Χατάτε από τα αριστερά, αλλά για κακή του τύχη, είδε την προσπάθειά του να καταλήγει ελάχιστα άουτ.

Τελικά, ότι δεν κατάφερε να πετύχει ο Γιακουμάκης, το έκανε πέντε λεπτά αργότερα, ο Κάμερον Κάρτερ Βάικερ, ο οποίος σημείωσε το τέταρτο φετινό του τέρμα. Επειτα από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απομακρύνουν σωστά και η μπάλα στρώθηκε στον 24χρονο Άγγλο σέντερ μπακ, που με συρτό αριστερό σουτ ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Σέλτικ. Το 1-2 ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο 45λεπτο άργησε να ξεκινήσει καθώς η εστία του Τζο Χαρτ γέμισε με σπασμένα γυάλινα μπουκάλια και χρειάστηκαν μερικά λεπτά προκειμένου ο αγωνιστικός χώρος να είναι κατάλληλος για διεξαγωγή ποδοσφαίρου. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 75' για την Ρέιντζερς. Ο Σακαλά προσπάθησε να απειλήσει, όμως ο Χαρτ με εντυπωσιακή επέμβαση αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του. Λίγα λεπτά αργότερα η Σέλτικ είχε την ευκαιρία για τρίτο γκολ με τον Αμπάντα αλλά και η Ρέιντζερς απείλησε με τον Ρουφ για την ισοφάριση.

Παρ' όλα αυτά το 1-2 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, με αποτέλεσμα η ομάδα του Γιώργου Γιακουμάκη να διευρύνει το αήττητο σερί που τρέχει στα τελευταία 32 παιχνίδια της και να υποχρεώσει την Ρέιντζερς στην πρώτη της φετινή ήττα. Πλέον οι Κέλτες απολαμβάνουν τη μοναξιά στην κορυφή της βαθμολογίας με 79 βαθμούς και στο +6 από την «μισητή» αντίπαλό τους.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα