Αμπράμοβιτς: Συμπτώματα δηλητηρίασης μετά τις διαπραγματεύσεις στο Κίεβο

Αμπράμοβιτς: Συμπτώματα δηλητηρίασης μετά τις διαπραγματεύσεις στο Κίεβο

Newsroom
Αμπράμοβιτς: Συμπτώματα δηλητηρίασης μετά τις διαπραγματεύσεις στο Κίεβο

bet365

Σύμφωνα με πλήθος αμερικανικών Μέσων, ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει εμφανίσει συμπτώματα δηλητηρίασης μαζί με άλλα μέλη της αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Σενάριο-σοκ για απόπειρα δηλητηρίασης του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, καθώς και άλλων μελών που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία κυκλοφορούν στα αμερικανικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει η «Wall Street Journal», ο Ρώσος ολιγάρχης έχει παρουσιάσει συμπτώματα που παραπέμπουν σε δηλητηρίαση. Κοκκινισμένα μάτια, συνεχής και επίπονη δακρύρροια, καθώς και ξεφλουδισμένο δέρμα στο πρόσωπο και τα χέρια είναι μερικές από τις ενδείξεις που οδήγησαν στο συμπέρασμα πως κάτι δεν πηγαίνει καλά με την υγεία του.

Τα συμπτώματα έκαναν την εμφάνισή τους νωρίτερα τον Μάρτιο, σε μία από τις πρώτες επαφές του ίδιου με τη ρωσική πλευρά στο Κίεβο με στόχο την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία. Εκτός του πρώην προέδρου της Τσέλσι, τα ίδια συμπτώματα εμφάνισαν και τουλάχιστον δύο ακόμα εξέχοντα μέλη της ουκρανικής αντιπροσωπείας, ανάμεσά τους ο Ουκρανός διπλωμάτης με καταγωγή από τους Τατάρους της Κριμαίας, Ρουστέμ Ουμέροβ.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το ρεπορτάζ, οι τρεις άνδρες έχουν παρουσιάσει βελτίωση στην υγεία τους τις τελευταίες μέρες και βρίσκονται εκτός κινδύνου. Η ίδια πηγή αποδίδει την επίθεση στη Μόσχα και σε σκληροπυρηνικά στοιχεία που προσπαθούν να σαμποτάρουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Από την απόπειρα δεν επηρεάστηκε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος φέρεται να μην γνώριζε για οποιαδήποτε απόπειρα δηλητηρίασης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς λειτουργεί τις τελευταίες εβδομάδες ως διαμεσολαβητής μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσία για τη λήξη του πολέμου και γι' αυτό τον λόγο, ο πρόεδρος Ζελένσκι είχε ζητήσει από τον Τζο Μπάιντεν να μην του επιβάλλει κυρώσεις όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις.

 

Τελευταία Νέα