Αϊντχόφεν -Άγιαξ 1-2: «Διπλό» πρωτιάς για τον Αίαντα

Βασίλης Μπαλατσός
Αϊντχόφεν -Άγιαξ 1-2: «Διπλό» πρωτιάς για τον Αίαντα

bet365

O Άγιαξ πέρασε νικηφόρα από το «Philips Stadion», καθώς επικράτησε της Αϊντχόφεν με 2-1 και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Eredivie.

Μεγάλο «διπλό» πανηγύρισε ο Άγιαξ, καθώς πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με την Αϊντχοφεν στο «Philips Stadion» με 2-1, προσπέρασε την PSV και ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Eredivisie.

Σε ένα πολύ ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν πρώτοι τον δρόμο προς τα δίχτυα, καθώς στο 34' ο Ντούσαν Τάντιτς με μια εξαιρετική ασίστ έβγαλε τον Μπράιαν Μπρόμπι μόνο του προ κενής εστίας και ο 19χρονος επιθετικός έπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και ισοφάρισαν στο 53' με τον Μάριο Γκέτσε, όμως ο «Αίαντας» πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο 78' με τον Μαζραουί να στέλνει τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Η PSV έχασε μεγάλη ευκαιρία να σώσει τον βαθμό στο 90+10', όμως ο πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού, Αρμίντο Μπρούμα αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Η ομάδα του Έρικ τεν Χαχ με τη νίκη της έπιασε την κορύφη με 48 βαθμούς σε 20 παιχνίδια και προσπέρασε την Αϊντχόφεν των 46 βαθμών.

 

Τελευταία Νέα