Δανία - Σερβία 3-0: Ο Έρικσεν επέστρεψε σπίτι και την οδήγησε στη νίκη (vid)

Δανία - Σερβία 3-0: Ο Έρικσεν επέστρεψε σπίτι και την οδήγησε στη νίκη (vid)

bet365

Ο Κρίστιαν Έρικσεν σκόραρε για δεύτερο σερί ματς κι έβαλε ξανά τη σφραγίδα του στη φιλική νίκη της Δανίας κόντρα στη Σερβία του Ζίβκοβιτς (3-0), πραγματοποιώντας ονειρική επιστροφή στο «Parken Stadium». Χ-ωρίς νικητή Ελβετία και Κόσοβο.

Μετά την επάνοδο στη δράση ως μέλος της εθνικής Δανίας, ο Κρίστιαν Έρικσεν σηματοδότησε και την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη και μάλιστα, ως βασικός. Για τον λόγο αυτό, περίπου 38.000 φίλαθλοι κατέκλυσαν το «Parken Stadium», όπως είχαν κάνει και σε εκείνο το εφιαλτικό απόγευμα του περασμένου Ιουνίου. Αυτή τη φορά, όμως, επικράτησαν μόνο χαμόγελα και ιαχές θριάμβου. Η Δανία πήρε τη νίκη σε φιλικό κόντρα στη Σερβία του Αντρίγια Ζίβκοβιτς (3-0), αλλά δικαίως όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον 31χρονο σταρ, ο οποίος σκόραρε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες και χάρισε απεριόριστη ευτυχία στους συμπατριώτες του που τον είδαν από κοντά να χαμογελά ξανά.

Στο ίδιο γήπεδο, λοιπόν, που λίγο έλειψε να αφήσει την τελευταία του πνοή, ο μέσος της Μπρέντφορντ βρήκε δίχτυα μετά από 291 ημέρες και σφράγισε έτσι την πειστική εμφάνιση κι άνετη επικράτηση της ομάδας του Κάσπερ Γιούλμαντ. Τη δουλειά είχαν ήδη κάνει οι Μέλε (15') και Λίντστρομ (53'), δίνοντας «αέρα» δύο τερμάτων στους γηπεδούχους. Ώσπου στο 57', ο Έρικσεν παρέλαβε την πάσα του Νόργκααρντ εκτός περιοχής και με αψεγάδιαστο σουτ πέρασε τη μπάλα δίπλα από τον αμυντικό, με τα ιδανικά φάλτσα για την κλειστή γωνία του Ραΐκοβιτς σε ένα γκολ-ζωγραφιά για το 3-0.

Στο 79', ήταν η στιγμή να δεχθεί για δεύτερη φορά το καθολικό standing ovation. Η πρώτη ήταν τη στιγμή της εισόδου του με την υπόλοιπη 11άδα της Δανίας, η δεύτερη ακολούθησε όταν έδωσε τη θέση του στον Μπίλινγκ και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον υπαρχηγό, Κάσπερ Σμάιχελ. Εκείνος ανταπέδωσε με ένα στοργικό φιλί στο κεφάλι του συμπαίκτη του, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει το χαμόγελο και τη χαρά του.

X-ωρίς νικητή Ελβετία και Κόσοβο

Στο άλλο φιλικό την ίδια ώρα, η Ελβετία με βασικό τον Στίβεν Τσούμπερ της ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 απέναντι στο Κόσοβο, εκ των προσεχών αντιπάλων της Ελλάδας στο Nations League. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, αιφνιδίασαν τους Ελβετούς, που προέρχονταν από την ήττα στο «Γουέμπλεϊ» από την Αγγλία, παίρνοντας το προβάδισμα στο 52’ με τον Ράσιτσα. Η απάντηση των γηπεδούχων, όμως, ήταν άμεση, καθώς ο Λοτόμπα ισοφάρισε στο 61’, για το τελικό όπως αποδείχθηκε 1-1. Ο Τσούμπερ αγωνίστηκε για ολόκληρο το 90λεπτο στα αριστερά της μεσοεπιθετικής τριπλέτας του Μουράτ Γιακίν.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα