Καρέρα: «Ο αθλητισμός πρέπει να μένει εκτός πολιτικής»

Καρέρα: «Ο αθλητισμός πρέπει να μένει εκτός πολιτικής»

bet365

O άλλοτε τεχνικός της ΑΕΚ και της Σπαρτάκ Μόσχας, Μάσιμο Καρέρα, εξέφρασε την αντίθεση του για τις τιμωρίες στον ρωσικό αθλητισμό για πολιτικους λόγους.

Η εισβολή του ρωσικού στρατού στα εδάφη της Ουκρανίας έχει φέρει επιπτώσεις στον αθλητισμό της χώρας του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η EuroLeague άφησε εκτός τις ομάδες της Ρωσίας, η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία βόλεϊ απέβαλε Ρώσικές και Λευκορωσικές ομάδες, όπως και τους αθλητές που προέρχονται από αυτές τις χώρες,ενώ η FIFA και η UEFA απέβαλαν την εθνική ομάδα και τα κλαμπ της Ρωσίας από όλες τις διασυλλογικές διοργανώσεις.

Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ, Μάσιμο Καρέρα, παραχώρησε δηλώσεις στην εφημερίδα, «Sport Express» και εξέφρασε την αντίθεση του για τις τιμωρίες στον ρωσικό αθλητισμό. «Κατά τη γνώμη μου, ο αθλητισμός πρέπει να παραμείνει εκτός όλων των πολιτικών προβλημάτων. Ελπίζω ότι αυτό το πρόβλημα θα λυθεί σύντομα και αυτή η ειρήνη θα επιστρέψει στη γη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ιταλός τεχνικός.

Θυμίζουμε πως ο Καρέρα πριν έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό της «Ένωσης» εργαζόταν στη Ρωσία, για λογαριασμό της Σπαρτάκ Μόσχας, η οποία αποβλήθηκε από το τρέχον Europa League και μάλιστα είναι ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των οπαδών,καθώς είχε οδηγήσει τους Μοσχοβίτες στο πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 16 χρόνια.

 

Τελευταία Νέα